Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
kad krenemo vani svežem je odmah iako bebač prvo ide u AS, al nikakav problem mi nije stavljat ga i vaditi po potrebi. Siti se mi nahodali ovih dana!
U Merkatoru ko u voziću, ja, mali u marami, veliki na kolicima stoji, super se zabavljamo
Možda nekom to čudno izgleda, često nas zagledaju al ne obadam naročito jer nama je super!
A da vam ne kažem koja je milina skitati po snijegu sat,dva i onda kući izvući iz marame sneno i toplo dijete
mene je strah nosati po snijegu jer se bojim da se ne okliznem i ne padnem na bebu evo jedna forumasica se okliznula i pala- Noor, bas je nekidan napisala
16.02.2010, 20:10
Noor
92
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: Noor
Mamina cura, kad ces nas obradovati novim materijalima i dezenima? Ja bih jedan super ljetni sling jarkih boja!
draga, zar ti nije tesko nositi u slingu? meni vec postaje potesko. kontam za mjesec-dva uzeti mei tai, kazu da je puno lakse
Ne nosamo se cesto kao vi, zato mi i nije tesko, a sad je curica i malo veca pa je stavim na bok, puno je lakse. Mada, planiramo uzeti i MT nekad.
16.02.2010, 20:13
teacher75
5394
Mamina cura, kad ces nas obradovati novim materijalima i dezenima? Ja bih jedan super ljetni sling jarkih boja!
draga, zar ti nije tesko nositi u slingu? meni vec postaje potesko. kontam za mjesec-dva uzeti mei tai, kazu da je puno lakse
Ne nosamo se cesto kao vi, zato mi i nije tesko, a sad je curica i malo veca pa je stavim na bok, puno je lakse. Mada, planiramo uzeti i MT nekad.
ma nismo se ni mi odavno nosali. kao sto sam navela maloprije, bilo me strah po ovom vremenu da se ne okliznem
16.02.2010, 20:15
teacher75
5394
a onda kad izadjem bas se preforsiram, pozelim da setam pa setam po sat i po -dva bez pauze. nakon toga me sve boli :(
16.02.2010, 20:17
nikita
1945
teacher s koliko mj si ti pocela nositi mt?
16.02.2010, 20:20
teacher75
5394
ja nosim sling od 3. mjeseca a namjeravam za 2 mjeseca uzeti mei tai
16.02.2010, 20:23
nikita
1945
ja nosim sling od 3. mjeseca a namjeravam za 2 mjeseca uzeti mei tai
aha, ok, ucini mi se da nosite mt, evo i ja cekam jos 2 mj pa cu ga kupiti
16.02.2010, 20:30
mamina cura
1288
To ne ovisi od mene jer sam ja mala maca jos uvijek Sve ovisi o ponudi u nasim ducanima... a koja nije bas i neka... A kad bih ja mogla raditi svoje tkanine to bi bilo vec nesto
16.02.2010, 20:32
Candy
89
Ja nazalost ne smijem ni jednu od tih marama nositi. Doktor mi je rekao da se ne zezam, jer mi je kicma u losem stanju, mogu je preopteretiti i operacije zaglaviti, i da cak ne smijem ni bebu dugo nositi.Namjeravala sam kupiti maramu pa u setnju sa bebicom, al ne smijem, boli me kicma i kad je nosim 10 minuta
16.02.2010, 20:55
muby
730
Candy ako imas problema sa ledjima onda se cuvaj. Tu su kolica pa u setnju. Mada su mene nakon poroda ledja konstantno bolila od nosanja bebe po kuci iako je rodjen sa 3400gr. A sad je tezak skoro 10 kg i regularno ga nosam u MT. Jedino me zabole ledja ako dodatno nosim kese kad idem na pijacu.
Mi danas isli na vakcinu, naravno u MT. Moram priznati da me bilo malo strah jer jos je klizavo vani pa sam bas pazljivo hodala. A kad smo se vracali Haris zaspao, nije mu smetala ni buka, ni saobracaj ni moje pricanje :)
16.02.2010, 21:14
mamina cura
1288
Bas sam citala negdje na netu kako je jako bitna razlika nosanja djece u nosiljkama nego u rukama. Drugacije se rasporedjuje bebina tezina i mnogo je teze nositi u rukama. Zato se i zale roditelji koji nosajuci bebu u rukama uspavljuju je. I kod mene kicma nije u izvrsnom stanju ali sam jako dobro podnosila nosenje - pogotovo je lako kad je beba manja (do godinu dana).
20.02.2010, 21:55
mama Nataša
354
IZVORNA PORUKA: teacher75 mene je strah nosati po snijegu jer se bojim da se ne okliznem i ne padnem na bebu evo jedna forumasica se okliznula i pala- Noor, bas je nekidan napisala
UH, strašno!
23.02.2010, 17:25
lekica83
689
I mi smo sada u klubu mama nosilja ali se bas ne snalazimo najbolje..Lana je mala bebica i ima 4200 tako da pokusavamo kolijevka polozaj u slingu. Malo se buni pa je sad samo po par minuta stavim da se navikne a interesuje me kako treb D bude unutra u njemu okrenuta, je li okrenuta stomakom prema meni kao kada doji recimo i gdje je onda glavica okrenuta ja sam je stavljala ravno da gleda u plafon tijelomn i glavom ali se glavica nekako iskrivi..
23.02.2010, 17:54
mamina cura
1288
Probaj vidjeti kako to oni rade ovdje http://zolowear.com/Wearing.aspx pa ako ne bude isla kolijevka probaj tommy-to-tommy legs in
23.02.2010, 18:04
Soleil
110
Mi uživamo u šetnjama u slingu Sada kada je malo ljepše vrijeme i kada nije klizavo svakodnevno izađemo u šetnju. Emma uživa u slingu, razgleda a najčešće zaspe. Meni su leđa totalno rasterećena otkako koristimo sling. Vrlo brzo ćemo naručiti i mei tai da užitak učinimo potpunim
23.02.2010, 18:51
mamina cura
1288
Postavi koju slikicu
23.02.2010, 22:50
lekica83
689
evo bas sam gledala ovu stranicu, izgleda da sam ja malo pogresno stavljala u sling ali sutra cemo probati ponovo.. hvala mamina cura .. jos jednom za nas sling
23.02.2010, 23:20
mamina cura
1288
Samo polako. Ja sam uvijek tu da pomognem. Da ste mi blize - ne bi mi bilo mrsko da se i vidimo