IZVORNA PORUKA: slono
Moram vam ovo napisati!!!
Bili mi danas na Ilidzi. sjedili na klupi, u hladu, kolacic I vozio bic, pa malo role, kolacic II spavao, pjevao, jeo......
Na lijepoj travi bas kod hontane, igrala se dva indijanca i posmatram ja njih. Cupaju travu, onu lijepu kao cilim, bacaju na cvijece , uzimaju zemlju, stavljaju na travu i tako redom. Kuha u meni, MM se nervira sto se ja nerviram i kaze mi da ne gledam. Kolacic I dolazi i sve me pita sto to oni rade, pa ide i gleda ih i sve bi im nesto rekao. Cuci na stazi i face pravi, a mi ga opominjemo da ne gleda.
Roditelji tih indijanaca sjede 10 m odatle, u basti kafane i aposlutno im ne smeta sta ta djeca rade. Ja molim Boga da idu jer ako duze ostanu, ustat cu im.
Rastaju se na kraju, jedni odlaze lijevo, jedni desno. Ovi sto prolaze pored nas, cujem mater kako govori sinu u stilu .... " Bas ste se lijepo izigrali, jel da sine?"
Tako se odgajaju djeca pred ocima, pa sta ce raditi kad ne bude roditelja??? Uzas!
Da ne bi MM slikala bih ja njih, nego ne htjedoh, posvadjali bi se radi majmuna!
E, pa pitam se onda zasto ja ovako odgajam svoje dijete, sve vidi sto nije lijepo i kulturno, marisu ga u parku, a on se ne zna braniti niti vratiti.
Pa gdje ovo ide????