IZVORNA PORUKA: Mrvica_83
Teacher mila .. Znas kakav je to sok i trauma bio .. Neopisiv .. Voljeli se .. On mlad / premlad da mu se desi takvo sto Jedna beba jos u pelenama , ona ne radi , nema rijeseno stambeno pitanje .. Tuga golema .. I ja sam tako pomislila - isto kao ti .. A onda potisnes misli i samo pruzis ruku utjehe .. Uziva ona u svom bebacu kojeg ima i donijela je tu tesku , pretesku odluku koju samo ona nosi na duši
Danas samo od prijateljice iz djetinstva cula za tugu koja je pogodila ovu mladu zenu i sva sam se najezila kada mi je pricala jer su njih dvije jako dobre prijateljice. Ona mlada ostala bez supruga, sa malim djetetom, a kao dijete ostala i bez svog oca
. Odluku koju je ona donijela bi donijele i vecina da se nadju na njenom mjestu (a od srca zelim da se nikada ni jednoj zeni ovo ne desi). Tuga pregolema.
Abortus iz medicinskih razloga ja opradavam, jer znam kako je zivjeti sa bolesnim djetetom u kuci. Koliko je puta moja mama bez daha ostala, koliko je samo puta u noci strecnula i otrcala da vidi dise li moj brat, koliko samo tuge i neizvjesnoti kada su joj govorili zivjece toliko i toliko godina. Moj brat je preselio na bolji svijet u svojoj 24. godini i ti dani su bili jako teski, tuga i bol neizmjerni (iako sam tada jos uvijek bila curica sve mi je ostalo duboko u sjecanju).
Samo mogu reci da molite dragog Boga da vam se to ne desi i da nikada ne kazete, ja to ne bih nikada uradila jer to covjeka obicno i pronadje.
Svi imaju svoje razloge zasto su nesto uradili ili ce uraditi i nikoga necu osuditi zbog toga.