IZVORNA PORUKA: teacher75
jos jedna stvar, i ja sam dijete razvedenih roditelja, kao i moja rodica i nekoliko mojih najboljih prijatljica i strasno me je uvrijedio post anonimne u kojem je napisala da su djeca razvedenih roditelja bezosjecajna i da nikog ne vole. e, pa nikako se necu sloziti s tim, jer i ja i ljudi koje poznajem su puni ljubavi, i bas suprotno, cini mi se da nedostatak ljubavi od strane jednog roditelja pokusavamo kompenzirati velikim brojem prijatelja, a da ne govorim o duploj kolicini ljubavi koju pruzamo roditelju s kojim zivimo jer nam je on jedan i otac i majka!
ja potpuno potpisujem ovaj post i ponovo se slazem sa teacherkom!
I ja sam dijete razvedenih roditelja, ali civilizovanih i normalnih ljudi! Meni nije manjkalo ljubavi ni sa jedne strane.....otac se ponovo ozenio, imam macehu (divnu zenu, jest da malo lici na kornjacu
ali je u dusi fina, ovo je bila sala...i ona zna da je mi tako zezamo), imam polubrata i nikada ga do sada nisam tako nazvala, on je za mene uvijek bio i ostace
moj mladji brat!, kao i za sestru! Moja mama ga je cak znala i cuvati kad je bio mali....popiti kafu sa mojom macehom, mozda malo neobicno, ali one se nisu jedna drugoj umijesale u zivote, niti je moja mama razvedena zbog nje, niti moja maceha osjeca da je u opasnosti zbog moje mame i tako mi se vrlo cesto okupimo i zezamo tatu, da su na okupu sve njegove zene i djeca.....priznata i zakonita
Glupo je i da spominjem da moja mama, na naseg brata gleda kao na svoje dijete, i vrlo cesto zna reci....kad je nekada pitam, ipak....kako je to sve tako kod nas ,,normalno" a u stvari nije bas uobicajeno, ona kaze ZNAS, MENI SE TVOJ TATA SADA CINI KAO NEKI RODJAK
A za ovo da su djeca razvedenih roditelja nesretna i da ne vole nikoga.....pa mozda... ima slucajeva, ali ne treba zaboraviti da mnogo vece traume ostavljaju roditelji u losem i nesretnom braku, izfrustrirane majke i ocevi......
Razvod mojih roditelja nije ono sto me je odredilo u zivotu kao covjeka, vec njihov odnos i odgoj! Pametan covjek SAMO NAUCI iz gresaka drugih!