cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!

clock-img

14.04.2010, 23:16

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

Koliko ti vec dugo cuva dijete? Ima li ista da radi kako treba? Mozda je i bolje takvim osobama odsutit, ali ja nezna, ja na prvu skacem, pogotovo kada je dijete u pitanju.

clock-img

14.04.2010, 23:17

clock-img

aya

pencil-img

265

Joj, tajra i Hanady, ja bila konobarica, posto sam u kuci i ucim, a ona je tu par sati, ja je tretirala kao gosta, kafa, sok, kolac, rucak, dorucak...........sve u svemu medjuljudski odnosi su trajno naruseni, s toga trazim tetu na 4-6 sati dnevno.

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

clock-img

14.04.2010, 23:20

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: aya

Joj, tajra i Hanady, ja bila konobarica, posto sam u kuci i ucim, a ona je tu par sati, ja je tretirala kao gosta, kafa, sok, kolac, rucak, dorucak...........sve u svemu medjuljudski odnosi su trajno naruseni, s toga trazim tetu na 4-' sati dnevno.

onda najbolja solucija...nova teta.zaboga za 5 sati čuvanja djeteta toliku je dramu napravila...koda je djete tuka pa je tovi...pa da se samo igrala sa njom 2 sata ostalo bi djete i samo prespavalo...užas.

žene objavljujem aya traži tetu na 5 sati dnevno...dajte šta fino i konkretno i normalno rpije svega.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.04.2010, 23:33

clock-img

aya

pencil-img

265

IZVORNA PORUKA: Hanady

žene objavljujem aya traži tetu na 5 sati dnevno...dajte šta fino i konkretno i normalno rpije svega.

DEFINITIVNO!

clock-img

14.04.2010, 23:36

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

aya bez obzira kakava će biti iduća teta ti fino otkucaj na papir kako želiš da se ponaša s tvojim djetetom. moja teta je pravo fina i privatno se družimo ali ja sam na tri 3 nakucala sve, pa i najmanju sitnicu, ja je plaćam i hoću da radi po mom i nikako drugačije. a i njoj je drago jer ćemo tako imati manje nesporazuma tipa:nisam znala

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

14.04.2010, 23:42

clock-img

aya

pencil-img

265

Hvala na savjetima. Definitivno je vjerovatno djelimicno problem i  u meni, jer nisam ocekivala da joj za 5 sati trebam pisati i nesto posebno objasnjavati, ustvari nije to ni 5h jer user posted image  prespva 2h, a i valjda se nisam znala postaviti, ali iz gresaka se uci. I pored toga ja sam prisutna u kuci u drugoj sobi, rijetko kad sam odsutna i to max. 2 h, nisam ocekivala da pere i pegla user posted image  stvari i sudje, jedina obaveza je bila da napravi taj 1 obrok i to uglavnom kazem sta user posted image
Ustvari, mislim da je teta imala los dan, a da sam se ja nasla kao kec na dvanaest, a pri tom vjerovatno osjetila griznju savjest sto je user posted image  toliko pretrpavala, jer ne vidim drugi razlog da se istrese na meneuser posted image

clock-img

14.04.2010, 23:49

clock-img

mama2009

pencil-img

2192

drage moje kako citam vase postove sve vise me hvata strah, ja bi trebala 1.08 poceti raditi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ni sama ne znam kako cu imati povjerenja u nekoga da mu ostavim svoju D

Princeza dosla 05.02.2010

clock-img

15.04.2010, 00:13

clock-img

Anoniman

Ja sam KONACNO shatila da sa tetama, ovog tipa - kao sto je moja i tvoja aya, treba samo ostro!!! Zalosno, ali tako je. Sta se moze kad ne pali na finjaka. Ostro, to, to i to trebas uraditi za dijete, ne ocekuj, pa fino izbiflati sta, placena si za: ......... (pa nabrojati), postovati se mora........ i tacka! Hoces, neces, ne moras!!! Niko nikoga ne sili da zaradi, ha, pa da. Za svoje pare - NECU, NE ZELIM VISE da se nerviram i tacka!

Nakon 10 dana, mene je moja g-đa teta nazvala da pita da li ona jos uvijek radi user posted image user posted image
Eh sad, buduci da ona mog B stvarno fino cuva (hrani ga iskljucivo onim sta mu ja pripremim, za sve mimo toga me nazove user posted image , igra se sa njim, izvodi ga vani,  nije joj mrsko cak ni da ga nosi, pazi kad ce ga uspavati, nastima da bude pospan 1h iza mog dolaska kuci da mozemo oboje malo odspavati user posted image ) i nakon onog snimka kako se dadilja izivljava nad user posted image  ja svojoj JOS JEDNOM iscitam (Jovo nanovo) pravila, pređem OPET preko svega..... Sada imamo iskljucivo poslovan odnos: izvjestaj sta su radili, koliko je pojeo, koliko je spavao i hvala lijepo, prijatno i doviđenja! Hoces raditi - izvoli; neces - doviđenja. Vise nema cutanja niti mi smije "zvocati". Ma samo neka proba, ovaj put bi je namarisala samo tako user posted image  user posted image

clock-img

15.04.2010, 00:16

clock-img

malena_t

pencil-img

599

Ja sam "zaposlila" tetu prije sedam dana. Kod nas je od ponedjeljka do petka od 8 do 17 za 200 km!!!!! Obavezna je da da Benjaminu ono što ostavim, da se igra s njim, uspava ga i prošeta. Može da jede šta hoće i koliko hoće, jer cijena za koju radi stvarno je mizerna, ali tražila je toliko. Naravno ako se bude dobro brinula za moje dijete, dobiće i više novca. Žena ima 57 godina, uredna je, pazi ga, ne ostavlja rusvaj i prljavštinu za sobom...Iako nema obavezu da bilo šta radi po kući, složi suđe u mašinu, pokupi veš ako je suh....
Ja sam eto imala sreće, za sad...Možda se kasnije i pokvari, ko zna, ali nikad ne bih trpjela neku bezobraznicu, uhljupa i lezilebovića za svoj novac, ma koliki bio. A eto i u Sarajevu se može naći fina teta za malo novca.

21.03.2009. rodio se majkin sin

clock-img

15.04.2010, 00:29

clock-img

Anoniman

malena_t pa to je stvarno Bingo user posted image  Ni pod razno ne popustaj i bice to dobro.

Ja sam skontala da je kod ove moje bio sistem "seljacke politike"! Ono ako upali - dobro je, ako ne, sta se moze....  E dosta! Necete vjerovati, sad sama prica kako joj je divno, krasno bla, bla, bla user posted image  Uh kako to mrzim kod ljudi! Pa skoro si nabrajala kako ti sve smeta, vidi cuda sad sve krasno! Nekim ljudima moras crtati stvari. Nista mimo cuvanja user posted image  ne uradi a zna sebe precjeniti pa nabrajati. Ako ja SVE pripremim, skuham i ostavim za dijete (cak i garderobu koju ce obuci, pripremim i pelenu), njen zadatak je da mu da da jede, uspava ga, poigra se i izvede ga. user posted image  spava najmanje 2,5h, ona za to vrijeme gleda sapunice user posted image  sta bi htjela molim te lijepo! Jos uhvatila maha, pomete frizider, zvoca ako nisam prilog napravila user posted image  jos bi i slobodne dane ako sam i ja slobodna! Meni je na kraju ostalo bilo jos da joj spakujem rucak da nosi svojim ukucanima i da je vozim kuci. Ostalo je sve dobila! E sad neces nista! Sad nosi sebi da jede, ja ako je pocastim slatkim i sokom to i uzme, sama vise nista ne uzima. Ali to je zato jer se uvrijedila - jer sam ja odredila da moze imati JEDAN obrok, kafu i sok. Ali ona to ne zeli, pobogu uvrijedila se - ma super, ne moras! I sad sve funkcionise user posted image   

clock-img

15.04.2010, 00:31

clock-img

cija

pencil-img

402

IZVORNA PORUKA: mama2009

drage moje kako citam vase postove sve vise me hvata strah, ja bi trebala 1.08 poceti raditi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ni sama ne znam kako cu imati povjerenja u nekoga da mu ostavim svoju D

ovo potpisujem...ja 26.5 počinjem...

Naša bebica Ajlin-Annam je na svijet došla 19.06.2009 u 17.25h

clock-img

15.04.2010, 00:40

clock-img

malena_t

pencil-img

599

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

malena_t pa to je stvarno Bingo user posted image  

Znamuser posted image i sretna sam zbog toga.
I u pravu si 100 posto za seljacku politiku i bezobrazluk.

21.03.2009. rodio se majkin sin

clock-img

15.04.2010, 08:00

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Ja sam KONACNO shatila da sa tetama, ovog tipa - kao sto je moja i tvoja aya, treba samo ostro!!! Zalosno, ali tako je. Sta se moze kad ne pali na finjaka. Ostro, to, to i to trebas uraditi za dijete, ne ocekuj, pa fino izbiflati sta, placena si za: ......... (pa nabrojati), postovati se mora........ i tacka! Hoces, neces, ne moras!!! Niko nikoga ne sili da zaradi, ha, pa da. Za svoje pare - NECU, NE ZELIM VISE da se nerviram i tacka!

Nakon 10 dana, mene je moja g-đa teta nazvala da pita da li ona jos uvijek radi user posted image user posted image
Eh sad, buduci da ona mog B stvarno fino cuva (hrani ga iskljucivo onim sta mu ja pripremim, za sve mimo toga me nazove user posted image , igra se sa njim, izvodi ga vani,  nije joj mrsko cak ni da ga nosi, pazi kad ce ga uspavati, nastima da bude pospan 1h iza mog dolaska kuci da mozemo oboje malo odspavati user posted image ) i nakon onog snimka kako se dadilja izivljava nad user posted image  ja svojoj JOS JEDNOM iscitam (Jovo nanovo) pravila, pređem OPET preko svega..... Sada imamo iskljucivo poslovan odnos: izvjestaj sta su radili, koliko je pojeo, koliko je spavao i hvala lijepo, prijatno i doviđenja! Hoces raditi - izvoli; neces - doviđenja. Vise nema cutanja niti mi smije "zvocati". Ma samo neka proba, ovaj put bi je namarisala samo tako user posted image  user posted image

hahaha to si mozda trebala odmah pa nebi imala problema user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

15.04.2010, 08:27

clock-img

Anoniman

A znaci Enisa vratia se Simeuser posted image user posted image user posted image ..a neka se vratia

znas kako je kod vecine naseg svijeta...sto si bolji prema njemu to je gori prema tebi...i obrnuto

clock-img

15.04.2010, 08:54

clock-img

aya

pencil-img

265

malena t, moja za 5 sati dobije 350, cak je jedan mjesec odbila i 400 jer je 3 dana ostala od 12-8, naravno poklon za sve praznike, i sve bi ja trpila i sto ostavi svoje sudje prljavo i djecije i sto nista ne skloni, cak ni prljavu robu djeciju, nego ostavi u sred dnevnog boravka, ali natmurenu facu stvarno ne mogu da gledam, ili jos bolje da se pitam je sam li ja sta kriva, a onda sam skontala: kako cu biti ja kriva kad je dosla nauser posted image .

Usput, posto sam ja jucer spremala obroke dijetetu, iako je ona bila tu, moje dijete je nocas hvala Bogu spavalo od 22-08 i budila se samo jednom i to nekad oko 04h. Mama se konacno naspavala user posted image

< Poruku je uredio aya -- 15.4.2010 8:55:55 >

clock-img

15.04.2010, 09:57

clock-img

mamana

pencil-img

531

Kad čitam vaše postove vidim da je večina  teta čuvalica slična, čast izuzetcima. To mogu  reči i iz svog iskustva, ja sam ih tri promjenila. Sve one u početku budu fine, a onda se udomaće i krenu po svom. Ja takođe od tete zahtjevam da djete hrani onako kako ja kažem, a ne da joj svaki pola sata daje nešto da jede i onda kaže kako fine ne jede, pa ne može ni jesti normalno kad je ne pusti da ogladni. Moja curica ujutru spava duže do deset-pola jedanaest, a ona dođe u sedam i sjedi to cijelo vrijeme i valjda joj dosadi, pa kad ona ustane ono joj nabrzi doručak i sve to u pola sata i izađu vani u 11 sati, dok još nije sunce pošteno ni progrijalo. Pa sam joj ja na to skrenula pažnje da mogu izači i  u 12 vani, jer djete ne spava po danu, a ja djetetu ostavljam ručak tako da ni zbog toga ne moraju žuriti da se vrati. Kad god joj kažem ujutru da dođe kasnije, nekad i po dva sata i da ide ranije kući, tad se ne buni, a kad ja  zakasnim deset minuta uvijek me pita što kasnim (to se desilo dva puta za ovih 6 mjeseci).   

clock-img

15.04.2010, 12:54

clock-img

aya

pencil-img

265

Ja zaista ne znam kako sam uspjela sve ovo citirati user posted image

clock-img

15.04.2010, 15:39

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

v

Draga mama2009, ne mora da znaci da bas ti neces naci savrsenu, ja sam jos vise ljuta jer moja rodica ima tetu , koja je "savrsena teta", cak sad kad su joj djeca porasla bilo joj je zao da je otkaze pa joj se sad brine o djeci (jedno 4 razred, a jedno 5 razred), ali joj sada odrzava kucu, vodi djecu u skolu, ide na pijacu (jednom rijecju domacica), i to za cijenu da me stid izgovoriti, i ja mislim da joj je jednom ili dva puta za 12 godina dala 10 ili 20 KM za 8. mart i bajram, a ja se trudila iz petnih zila i onda mi se tako vrati, ma hajde bice neko novi, nadam se bolji

clock-img

15.04.2010, 17:30

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: mamana

Kad čitam vaše postove vidim da je večina  teta čuvalica slična, čast izuzetcima. To mogu  reči i iz svog iskustva, ja sam ih tri promjenila. Sve one u početku budu fine, a onda se udomaće i krenu po svom. Ja takođe od tete zahtjevam da djete hrani onako kako ja kažem, a ne da joj svaki pola sata daje nešto da jede i onda kaže kako fine ne jede, pa ne može ni jesti normalno kad je ne pusti da ogladni. Moja curica ujutru spava duže do deset-pola jedanaest, a ona dođe u sedam i sjedi to cijelo vrijeme i valjda joj dosadi, pa kad ona ustane ono joj nabrzi doručak i sve to u pola sata i izađu vani u 11 sati, dok još nije sunce pošteno ni progrijalo. Pa sam joj ja na to skrenula pažnje da mogu izači i  u 12 vani, jer djete ne spava po danu, a ja djetetu ostavljam ručak tako da ni zbog toga ne moraju žuriti da se vrati. Kad god joj kažem ujutru da dođe kasnije, nekad i po dva sata i da ide ranije kući, tad se ne buni, a kad ja  zakasnim deset minuta uvijek me pita što kasnim (to se desilo dva puta za ovih ' mjeseci).   

kao i svaki radnik, teško je danas naći ikog normalnog
Uvijek gleda da isfušeri stvari
kad je dijete veće bolje mu je u obdaništu nego sa svakakvim dilajlama

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

15.04.2010, 21:23

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Drage moje ja sam nedavno preporucila Enisi_Sari od mm tetku jer fakat znam da zena  radi sve kako treba...Imala je vec par djece i sve dok ne treba im vise nemjenjaju je...Cak mi je jednom pricala kako kad tek pocne raditi trazi sve da joj se napise i kad i sta i sve po tome radi..Mislim da je jako dobra,samo sto je enisa spomenula da joj je ona podaleko!!!PA eto mozda je nekom blize i koliko znam(sad kad sam bila dole u martu)nije pocela jos raditi...Samo ne znam koliki trazi user posted image  

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

15.04.2010, 21:28

clock-img

mama75

pencil-img

2257

dinciii mozes li nam reci gdje ta tetka stanuje? Ja sam evo u potrazi za tetom cuvalicom naselje Bare - Sip u Sarajevu, pa ako neko zna neku finu tetu da bi dolazila molim da mi javi 

clock-img

15.04.2010, 21:30

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Ajd javim ti sutra moram mm pitat a on spava..SAmo znam da je neko brdoooooo uuuu prepadnem se kad idemo gore user posted image user posted image
UBijes ti mene svaki put zaboravim jer nisam iz Sa pa i nepamtim user posted image user posted image user posted image il eto Enisa ako je zapamtila neka kaze user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

15.04.2010, 21:34

clock-img

mama75

pencil-img

2257

E moja dinci, u Sa ti je sve brdovito.... Zato mi svi imamo dobre noge user posted image Eto javi sutra ako se sjetis 

clock-img

15.04.2010, 22:05

clock-img

leona81

pencil-img

6373

jel iko razmisljao od vas o cika cuvalici?:) moj rodjak dolazi skoro svaki dan da meni pomogne oko male, divan je, pazi je kao svoje dijete, ona uziva igrajuci se s njim, zaspi mu u narucju(sto se inace i kod mene rijetko desava) ma apsolutno momak stvoren za cuvanje djece...sticajem okolnosti nedavno je ostao bez posla a inace je strucnjak za sve moguce kucanske poslove i znam da vam mozda zvuci cudno ali bi ga ja preporucila bilo kome...ako nekoga vise interesuje neka mi se javi na pp...user posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

16.04.2010, 00:36

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: dinciii

il eto Enisa ako je zapamtila neka kaze user posted image

Čini mi se da je bilo Brijesce u pitanju user posted image  al nisam 100% sigurna.
Uglavnom taj dio grada....

Zadnji članci

article-img