IZVORNA PORUKA: amra_sa
IZVORNA PORUKA: teacher75
a sta je sa silovanim zenama ili djevojcicama koje ne zele da rode dijete sa genima osobe koja ih je silovala?
Dobro pitanje Teacher. To mi nije palo na pamet. U ovom slučaju sam isto za prekid trudnoće, na samom početku. Ne daj Bože, ja se lično ne bih mogla nositi sa ovim.
Prvo,u oba slucaja cu reci:Ne daj Boze iskusenja,nikada!!!
Drugo,nisam ja vlasnik djetetova zivota pa da ja odlucujem hocu li ga ubiti ili ne.
amra,bi li ikada ubila to dijete koje gledas i places svaki put kada ga gledas? Ja ne bih...i isto tako ne bih ga ubila ni u stomaku,jer je za mene zivot covjeka isti u utrobi i van nje. Niko ne garantuje da ce dijete s anomalijom da se pati. Niko ne garantuje da ce dugo da zivi.
Niko ne garantuje da sasvim zdravo rodjeno dijete nece dobiti neku opaku bolest i patiti se cijeli zivot,da nece na porodu ostati bez kisika pa zivjeti s cerebralnom paralizom. Svjedoci smo da uzv pregled itekako moze biti pogresan. Mojoj drugarici su rekli da ce se beba roditi s teskom anomalijom glave,da nema udova uopce...pa je rodila potpuno zdravu bebu. Ponavljam,vlasnik zivota djeteta nisam JA. I opet kazem,ne daj Boze iskusenja.
Trece,i u slucaju silovanja isto mislim. Mozda ce to dijete biti najbolji covjek na svijetu,iako je zaceto na gnusan nacin. I opet...ne daj Boze iskusenja.