Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
A ovo nekad u septempru,predivno je izgledalo cijelo nebo crveno
09.11.2011, 00:07
Anoniman
Evo jos jedne slike zaljubljenih kornjaca Slikano u zoloskom vrtu grada u kojem zivim mada bih vise voljela da sam ih uslikala u prirodi....
Ovo je gigant kornjaca, dzinovska ili pravi naziv Galapagos kornjaca (Geocheleone gigantea )Jedino mjesto gdje je nastanjena su Galapagos ostrva i Aldebra atoli u Indijskom okeanu....Galapago na lokalnom jeziku znači ,,sedlo''. Ostrva su dobila naziv po ovoj reči, ali i kornjača sa tih ostrva, čiji oklop liči na sedlo.Vegetarijanci su hrane se biljkama ,vocem...
Tezina doseze do 300 kg a i oduvijek se govorilo kako su ove kornjace besmrtne,mogu zivjeti i do 200 godina,vremenske promjene,utjecaj na vegetaciju i lov je tu cifru znatno umanjio...U posljednjih 200 godina mnoge vrste su izumrle....
Ženka polaže jaja na obali u rupi dubokoj 25 do 35 cm. Tu ostavlja dvadesetak jaja i napušta ih. Od temperature na kojoj se nalaze jaja zavisi da li će na svijet doći mužjaci ili ženke. Niže temperature znače da će mladunci biti mužjaci. Period inkubacije traje od 4 do 8 meseca. Mladunci oko mjesec dana po rodjenju ostaju blizu ,,gnezda''
Galapagos kornjaca je jedna od naugrozenijih vrsta zivotinja na svijetu!!
I jos jedna slika koju sam uslikala prilikom svoje prve posjete
Nadam se dane smeta sto sam ostavila i mali info o njima
09.11.2011, 00:35
Anoniman
Jos jedna slatka mala zivotinja u ciji kavez posjetioci mogu ulaziti, naravno uz pratnju zoo cuvara...Prelijep osjecaj posmatrati ih sa pola metra odstojanja... Veveran(Saimiri boliviensis)
< Poruku je uredio MarinaDK -- 9.11.2011 0:41:05 >
09.11.2011, 11:42
Anoniman
Marina i marny momentalno bih na more
09.11.2011, 13:52
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: amela2208
mozda ce ove slike biti smijesne ali ja sam luda za konjima a posebno za ovakvim
i ja volim konje, ovaj je prekrasan
11.11.2011, 09:45
jasmin
4600
Slikano u utorak poslije ponoci,dakle srijeda :)
11.11.2011, 09:49
DM
2408
IZVORNA PORUKA: jasmin
Meni suze same idu
11.11.2011, 11:10
Hannan
135
IZVORNA PORUKA: doublemum
Meni suze same idu
Da mi Allah da pa da budem sto prije na ovom mjestu...a tebe Allah da nagradi sto nam postavi ovu sliku, i izmami osmijeh :)
11.11.2011, 11:43
DM
2408
Hannan-mm bio 2007.Moj S.bio mali, pa ono-kao dijete ostaviti, pa još autobusom išao....njesec dana bez nj, a tek 3 godine u braku-i pita mene nj nana-kako je bez mm? znaš šta nano, kad bi ih petero imala-bez mene više ne ide Sorry na OT!
11.11.2011, 13:49
Galicia
2433
Pogled sa mog balkona.
11.11.2011, 13:54
koka i po
7309
prelijepo...sva sam se najezila....
11.11.2011, 14:12
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Galicia
Pogled sa mog balkona.
Predivno nista ljepse od prirode
19.11.2011, 12:31
jasmin
4600
Neobican dekor u prodavnici obuce...