Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ja opet nekako kontam, nisu se sve te bolesti povukle tek tako.... Nije moguce da nas sve kolektivno truju, vakcinisanjem su ipak nestale mnogle zarazne bolesti. Moze neko opet reci to je do higijene, ovoga, onoga, ali ipak nebi ja nesto volila da se recimo vrate morbili, veliki kasalj, rubeola i ostalo... Postoji i jedna i druga strana price, ja sam ipak da za vakcinisanje.
slazem se, sreca pa vecina ipak vakcinise, da je obrnuto, te bi se bolesti vjerovatno vratile
Iz Sarajeva,sin nije primio bas nijednu vakcinu,a curica jeste onu u porodilistu samo.Ne idu u obdaniste,a ako idu djeca doktora koja nisu vakcinisana,ne vidim razloga da moja ne mogu,ja uopce ne razmisljam o tome,niti se opterecujem time.
22.07.2012, 19:31
mamma mumi
1074
Bojim se da majke koje ne vakcinisu svoju djecu izlazu ih vecem riziku, nego sto to moguce cine vakcine.Ja sam vakcinisala starijeg sina, a i mladjeg imam namjeru akB.
22.07.2012, 20:11
škorpija
6649
odličan je dokumentarac, sve više vjerujem da su vakacine danas postale samo izvor zarade za farmaceutske kompanije i da više niko nema uvvid šta se u njih stavlja
22.07.2012, 22:47
djoisa
-220
Emice hvala na odg. Skorpija slazem se.
22.07.2012, 22:52
Hurma
662
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
ja opet nekako kontam, nisu se sve te bolesti povukle tek tako.... Nije moguce da nas sve kolektivno truju, vakcinisanjem su ipak nestale mnogle zarazne bolesti. Moze neko opet reci to je do higijene, ovoga, onoga, ali ipak nebi ja nesto volila da se recimo vrate morbili, veliki kasalj, rubeola i ostalo... Postoji i jedna i druga strana price, ja sam ipak da za vakcinisanje.
slazem se, sreca pa vecina ipak vakcinise, da je obrnuto, te bi se bolesti vjerovatno vratile
ako meni doktorica, kojoj je to struka, kaze da redovno vakcinise svoje dijete... zasto bih se ja tome protivila... ipak oni bolje znaju o tome... naravno da me interesuje sve sto je vezano za moje dijete i za sta nisam kompetentna... ali starijem sinu nista se nije desilo pa aBd nece ni mlađem... a izuzetaka i dešavanja uvijek ima svugdje...
22.07.2012, 22:53
vila_7
5398
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
joj i ja ovako slicno razmisljam mada opet prije svake strepim
22.07.2012, 23:05
Emica_sa
1463
Ma ja sam samo za pravo izbora
23.07.2012, 10:31
Mirela_sa
116
Mi u pon trebamo primiti prvu dozu DTP. i primamo je mjesec nakon re-vakcinacije iz bolnice... e sad kasnili smo sa prvom bocom zbog fizioloskog tremora, toga sada nema faba Bogu, ali dijete ponekad u snu trzne nogicom, kao da ne sto sanja.. ne probudi ga to ali sta ja znam... sve me strah sta je to , moze li se boca primiti, jeli nas rano zakazala, jeli treba primiti po vrucini.... nisam pametna.. ima li neki rok do kojeg mjeseca beba mora primiti koju vakcinu. nam a je 4 mjes i trebali bi prvu dozu DTP primiti.... molim vas za iskustva
23.07.2012, 10:35
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: Mirela_sa
Mi u pon trebamo primiti prvu dozu DTP. i primamo je mjesec nakon re-vakcinacije iz bolnice... e sad kasnili smo sa prvom bocom zbog fizioloskog tremora, toga sada nema faba Bogu, ali dijete ponekad u snu trzne nogicom, kao da ne sto sanja.. ne probudi ga to ali sta ja znam... sve me strah sta je to , moze li se boca primiti, jeli nas rano zakazala, jeli treba primiti po vrucini.... nisam pametna.. ima li neki rok do kojeg mjeseca beba mora primiti koju vakcinu. nam a je 4 mjes i trebali bi prvu dozu DTP primiti.... molim vas za iskustva
ne morate zurit, ni alan jos nije primio a ima 4 i po mjeseca, rekli nam da nije frka
Emica_sa, znas li da li se moze djete upisati u skolu bez vakcina koje po nasem zdrastvenom sistemu moraju primiti. I molim te da li su ti djeca nesto podlozna virozama i bakterijama. moj djecak je cesto nahladjen i ja to prepisujem vakcinama da su mu one ubile imunoloski sistem
30.07.2012, 16:48
Emica_sa
1463
IZVORNA PORUKA: teki
Emica_sa, znas li da li se moze djete upisati u skolu bez vakcina koje po nasem zdrastvenom sistemu moraju primiti. I molim te da li su ti djeca nesto podlozna virozama i bakterijama. moj djecak je cesto nahladjen i ja to prepisujem vakcinama da su mu one ubile imunoloski sistem
Ne znam iskreno za skolu,nesto se i ne raspitujem
Imam sina koji ima 2 godine i 9 mjeseci i nikada jos nije popio antibiotik,imunitet strasan,jednom samo sa 8 mjeseci imao temperaturu.
Curica ima 17 mjeseci i jednom je pila antibiotik zbog grla,a inace super su zdravi,nisu imali nikakvih prehlada i nisu podlozni prehladama i kaslju.
Sad do cega je ne znam,ali imunitet im je odlican
31.07.2012, 09:18
felix
1166
kod nas i kad sam A u vrtic upisivala pa kad je ljekar dao, ljekarski prvo šta je pitala jel primao sve vakc. da nije nema niš od ljekarskog za vrtic et tako, kod nas .....
31.07.2012, 09:25
Emica_sa
1463
I ne sirim uopce kampanju protiv vakcinisanja,stavila sam link za vakcine protiv gripe iz Hrvatske jer sam se sjetila ove teme,a druga stvar,rekla sam da sam za pravo izbora,ko hoce neka vakcinise,ko nece ne mora i gotovo.
31.07.2012, 09:41
djoisa
-220
IZVORNA PORUKA: Emmy
za forum koji posjećuju mnoge majke u potrazi za informacijama ili u nadi da će riješiti svoje dileme.
nadam se da majke koje imaju dileme u vezi vakcina, iste nece rjesavati samo na osnovu ove teme..
31.07.2012, 09:52
Emmy
1009
IZVORNA PORUKA: djoisa
IZVORNA PORUKA: Emmy
za forum koji posjećuju mnoge majke u potrazi za informacijama ili u nadi da će riješiti svoje dileme.
nadam se da majke koje imaju dileme u vezi vakcina, iste nece rjesavati samo na osnovu ove teme..
I ja se iskreno nadam, kao i da će se posavjetovati sa stručnim osobama.
31.07.2012, 09:58
teki
248
ja sam prije postavila link videa o vakcinama i sta mogu vakcine da urade. i emmy ako si pogledala ta istrazivanja mogla si viditi da ti naucnici govore kako vakcine pogotvo kad ih tako puno daju malim bebama mogu oslabiti imunitet. ti se fatas rijeci ubilo imunitete mislim to je lajicka rijec i ispravit cu se oslabilo imunitet pa mi je djetet hornicno nahladjeno i puno slajma po cjelu godinu i ljeti i zimi i svako malo temeperaturice. nakon svih istrazivanja i poznavanja mog djeteta koji je inace jak i pun energije samo sto konstatno je nahladjen ja to prepisujem vakcinama. to je moje misljenje. Emmy pogledaj do kraja ove vide, pogledaj i drugu stranu sto smo mi neki protiv vakcinacije, ali naravno svak je odgovoran za svoje djete i radi sta misli da je najbolje za njegove djete ali ne znaci da je dobro ako sljepo slusas doktore i farmaceutske kuce, ja da sam nastavila slusati dokotre moj djecak bi zbog viroza svaki put bio antiobitik. http://www.zivot-ili-cijepljenje.hr/hr/02-cijepljenje/05-izjave/anita-petek-predavanje.html
31.07.2012, 10:50
selmoni
546
Ja sam protiv vakcina moja Ajša je primila samo prvu u bolnici i za hepatitis B u domu zdravlja ja sam htjela nastaviti dalje ali naredni put kada sam otisla bile su povucene pa ponovo smo je vodili poslije tog ponovo povucene i onda sam definitivno odlucila da necu i ja i suprug smo se slozili mojoj curici je sada 23 mjeseca isla je u jaslice primili su je bez problema.
31.07.2012, 15:52
leona81
6373
IZVORNA PORUKA: teki
moze...i u vrtic - privatni i drzavni, a i u skolu...
31.07.2012, 15:59
Hanady RR
18727
Pobrisan je OT... lične rasprave o suprotnim mišljenja na ovu temu riješite putem privatnih poruka... no i tada vas molim da koritite givir dostojan majki bez uvreda
31.07.2012, 18:47
yasemin
344
reakcija na bsg je u 2 mjesecu , da li se stavlja obloga ?
01.08.2012, 08:45
selmoni
546
Ja koliko zanm nišat se nedira niti stavlja. Ipak konsultuj se sa ljekarom.