Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
napravila šnenokle po recreptu od Lulu_, znači NjAMNJAM
Bravo Lulu_ (i bravo ja )
19.08.2009, 19:14
Lulu_
1444
danas kolektivno uzivamo u noklama
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
19.08.2009, 19:56
Adana
2777
Asja nema onaj klasicni desert nakon jela. Ima 2 uzine dnevno i one su uglavnom voce, nekad i Danonino ili integralni keksic. Snenokle jaaako volim, nisam ih nikada pravila, a sada kontam bas bih mogla, mislim da bi se i Asji svidjele. Ja sam nama danas pravila paluzu od borovnica. Jela je i Asja i svidjelo se guzicarki maminoj. Doduse svidjele su joj se i borovnice, pa je bilo malo vjerovatno da joj se to nece svidjeti.
19.08.2009, 21:44
Crvena
1859
Ja taj desert vodim kao uzinu. Ponekad napravim snenokle, milk shake od jagoda, ribizli, banana, malina i sl. Mada najcesce jede voce ( grozdje, lubenica, breskva itd) to bi mogla jesti bez prestanka
20.08.2009, 21:42
neki
3476
IZVORNA PORUKA: Hanady
ja bih samo željela dodati da korištenje kakaoa onog pravog nezaslađenog je vrlo važno u ishrani djeteta jer sprječava anemiju ili je uspješno sanira.
Ovo tek sad vidjeh,a na temi Nesquick,ja pitam zene daju li bebama taj nezasladjeni kakao Ja Saidu danas pravila griz,pa mu stavila malo tog kakaa i pomijesala sa bananom,ma davio seHanady,hvala na info
09.09.2009, 13:47
mišur
1329
Lulu, svaka ti čast! Ti si prava vrijedna mamica! Ja sam kao što Amrino reče duduk po pitanju tih stvari, posebno za kolače, ali ovi tvoji recepti mi se čine jednostavnim, pa ću ih odmah isprobati... Nego, piši ti još ako se sjetiš...
09.09.2009, 16:33
Gigana
695
e ove tvoje šnenokle ću definitivno da napravim, ima da prste poližemo.
Ja imam recept za tzv. banana bread (suhi kolač od banane) ali je na engleskom, pa ako nekoga zanima neka se javi.
09.09.2009, 16:35
neki
3476
Gigana,please daj recept
09.09.2009, 16:41
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: neki
Gigana,please daj recept
poredala se i ja
09.09.2009, 16:43
acudesa
7725
a, joj... tek pročita de je na eng-nisam loša ali da prevedem recept (stavit ću umjesto jaja-???? neki, ti prevedi pa pošalji
09.09.2009, 16:44
neki
3476
E jesi poletila Salim se,prevescu,ako Gigana napise
09.09.2009, 16:53
acudesa
7725
ja kontam, neki je pametna pa ću ja šta i ona
10.09.2009, 10:21
Gigana
695
Drage moje, evo recept za banana bread (bila sam vrijedna, pa sam ga i prevela):
Banana Bread Recipe
Ingredients (sastojci)
* 3 or 4 ripe bananas, smashed (3 ili 4 zrele banane - izgnječene) * 1/3 cup melted butter (1/3 šolje istopljenog putera) * 1 cup sugar (can easily reduce to 3/4 cup) (1 šolja šećera) * 1 egg, beaten (1 jaje, istučeno) * 1 teaspoon vanilla (1 srednja kašika vanilije, a može i cimet) * 1 teaspoon baking soda (1 srednja kašika sode bikarbone) * Pinch of salt (malo soli) * 1 1/2 cups of all-purpose flour (1,5 šolja višenamjenskog brašna)
Method
No need for a mixer for this recipe. Preheat the oven to 350°F (175°C). With a wooden spoon, mix butter into the mashed bananas in a large mixing bowl. Mix in the sugar, egg, and vanilla. Sprinkle the baking soda and salt over the mixture and mix in. Add the flour last, mix. Pour mixture into a buttered 4x8 inch loaf pan. Bake for 1 hour. Cool on a rack. Remove from pan and slice to serve.
Za ovaj recept vam ne treba mikser. Zagrijete pećnicu na 175 stepeni C. Drvenom kašikom izmiješate puter sa bananama u velikoj posudi za miješanje. Umiješate u to šećer, jaje i vanilu, odnosno cimet. Dodate sodu i sol u smjesu. Brašno dodajete zadnje u tu smjesu i dobro izmiješate. Izlijte smjesu u pleh za pečenje hljeba (onaj uzdužni pleh) kojeg ste prethodno premazali puterom. Pecite sat vremena. Pustite kolač da se ohladi, izvadite ga iz pleha i režete na kriške.
Ja sam ovo uglavnom radila odokativno. Umjesto obicnog secera puno je bolje koristiti smedji jer je ukus bogatiji. Takodjer sam umjesto vanile stavila cimet koje je dao divan miris kolacu. I jos jedna stvar, ja nisam umutila jaje odvojeno nego sam sve zajedno smjesala ali sam pratila raspored kao u orginalom receptu. Pekla sam na temp. od 180C prvih 20 minuta onda sam smanjila na 100 i na kraju na 80 da se kolac fino ististi. Eto dame moje, to je to....Uzivajte......
10.09.2009, 11:30
neki
3476
Hvala Gigana puuuuuno
10.09.2009, 13:02
Gigana
695
nema na čemu i drugi put!
10.09.2009, 15:05
acudesa
7725
hvala Gigana, volim jednostavne i dobre recepte
25.03.2010, 14:49
Medić*
29
Drage mame zanima me od kada ste poceli davati bebarama suhe grozdjice, nasla sam neki kolac za malisane sa keksom i suhim grozdjem pa me zanima od kada se smiju jesti