IZVORNA PORUKA: enisa_sara
Naravno da mi znači svačije mišljenje, hvala vam punoooooo!!!
IZVORNA PORUKA: shpagica
Ja ti ovo pisem nakon sto sam morala da trazim tetu cuvalicu preko oglasa
I ko ti sada čuva dijete, je li neka teta iz oglasa? Ja sam nešto skeptik po pitanju oglasa
Ja sam stvarno na sve nacine pokusal anaci tetu sa preporukom mad aje i to mac sa dvije ostrice. Recimo, moze ti se desiti da su neciji parametri daleko od tvojih pa ti dodje ta neka hvaljena zena i bude npr kao ta tvoja. E onda tu pocnu da rade sujetei ljudi koji su ti je preporucili se namah trznu u stilu nama je valjala, jel to hoces da kazes da smo mi peksini...
Helem, ja sam svoju tetu nasla preko oglasa i fakat sam napisala da trazim finu, blagu i urednu tetu
(ovo su neke pretpostavke vezano za karakter koje su mi obecavale lak dogovor oko stvari u kojima se mozda i ne slazemo u potpunosti).
Teta mi je fakat fina (hvala Bogu dragom, ne uraklo se) i radi iskljucivo sto joj kazem, ne prosipa mi svoje "brilijantne zamisli" po pitanju bilo cega, ako nesto nije sigurna kako da uradi nazove me i pita.
I bez obzira sto je fina i nagodna, ja vrlo cesto ostavim papir sa nekim specificnim uputama. Kad se i cujemo telefonom nekad ja zurim zbog posla, nekad ona zuri zbog moje curice (galami ako joj se nesto ne doda namah
) i onda teze dolazi do nesporazuma.
Da budem iskrena, uvijek mi je bio grc u stomaku kad sam trebala da ostavim bebu s totalnim strancem u kuci (mislim fakat ne znas s kim imas posla dok ne prodje neko vrijeme), ali neki osjecaj "na prvu" koji imas o ljudima vrlo cesto jeste ispravan. Tako - vjeruj svojim osjecajima kakvi god da su. Ti sad osjecas da se o tvojoj bebi ne brine adekvatna osoba na adekvatan nacin i vjeruj sebi i ispravi to.
Zelim ti puuuuno srece,i ne zaboravi da je danas na ovom vremenu zaista mnogo finih zenica koje jedva cekaju priliku da zarade i doprinesu svojoj porodici i svojoj djeci na taj nacin, i da bi jedva docekale priliku da SAMO I ISKLJUCIVO cuvaju tvoju bebicu (uz skuhan rucak, u toplom i lijepom domu) - zamisli koliko zena radi TESKE fizicke poslove za istu platu (minimalac je oko 400 KM) pa su opet presretne da imaju posao.
I na kraju, ti i zelis da ta neka teta voli tvoje dijete i da tvoje dijete zavoli nju (to je idealno u takvoj relaciji) ali kako to je neko od nasih pametnih zenica ovdje vec rekao - ti moras bar do neke granice da insistiras na relaciji poslodavac-uposlenik, bas da bi mogla da imas kontrolu nad tako kompleksnim "poslom" kakav je zaista cuvanje djeteta.