cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: platnene pelene

clock-img

08.10.2008, 00:42

clock-img

triplemama

pencil-img

1097

Koji ti je omjer eteričnog ulja ocata i vode

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

clock-img

08.10.2008, 10:40

clock-img

rozi

pencil-img

745

1:5 , ja stavim 100 ml octa i 400ml vode,dodam u to 10 kapi lavande, mada sam citala da je najbolji cajevac, moracu ga kupiti. Cak i kad se ukaki nista ne ispirem , vec pokupim maramicom ono sto se moze pokupiti, poprscem i u kantu. Za sada super funkiconise.

clock-img

08.10.2008, 12:48

clock-img

boogy woogy

pencil-img

777

Super recept! Hvala Roziuser posted image Znaci samo poprsces, ne kiselis u kanti sa tom otopinom?

clock-img

08.10.2008, 21:45

clock-img

rozi

pencil-img

745

Aha, samo poprscem i u kantu, pa onda  na ispiranje , nek masina odradi posao umjesto nas :) , poslije mozes slobodno dodati jos nesto u masinu sto nije puno prljavo, zbog manje doze deterdzenta,pa na 60 . Ja najcese stavim komad posteljine sa bracnog , carsaf ili plahtu.

clock-img

08.10.2008, 22:21

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Hej- negdje sam procitala da je za pamucne pelene najbolje staviti pola doze deterdjenta a pola sode bikarbone a sirce staviti umjesto omeksivaca...

clock-img

08.10.2008, 22:29

clock-img

boogy woogy

pencil-img

777

Cao Amrino, naravno mame koje se bave platnenim pelenastvom uglavnom i koriste sirce umjesto omeksivaca. Ustvari, posto ja licno imam alergijski tip koze, koristim sirce i kad perem nase stvari. Uopste se ne osjeti miris sirceta, samo miris deterdzenta. Meni super mirise Nila soft, za osjetljive tkanine.

clock-img

08.10.2008, 22:33

clock-img

rozi

pencil-img

745

Moze i tako, ali onda bih morala rucno ispirati , mrsko mi user posted image user posted image user posted image . S obzirom da mi je odvod u zidu i ne vidim sta izlazi user posted image user posted image user posted image .
Ja sam negdje procitala za ovu verziju, probala i super je, treba mi samo par sekundi i pelena je u kanti. Posto imam onu vrecu od PUL/a ( vidjela sam da ih i mamina cura sije ) , ona mi stoji u kanti, poslije je samo istresem u masinu i nema prljavog posla. S obzirom da ocat odradi pola pranja , ja stavim cetvrtinu doze deterdzenta.
Ove moje su bas mekane , pa mi ne treba omeksivac, a i ja sam citala da se moze dodati ocat umjesto omeksvaca.

clock-img

26.10.2008, 07:34

clock-img

andji

pencil-img

1215

Ja sam sergeju stavljala te platnene(ako mislimo na iste,ona tetra pelena i ona švedska pelena što se veže) ali preko pampersa 4 mjeseca radi kukića,tkz ČVRSTO POVIJANJE,i posle smo otišli na kontrolu kukića i sve je bilo ok,i dr mi je rekao da nema potrebe više da ih stavljam.A ovako umjesto pampersa nisam nikad,smatram da bi mi bio dodatni posao oko pranja i peglanja a to mi svakako nije trebalo.jer se nisam na početku mogla izborit ni sa osnovnim obavezama

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

26.10.2008, 19:22

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

draga andji nisu to iste pelene... prelistaj ovu temu i vidjeces kako neke vrijedne zenice siju te pelene koje se koriste umjesto pampersa a nisu tetra ni svedske ... user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

26.10.2008, 19:25

clock-img

andji

pencil-img

1215

a višnja ja mislila da je to isto,bravo za njih,ali ja sam sa šivenjem nula bodova,ja ti to i neću da naučim,jer ako naučim valja mi to radit non stop,ljenguza sam ja po nekim pitanjimauser posted image user posted image user posted image user posted image

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

26.10.2008, 20:53

clock-img

boogy woogy

pencil-img

777

Anji ne moras to ti siti, mozes poruciti. Ja sam kupila od mamine cure i super su! Brze i lakse se oblace od pampers, peremo ih bez po muke, ne peglamo a bebine guze uzivaju u 100% pamuku, okolinu cuvamo, brze bebe nauce na tutu i ustedimo do 60% novca!!!

clock-img

01.11.2008, 13:00

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

http://bebe-i-mi.com/djeca/38-djeca/399-platnene-pelene-sivanje-po-narudzbi.html

za hrvatsko trzisteuser posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

clock-img

02.11.2008, 19:07

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

Evo jedna iz najnovijeg kontigentauser posted image  http://public.fotki.com/naidah/najnoviji-kontigent-/dscf0824.html imaju tri slikice samo klikaj next.
Dosla nam je presa, imamo najnoviji kupljeni snit a nabavili smo i endlericu. Samo mi fali jos koji par ruku pa da sve zavrsim sto sam zamislilauser posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

clock-img

02.11.2008, 20:04

clock-img

kristijan

pencil-img

126

radiš li odsad one size i dali imaš mutaquin pelene(split)?

clock-img

02.11.2008, 22:10

clock-img

triplemama

pencil-img

1097

IZVORNA PORUKA: mamina cura

Evo jedna iz najnovijeg kontigentauser posted image  http://public.fotki.com/naidah/najnoviji-kontigent-/dscf0824.html imaju tri slikice samo klikaj next.
Dosla nam je presa, imamo najnoviji kupljeni snit a nabavili smo i endlericu. Samo mi fali jos koji par ruku pa da sve zavrsim sto sam zamislilauser posted image

MC pa ova je prava Swaddlebees  user posted image  i super je, fantastično. Baš mi je drago što ti je stigla presa.
Imaš PP

clock-img

03.11.2008, 09:22

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

IZVORNA PORUKA: kristijan

radiš li odsad one size i dali imaš mutaquin pelene(split)?

Za one size cekam kupljeni CB krojuser posted image  pa ce biti uskoro. A mutticu mogu uraditi ali samo po velicinama i po darling diaper kroju. Bice za koji dan nova pelenauser posted image

A sad utisci nove pelene koja je prespavala sa curom. Super fitt-a, drikeri su me odusevili. Pocket je pelena pa sam je dobro napunila. Ujutro otvorim kad imam sta vidjeti - cisto zlatouser posted image  Morala je mamina cura da stavi pecatuser posted image  Ni papiric nije mogao sve da pokupi jer se bas istovarila. Ali nije proslo vani i sve je zavrsilo u peleni. Jako je mekana i kroj je odlican. Sasila sam velicinu M, dva reda drikera a zakopcala sam na zadnji i predzadnji sa druge strane.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

clock-img

03.11.2008, 21:19

clock-img

kristijan

pencil-img

126

krasni su ti ovi pleteni radovi jel se može znati cijena? i ako može cijena muttica?

clock-img

04.11.2008, 01:23

clock-img

triplemama

pencil-img

1097

MC jesi li probala isplesti vuneni cover?

clock-img

04.11.2008, 14:34

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

IZVORNA PORUKA: kristijan

krasni su ti ovi pleteni radovi jel se može znati cijena? i ako može cijena muttica?

Sve sto te zanima slobodno me pitaj preko pp-a. A mutt-icu pravu cu moci siti kad mi triplemama skine Dolisin snit i zaista ne znam cijenu jer ne znam koliko je komplikovana. Vjerujem da ce biti jeftinija nego Dolisina jer smo mi ipak u BiH.user posted image

Vuneni cover bi mogla isplesti, nisam nikada ni probala jer nisam mogla naci lanolin, ipak cu ja PUL a mogu ti iskreno reci da to nebi bilo lose ovako zimus nosati po kuci bez gegica samo hlace. Eh, da je samo vise vremena i rukuuser posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

clock-img

04.11.2008, 15:01

clock-img

triplemama

pencil-img

1097

Ma i ja sam kontala zbog zime. Pa i one dugih nogavica. Lanolina ima u svakoj apoteci koja pravi kreme i u DM-ovoj kremi za bradavice. Ma da ti imaš makar 4 ruke sve bi  to bilo user posted image .

clock-img

04.11.2008, 15:23

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

E dragauser posted image
koliko imam preljepih krojeva za pletenje samo sam kratka sa vremenom. Probala sam traziti lanolin u apoteci ali mi nisu htjeli dati jer im dolazi u velikim kantama i nisu htjeli da mi "odvade"user posted image  Daj kupi mi u Tz pa kad budes dolazila ponesi, tako se radujem da cu vas opet vidjetiuser posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

clock-img

04.11.2008, 19:01

clock-img

kristijan

pencil-img

126

super za pelene inače cijena mutaquin pelena je 75 kn to je negdje od 18-20km javi kad kreneš s timuser posted image user posted image user posted image

clock-img

04.11.2008, 20:50

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

Probala sam veceras ali su me djeca i umor toliko ometali da sam pojedine slojeve pograsno stavilauser posted image  

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

clock-img

06.11.2008, 00:35

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

Prva mutt-ica ali varijanta sa otvorom za umetak, moja omiljna varijanta i velicina M.
http://public.fotki.com/naidah/najnoviji-kontigent-/dscf0868.html imaju tri slikice.
Inace prve macice bacaju u vodu a mi cemo ipak u masinu za vesuser posted image  Preslatka je

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

clock-img

12.11.2008, 13:51

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

Kako ja ni bolesna ne mogu odmaratiuser posted image  evo prve Fuzzi Banz like http://public.fotki.com/naidah/najnoviji-kontigent-/dscf0927.html

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

Zadnji članci

article-img