IZVORNA PORUKA: doublemum
Nije nam valjda afrika cilj
E ovo se ja od sinoć pitam-kao toi da bi ovoj djeci samo vakcine pomogle?!
Ispade da ih samo treba vakcinisati i biće sve OK-a to što nemaju hljeba jesti-ma nema to veze sa umirannjem djece!
I još se pitam-ako doc reče da je vakcinisanje namjerno izazivanje bolesti i njeno kontrolisanje(parafraziram-ali nešto ovako je rekla) što nam niko ne kontroliše djecu nakon vakcina?
Je li ikome od nas pedijatar rekao dođite na pregled za dan ,dva, tri-pa da vidimo kako je dijete reagovalo na tu vakcinu?
najprije nije istina da mislim niti d aje ko rkeo d abi smao vakcine pomogle...
dalje sve da imaju jesti sasvim ok hranu neće steći kvalitetan imunitet...možda hoće al kad...dal baš do godine dana
nije afrika komlet gladna...
imaš i tamo područja ''čista'' al ne vakcinisna...i roditeljima djeca umiru od zaraznih bolesti.
vakcina je virus bolesti koji unosimo njom u organizam u stepenu u kojem je struka davno ispitala da se organizam može izboriti...
godinama se i mi i naši roditelji i naša evo djeca vakcinišemo i stičemo tako imunitete te sprejševamo širenje zaraza i bolesti u društvu u kojem živimo...
sasvim logično kad se u organizam ''uabci'' taj virus u tom postotku i stepenu da ga tom činjenivom kontolišemo u njegovom razvitku...to se zove kontola te tzv bolesti
nus pojave će se javiti al u manjem obimu nego što bi bolest da je dijete dobije izzavalo štete...
meni nije rekla pedijtarica da dovedem dijete 2-3 dana nakon vakcine...
sasvim logično...unosom virusa u organizam i oslabjen je imnitet još smao treba da u čekaonici moje dijete pokupi virus još jedna pa da s eborimo a ne znam s ačim...
ali mi je svaki put rekla...temepratura s emože javiti tada i tada...ako vakcina ima rekacije...
oblogu stavljate takvu i takvu....
naravno da u slučaju pogoršanja stanja moga djeteta nakon 2-3 dana ja ću ga odvesti doktoru a ne ako je sve sasvim ok...