IZVORNA PORUKA: bebacha
ovo sto cu sad napisat nema veze samo s vakcinama
zasto onda vi djecu vodite doktoru kad kaslju,imau proliv,temp
ja kako vidim otprilike ko god je protiv vakcine on je generalno i protiv doktora
pa ako oni pojma nemaju i za sve imaju odg da uplase roditelje sto onda im vodite djecu
Iskreno, vodim dijete na redovne kontrole i kada bas treba. Sto je najgore, plaamo citav zivot zdravstveno osiguranje, vodimo dijete privatno kod jedne doktorice jer sam imala lose iskustvo sa doktorom u domu zdravlja Mojmilo. Nismo uopste lovatori pa se preseravamo ali cemo se stisnuti na drugim stvarima ali odvesti kod doktorice koja je zaista Doktor.
Zeljela sam da dijete dojim, ona je prodojeci pedijatar i naravno podrzavala je tu odluku (i savjetnica je za dojenje), a ne kao doticni doktor odmah da se ukljucuje AD jer naravno taj mjesec imaju sponzora npr HIPP i Novalac pa treba koju paricu i tako zaraditi...
Otisla sam off topis ali nemojte mi pricati kako su doktori bas doktori i gledaju samo nasu dobrobit. Nisu ni blizu. Ne bi se davali antibiotici za viroze,...kaze doktor da je viroza u pitanju i onda krh antibiotik....halo, pa nismo s drveta spali....
A tolike alergije, atopijski dermatitisi i ostli poremecaji imuniteta su itekako povezani sa vakcinama.....