IZVORNA PORUKA: pingpong
Enisa_sara, bolje što si na vrijeme vidjela s kim imaš posla... Sve se to desilo s nekim razlogom... možda ćeš, kad nađeš novu tetu, biti prezadovoljna i presretna... k''''''''o što sam i ja sada (nakon onog mog prvog uhljupa od dadilje!)
Imaj na umu da si ti POSLODAVAC a ona tvoj RADNIK!!! Da ona radi u firmi ne bi mogla svom direktoru tako nešto reći (zašto me zoveš kad si ti slobodna!!! ) Ja sam se tako postavila od prvog dana! Ako nečim nije bila zadovoljna trebala je to odmah reći... nije joj niko uperio pištolj u čelo i rekao MORAŠ!!!
Nije mi se jednom desilo da zovnem tetu da dođe ranije da bih ja mogla otići na kaficu prije posla. Trudim se da je nikad ne zadržavam duže od 16h (a ako moram, to joj barem dan ranije najavim) i da su joj vikendi slobodni (dosad je samo jednu nedjelju čuvala Esmu) jer smo MM i ja morali na put! Mi smo se dogovorili za radno vrijeme od 7:30 do 16, ali ja tri dana u sedmici nemam prve časove, pa tim danima ona dolazi u 10h!
Postavi se kao "poslodavac" i ne vezuj se previše za druge ljude! Distanca mora postojati. Dovoljno je da budete ljubazne jedna prema drugoj i da se zna ko za koga radi i ko kome daje plaću!!!
Sretno... i ne sekiraj se!!!!
Podrzavam ovo
Ja sam sebi napravila problem jer sam se postavila previse prijateljski prema njoj, pa je onda ona pocela da mi kuka kako "ne stigne ovo, ne stigne ono", onda sam je ja pitala da li joj se uopste radi i zasto mi se zali ona je rekla
"govorim ti kao prijateljici" kakvo prijateljstvo kada ja nju plaćam nisam je tražila da mi bude prijatelj već da čuva moje dijete!!!
onda sam joj stavila do znanja da to tako ne može i da ako joj se ne radi to fino , lijepo kaže pa ću ja naći nekoga ko će raditi, ona je shvatila i sada je sve u redu. ali prva je ona postavila "distancu" ustvari mislim da me vise ne smatra prijateljicom
ja mislim da tu nema rijeci o prijateljstvu, jest da neki kontakt mora postojati, na kraju one se i vezu za dijete, ali to jedan interesni odnos gdje ja nju plaćam da mi čuva dijete.
U svakom slučaju sada je sve u redu, ali da sam na vrijeme primjenjivala ovo što kaže
pingpong ne bi mi sada bilo nezgodno da pokažem autoritet. Dakle, savjet, od početka da se zna ko za koga radi i ko koga plaća
< Poruku je uredio aazra -- 23.3.2010 15:04:42 >