ZA dr. Azru Dervišević, sve riječi pohvale, možda sam ja za nju previše emtivno vezana jer smo iprijatelji pa je previđše hvalim, ali ipak kada čujem koliko mama djecu vodi kod nje, shvatim da ne griješim.
Ona je super, sa svakim djetetom prvo se lijepo "ispriča", pa onda pregled i sve ostalo.
Imala sam i ja raznih epizoda sa ljekarima, do toga da me dr. u Hirnoj pitala u pola tri ujutro čime dijete hranim, a lajla ima upalu uha.
Nikada neću zaboraviti novembar prošle godine kada je Lajla izgubila tečnost(povračala je i imala proliv) i to je trajalo tri četori dana, de u Hitnu,. de u DOm zdravlja, dijete ni mrtvo ni živo, dok na ktraju dr. Azra nije napisala uputnicu za Koševo. Kada su joj izvadili neki nalaz( ne znam tačno naziv, dal AS ili tako nešto), na prijemnom kažu ovo je za odjela. A, helem dok smo došli do prijemnog i to je priča, izvjesna dr. se iznervirala pa je moralanapraviti pauzu, i nigdje je, a djecu samo dovode. Dok nisamo sreli dr. Mesihović, ona je uzela LAju unijela u ordinaciju i napravila belaj, na kraju je i ona pregledala i kaže na ODjel.
Dođemo na odjel, kaže druga dr. ja ovo ne bih primala ovo nije za bolnice, kakav je ovo nalaz, opet reba djete bosti, a nalaz uređan na 20 minuta prije.
DA ne dužim, gdje gođ dođeš u večini slučajecva preživljavaš traume, možda 10 % slučajeva je da ne povjeruješ. JA lično sam često kod dr. i jedino kad odem privatno, zadovoljna sam, ovo ostalo na žalost. I jeste žalosno, jer ne mogu svi priuštiti prvatnika,a od naših bubrega se odbija da bi ti isti dr. imali plaću.