Drage moje, ovo jednostavno moram sa Vama da podjelim.....
Naime, prije 3 dana javila mi se jaka bol u dijelu između stomaka i želudca (na sredini, malo iznad pupka). Bol je užasna i jedva podnošljiva . Hodam kao neka starica, sva povijena.... Prije 3 dana odem u Hitnu i tamo me dr. uputi da uradim nalaz iz krvi da se provjere leukociti i mogućnost neke upale. Nalaz je ok, leukociti u referentnim vrijednostima, da mi inekciju Buscopan, uputnicu za CUM (ukoliko se bol ne smiri) i pošalje me kući. Sve dok je Buscopan djelovao, bol je bila podnošljiva. Poslijepodne ja ipak "zaglavim" na CUM-u.....
Da skratim, nakon pregleda dr. opće prakse i interniste te urađenog rengena, "USTANOVE" da imam upalu slijepog crijeva te da idem na hitan operativni zahvat
Sa CUM-a me upute na Hirurgiju, dr. me nakon pregleda i UZV (koji je bio uredan: slijepo crijevo mirno, žuč ok, pankreas ok, želudac ok, bubrezi ok, slezena ok.....) vrati kući sa terapijom Ranibos i Reglan. Popijem ja po jednu tbl obje al bol i dalje ne prolazi
Juče sam posjetila i privatnog internistu koji mi je također uradio UZV i test na bakterije u želudcu...... i opet sve ok......
Na kraju me mama vodila kod neke tete (jer je nana posumnjala na strunu... ) i ona mi "vrati" želudac (ja iskreno u to ne vjerujem, al kad muka natjera....) i sinoć mi je nakon toga bilo malo bolje, međutim, od jutros, od 4, ja se opet previjam od bolova Boli me stomak bukvalno kad dišem, pričam, hodam, ispravim se,.... ma stalno me boli. Nisam sposobna "brinuti" se o sebi a kamoli o bebi
Izvinite na dužini posta, jednostavno sam morala podijeliti sa vama, a posebno boldirani dio- gdje sam za malo otišla na operaciju bez još uvijek ustanovljene dijagnoze...
< Poruku je uredio enisa_sara -- 4.8.2009 8:51:34 >