IZVORNA PORUKA: smajli80
Evo i od mene par rječi na ovu temu.
Ja,mm ,sestra i svi ostali koje poznajem su vakcinisani i vakcinišu svoju djecu.Nikad niko nikakvih problema nije imao zbog toga,niti koga znam da mu se ili njegovoj djeci nešto desilo.
Moja djeca su primila sve i jednu redovnu vakcinu i primit će one koje su im ostale da prime.
Meni je to sasvim normalno i vakcinaciju uopšte ne dovodim u pitanje.
Neću nikom govoriti da li treba ili netreba da vakciniše svoju djecu.Nek svako sa svojom djecom radi onako kako misli da je ispravno i da treba.
Ali ne mogu ostati bez komentara -pa i ja sam primila vakcine pa opet prebolovala određenu bolest.
Cilj imunizacije nije stvoriti trajni imunitet protiv određene bolesti da se ona nikad ne dobije-već ako se slučajno dobije da bude u dosta blažem obliku i da je organizam spreman za porbu protiv te određene bolesti.
Šta bi se desilo sa zaraznim bolestima koje su vjekovima ubijale djecu da nisu napravljene vakcine.
Morate priznati da su te bolesti dosta rjeđe(par izolovanih slučajeva) i da se drže pod kontrolom.
Nemojte ovde dodatno zbunjivati mlade majke,jer niste kompatibilne da pričate o takvim stvarima.
Nek odgovore na svoja pitanja i dileme potraže od stručnog lica u domovima zdravlja.Pa nek onda odluče da li će vakcinisati svoju djecu ili neće.
Što je u ostalom i njihovo roditeljsko pravo.
Eto toliko od mene na ovu temu-jer ne želim da ulazim u daljnje diskusije koje mogu da odu u nekom sasvim drugom pravcu.
draga smajli80, ja o vakcinaciji znam vise nego vecina strucnih lica kod nas, jer nazalost nemaju vremena za nova istrazivanja niti mi kao zemlja uopste ucestvujemo u njima, iako se nisam skolovala za takvo nesto...dovoljno je reci da me nasa pedijatrica podrzava u odluci da prestanem sa vakcinacijom. kod mene je problem mnogo dublji jer imam nazalost jako lose iskustvo u svojoj porodici. bitno je da se o svemu prica otvoreno, a svako ima svoje misljenje i svako odluci da uradi ono sto misli da je najbolje za svoje dijete, a nije na tebi da odredjujes sta ce se pisati na forumu, niti na ovoj temi. na forumu se raspravlja i iznose se iskustva, i mozda bas nekome pomogne moj ili tvoj slucaj...
ja i ti sigurno nismo
kompatibilne jer se ne slazemo u ovom odredjenom slucaju...a za sebe odgovorno tvrdim da jesam upucena u materiju sto znaci da jesam
kompetentna da na svim nivoima raspravljam o ovoj temi.