Cure, Višnja i Skvo, ja vas podržavam i razumijem 100% i uvjerena sam da ste dale sve od sebe da dojite vaše bebice, ali trajalo je koliko je trajalo, i kraj priče.
Ali na temu dojenja (iako se konkretno ova tema ne odnosi na to) možda nekada nije loše dati majci početnici savjet za dojenje i podršku, jer vjerujte, zaista ima mnogo žena koje stvarno lako odustanu kada naiđu na najmanji problem pri dojenju, vidim to u svojoj okolini (a da ne pričam o nekima koje svjesno ne žele zarad izgleda grudi).
Evo juče na vikendici sa familijom, i mamina rodica je tu koja je prije 2,5 mjeseca također postala nana, ja pitam doji li joj kćerka malog, kaže doji i daje flašicu. Žena ima mlijeka, ali bez obzira na tu činjenicu ona što ona ima dovoljno mlijeka - jer po defaultu Njena mama kaže "hajde bogati". Dakle kćerka nema podršku majke, a ona se prvi put susreće sa tom ulogom, a sve znamo koliko smo nesigurne i zabrinute kada dobijemo prvu djecu i koliko nam je potrebno pozitivne energije i ispravnih savjeta.
Mnogo žena nema podršku za dojenje u vlastitoj okolini, ja na svu sreću jesam imala mamu a i sama nisam razmišljala o flašici (evo sada kad vratim film 14 mjeseci unazad ne znam kako sam bila tako samouvjerena...), a s druge strane bila je tu svekrva koja je znala reći fali im, daj im napravi flašicu i da ja nisam bila odlučna u tome, poklekla bih...
Ne znam, ja sam za dojenje, i za borbu, i podršku forumašicama, evo budućim majkama koje su u iščekivanju svoje prinove. Pogotovo ako nemaju podršku okoline. Evo bebbe je imala problema, pa je sretna što ih je prevazišla.
Jer primjetile ste i same, majka porodilja naiđe na problem, brine da li ima dovoljno mlijeka, a onda se nađe forumašica koja je savjetuje da uključi flašicu i da će biti rahat.
Mišljenja sam da uvijek treba pomoći i dati savjet i ja se trudim da budem podrška majkama dojiljama sa svojim primjerom, i uvijek se trudim da na lijep način nešto kažem i ne uvrijedim nekoga, nadam se da ste to primjetile.
Stoga, ne zamjerite što se javljam i na ovoj temi, a vi ne berite brigu, ako niste dojile prve bebice, dojićete aBd druge heheh, mnogo je takvih slučajeva.