IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ma ne kažem da nije, ja mislim da je od pingpong ograničena il da dobro ne konta al ova druga laže, petlja i sl
Ova bar kaže šta je malena jela, ova druga bi garant lagala
Tako mi se doima
Konta ova itekako i uvjerena je da je njen način ishrane i odgoja djeteta najbolji... i to je ok ako se radi o njenom djetetu, ali ipak ovdje govorimo o mom djetetu! A, BTW, krila je i ona meni dosta toga, iako je rekla da neće. Hranila je ona Esmu svakih sat vremena iako sam rekla da za tim nema potrebe. Moja malena ima dobar apetit i može jesti svaka 3-4 sata i nema potrebe da joj se non-stop nešto trpa u usta!
U ovoj raspravi od petka sam saznala sve to. Ja sam joj napisala kad i šta Esma treba jesti, ali je njoj bilo "
van pameti da čeka 3 sata do slijedećeg obroka i da gleda gladno dijete".
Kad ne idem rano na posao, ja dam Esmi doručak oko 8h, a ona čim dođe, pa makar to bilo i u 8:30 ili 9h, odmah sjedne da Esmu hrani. Ja joj kažem, pa sad je doručkovala, previše je to... a ona mi govori: Neka, neka... da vidimo hoće l' htjeti! A moj se mali gladež, naravno, obraduje i opet sve pojede!
I još je dijete naučila da traži: Hjeba, hjeba... i gdje god vidi hranu Esma viče... prosto me sramota kad naiđem pored pekare sa njom...
maca moja mala.