ma ko hoće s tobom fino i ti sa njim a ko neće da ti je 100 puta brat, sestra, polusestra džaba ti....
ima masa primjera gdje se i rodjena braća i sestre ne posjećuju jer postoji svega od zavisti do miješanja žene/muža u njihove odnose, tako da....
polusestre i polubraća nemaju razloga da se ljute na djecu iz drugog braka, to mi je totalno nezrelo...
Moja rodica se nekad davno razvela, živjela je u maloj primitivnoj sredini gdje je razvod bio bauk, kao trpi i šuti... gdje ćeš se razvest, al ona je smogla snage i napustila svog muža s kojim je imala dvogodišnje dijete... dijete je bilo kod nje par dana pa onda kod muža par dana i tako u krug
Medjutim ona, moja rodica nije mogla izdržati pritisak okoline i stalno osudjivanje i prijekorne poglede jer se razvela a i uticala je i materijalna situacija na njenu odluku da na crno ode vani kod tetke
Dijete je ostavila ocu i otišla... uzela je politički azil i bilo je ne moguće mislim narednih 5-6 godina da dolazi u državu iz koje je došla, tako da sina nije vidjala al je svaki mjesec redovito slala novac+odjeću za malog
Kasnije kad je počela dolaziti redovno ga je posjećivala i ako je njegov otac negodovao pa je nekad i policija znala intervenirati
On je sad veliki momak, ima 15-16 godina, imaju divan odnos, ona ga je kasnije (kad je sredila papire) htjela dovesti da živi s njom al maleni nije htio, rekao je ja imam mama sad raju ovdje, ne mogu ih ostaviti itd
Prisustvovala sam više puta kad ga je ubjedivala da podje s njom... ona svake godine dolazi po par mjeseci amo i uzima ga kod sebe, putuju, idu na more zajedno i rade svakojake aktivnosti
Ja je ne osudjujem, ko sam ja da joj kažem trebala si ostati s njim po cijenu svega, bez novca itd na grbači majke
Otkud ja znam kako se ona osjećala nakon razvoda, kakav je pritisak imala od ljudi okolo, ko je sve uticao na njenu odluku itd
Tako da nije lijepo osudjivati, nismo bile u tim situacijama
Ok mi je da brigu u potpunosti o djetetu preuzme otac kao i vrlo često majka
Tome se baš i ne ibretim, pa nije kod komšije dijete, kod oca je
< Poruku je uredio veeseelaa -- 17.4.2010 18:41:21 >