Evo i mene na ovoj temi, vidim uprasila se dosta pa da je "prebrisem"
Moj maleni sareni je dojio punih 14 mjeseci, jeo je sve i svasta, plus dojio.
Odjednom je prestao dojiti i poceo pokazivati veliku zelju za flasicom jer ima priliku gledati svoju seku kako slasno pije i uziva pred spavanje u KRAVLJEM mlijeku.
Obzirom da je u 15-ak dana sasvim ostavio dojenje, pocela sam mu davati KRAVLJE mlijeko. Jeo je i dalje sve i svasta i zalijevao mlijekom.
Medjutim nekako mi se pocelo vrtiti 100 misli, nisam nikako mirna, a evo i zasto.
Doslo je proljece, vrijeme cas hladno, cas sunce, cas kisa, prehlade nemonovne, a on kada je bolestan, kao i svako drugo dijete nema apetita, znaci, ostaje samo na mlijeku, bukvalno zivi na mlijeku. Bojim se da je to zaista pogubno za njega, i odlucila sam traziti savjet da sada, iako je velika bebara od 16 mjeseci, uvedem AD kako bih bila mirna da redovno i konstantno unosii potrebne vitamine i minerale.
I plus sto mi kravlje mlijeko nekako djeluje kao voda bez koristi, znam to po svojoj starijoj curici koja je non stop povracala, bila anemicna, upale krajnika, alergije, ma svasta, a doktori bi redovno pitali da li pije mlijeko, medjutim tada se nazalost nisam mnogo raspitivala, i nisam jednostavno htjela pomisliti da bih ga trebala izbaciti.
Dakle, sta vi mislite je li on PREVELIKI da pocne sada AD, dakle to bi bilo pred i podlije spavanja, nakon obroka, sta mi savjetujete?
< Poruku je uredio Lalana -- 10.4.2010 14:20:30 >