cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: platnene pelene

clock-img

03.02.2012, 00:53

clock-img

mimikimi

pencil-img

258

ja upadam imam jedno pitanjce
gdje kupujete te pelene sto su kao pampers a platnene ja ih nigdje nisam vidjela?

*mamin zvrk* 13.03.2011

clock-img

03.02.2012, 02:26

clock-img

eko beba

pencil-img

265

ovdje je najpopularnija mamina cura za platnene pelene ... a sto se tice kupovine u shopovima koliko ja znam ima ih u merkuru na otoci ... bambino mio ...

clock-img

03.02.2012, 21:44

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Ja sam prezadovoljna platnenim pelenama i koristim ih kako je M. napunila mjesec dana. Koristim bambino mio platnene pelene, tetra pelene i babylove jednokratne za noć. Nemam više posla oko platnenih pelena nego oko jednokratnih, jedino ih isperem kad je potrebno, a sve drugo odradi mašina. BM pelene se malo duže suše sada kad je zima, ali zato mi kad nestane njih odlično posluže obične tetre, koje se za razliku od ovih kraće suše ali i manje upijaju pa ih mijenjam malo češće nego BM pelene. Jako sam zadovoljna jer znam da su platnene pelene puno zdravije za moju bebui svakako ih preporučam svim mamama koje se još dvoume!

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

04.03.2012, 21:33

clock-img

lucky mami

pencil-img

16

Drage moje...vidim da sada imamo više vrsta i platnenih pelena, mene zanima da li se ima i gdje kupiti vanjske zastitne gaćice za pamucne pelene, koje su se prije koridtilie i kupovale su se u apoteci??? hvala unaprijedn na odgovoru

clock-img

04.03.2012, 23:25

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

IZVORNA PORUKA: lucky mami

Drage moje...vidim da sada imamo više vrsta i platnenih pelena, mene zanima da li se ima i gdje kupiti vanjske zastitne gaćice za pamucne pelene, koje su se prije koridtilie i kupovale su se u apoteci??? hvala unaprijedn na odgovoru

I sad se kupuju u apoteciuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

12.03.2012, 14:35

clock-img

KupusLivada

pencil-img

-27

ipak preporucujem Bambino mio zasitne gace (u Sarajevu ima u Malisi u Merkuru), odlicne su, i takodjer OS od mamine cure... one iz apoteke (gaga) imaju prilicno grube rubove, ne svidaju mi se...

clock-img

15.03.2012, 13:26

clock-img

yasemin

pencil-img

344

ja sam naručila 2 platnene pelene i 1 zaštitne gaćice preko interneta , prva mi je beba i dolazi AkoBogDa oko 01.07(tako je terrmin pa možda prije ili kasnije) tako da sam pelene naručila čisto da vidim kako izgledaju .Protiv sam pampersica jer su neprirodne a sve iz razloga što se zbog njih djetetu nerazvije osjećaj za uriniranje( okolo mene ima djece što sa 3, 4 godine još uvjek nose pelene pampers),kolika je cjene ovih pelena koje steVi kupovale u Merkuru i apotekama?

< Poruku je uredio Hanady RR -- 20.3.2012 12:06:32 >

yasemin

clock-img

15.03.2012, 15:30

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

te pelene sto si narucila su dobre, a zastitne gace su extra user posted image
razmisili i o upotrebi tetra pelena, jer i one imaju dosta prednosti...posebno ti preporucujem da iscitas ovu temu, ali i druge forume na temu pp..i svakako uzmi po par modela razlicitih pelena radi probe..imaju neke pelene i na ekobeba.ba...
ma pp su user posted image

clock-img

15.03.2012, 21:47

clock-img

lucky mami

pencil-img

16

ja sam koristila u pocetku pampersice, ali definitivno sam se uvjerila da ne odgovaraju i odlucila sam da potpuno ukljucim pamucne. hvala na info o zastitnim gacicama.

clock-img

16.03.2012, 10:22

clock-img

yasemin

pencil-img

344

hvala ti puno na info

yasemin

clock-img

18.03.2012, 22:45

clock-img

KupusLivada

pencil-img

-27

IZVORNA PORUKA: yasemin

ja sam naru�ila 2 platnene pelene i 1 zaštitne gaćice preko interneta Mybabysaurus.com , prva mi je beba i dolazi AkoBogDa oko 01.07(tako je terrmin pa možda prije ili kasnije) tako da sam pelene naru�ila �isto da vidim kako izgledaju .Protiv sam pampersica jer su neprirodne a sve iz razloga što se zbog njih djetetu nerazvije osjećaj za uriniranje( okolo mene ima djece što sa 3, 4 godine još uvjek nose pelene pampers),kolika je cjene ovih pelena koje steVi kupovale u Merkuru i apotekama?

u apoteci su 3 KM i nasto, u merkru oko 22 KM, s tim sto su to jedna velicina...

< Poruku je uredio Hanady RR -- 20.3.2012 12:06:03 >

clock-img

19.03.2012, 13:03

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

to sto prodaju u apoteci su zastitne od obicne plastike... sto nije bas ok za bebu zbog neispustanja pare koje prave zastitne cine. Ako mogu biti blesava pa napisati da mozete i obicnu kesu staviti bebi na guzu user posted image jer je to bukvalno isto....
Ako su bambino mio u mercuru to je ok. Ali ove iz apoteke, cak su prodavali u fis-u plasticne svedske gace i za to sve jedno veliko NEEE.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

clock-img

20.03.2012, 11:39

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

u fisu imaju divne švedske gaće u bojama, oko 2 KM

clock-img

22.03.2012, 12:56

clock-img

nermina_

pencil-img

199

Lijep pozdrav svim forumasicama. Naime, u sestom mjesecu sam trudnoce i ovo mi je druga beba. Sa prvom sam koristila jednokratne pelene, ali znam da sam pogrijesila pa sam sada cvrsto odlucila da cu sa ovom bebom koristiti pamucne pelene. E sad, gledam ima raznih vrsta pelena a ja se uopce nerazumijem, niti kontam kako to frcera. Pa bih molila majke koje koriste platnene pelene ili su koristile da mi kazu kako su se pokazale (posto sam ja sa starijim sinom muku mucila jer su mu pampers pelene obavezno propustale pogotovo u noci) i koje su najbolje. Gledala sam na ekobebe ima neki paket 18 pelena i 4 omotaca, da li da uzmem te ili ove neke druge koje sam gledala sto je sve u jednom.
unaprijed se zahvaljujem na svakom odgovoru.
pozzz

Kan 28.11.2009 god.
Amani 14.07.2012.god

clock-img

22.03.2012, 13:03

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Nermina, ja bih na tvom mjestu, kontaktirala Naidu (Mamina cura), ona sije takodjer te pl pelene i prodaje iste. Tako da bi ti vjerovatno znala i najbolje objasniti kakve su koje.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

01.04.2012, 12:57

clock-img

yasemin

pencil-img

344

imaš privatnu poruku

yasemin

clock-img

03.09.2012, 07:33

clock-img

Siri82

pencil-img

1

Drage mame,interesuju me iskustva sa Ekobeba platnenim pelenama.Vec bih trebala poruciti neke od pelena a ja se jos uvijek razmisljam koje.user posted image

clock-img

22.10.2012, 19:30

clock-img

Vinetu

pencil-img

872

Poklanjam kesu punu polovnih platnenih pelena (oko 15) za curice. Tu su i zaštitne pelene, kao i ulošci koji idu uz neke od njih. Pelene sam i sama dobila na poklon od naše forumašice (mamina cura) koja ih je i šila. Mislim da se mogu koristiti do 2. godine jer imaju prilagodive drikere za male i malo veće bebe.
Zainteresirana mama neka se javi putem PP i neka bude voljna doći na Ilidžu po njih.
user posted image

clock-img

23.10.2012, 09:20

clock-img

malena sharena

pencil-img

1196

Vinetu, user posted image nadam se da ce nekoj mami koristiti. Ja za drugo cuvam tetre koje sam koristila s J. Moram jos malo dokupiti jer su se neke poderale.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

clock-img

23.10.2012, 09:26

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: Siri82

Drage mame,interesuju me iskustva sa Ekobeba platnenim pelenama.Vec bih trebala poruciti neke od pelena a ja se jos uvijek razmisljam koje.user posted image

Imam platnene umetke i cover, njihova proizvodnja, zadovoljna. U umetak sam stavljala i obične, tetra pelene, skroz fino legne.

< Poruku je uredio palachinken -- 23.10.2012 9:27:53 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

23.10.2012, 13:26

clock-img

Vinetu

pencil-img

872

IZVORNA PORUKA: Vinetu
Poklanjam kesu punu polovnih platnenih pelena (oko 15) za curice. Tu su i zaštitne pelene, kao i ulošci koji idu uz neke od njih. Pelene sam i sama dobila na poklon od naše forumašice (mamina cura) koja ih je i šila. Mislim da se mogu koristiti do 2. godine jer imaju prilagodive drikere za male i malo veće bebe.
Zainteresirana mama neka se javi putem PP i neka bude voljna doći na Ilidžu po njih.
user posted image

Evo, javile su se dvije forumašice, ali prednost ima ova koja se prva javila.

clock-img

01.01.2014, 13:48

clock-img

nova_mama

pencil-img

33

Pozdrav cure i sretna Nova godina. Malo cu podici ovu temu i pitati znate li da li neko u Tuzli ili okolini sije platnene pelene?

Moja dva velika D
06.02.2012.
15.09.2013.

clock-img

01.01.2014, 15:11

clock-img

almondray

pencil-img

-1468

IZVORNA PORUKA: nova_mama

Pozdrav cure i sretna Nova godina. Malo cu podici ovu temu i pitati znate li da li neko u Tuzli ili okolini sije platnene pelene?

Imas mybabysaurus , ona je iz Sa ali dostavlja svugdje.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

clock-img

01.01.2014, 15:48

clock-img

nova_mama

pencil-img

33

Hvala, znam za nju, ali su cijene malo visoke, po mom mišljenju. Ja imam dvije bebe, pa bi me puno izašlo kupiti im obojici. Znam da mnogo žena šije pelene, ali ja lično ne znam ni jednu, zato pitam.

Moja dva velika D
06.02.2012.
15.09.2013.

clock-img

01.01.2014, 16:28

clock-img

ZuZuM

pencil-img

73

Nova mama pokusaj i sa pretragom na online prodavnici nasoj u BiH, da ih sad direktno ne reklamiram, cini mi se da ima zanimljivih ponuda.

"Za život treba mnogo napora i za svaki napor nesrazmjerno mnogo hrabrosti."
Ivo Andric

Zadnji članci

article-img