Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Nije tema, ali to nisu neki Petrovdanski dani. Oduvijek su se obilježavali, e sad je samo "tuga" što je skoro na isti datum. Petrovdan je 12. jula.
10.07.2012, 16:19
R&T@
5982
Nemoj, draguljce...
10.07.2012, 16:40
draguljče
1049
Ma tajra dušo ništa nisam loše rekla, a ni mislila. Velika je tuga, ne može i ne smije se zaboraviti, ali život se nastavlja. Jednom sam gledala majku koja je izgubila muža i tri sina, srce mi se cijepalo. Nikada joj ni jedna predstavnica majki Srebrenice nije došla, a ne da joj se nešto da. Odvratni su mi oni koji su smrt svojih najmilijih debelo unovčili, a ima ih. A da je žalosno, žalosno je da žalosnije ne može biti, nije uopšte bitno čiji su životi u pitanju, to su ljudska bića na prvom mjestu.
10.07.2012, 18:03
merima_s
398
Priča majke koja je šestoricu sinova izgubila od četničke ruke....
"...OMERA si mi iz ruku oteo, šestu ranu djetinju moju. Tek mu bila trinesta nastala godina. Čupo me za skute, pomoć čeko, vuko me za bluzu, za prsi moje pet put ranjene. Prokapa i proplaka mi mlijeko od bola, basmu okvasiše čemerne suze. Pucanj mi srce otkinu najljućom sabljom, mozak mi okameni. Pao mi je pred noge mrtav, ka kad se jednom spotako na kamen, pa koljeno razbio. Puhala mu majka, ljuljala ga, duhan na ranu privijala. Liječila ga zagrljajem, mlijekom, ruke mu u njedra skrivala..."
10.07.2012, 18:43
Mirkica
6978
ne bih da kvarim ovu temu ali sprem toliko zrtava nemilosrdno ubijenih , jesu NEKI petrovdanski dani , i pored tolike tuge kometar nije na mjestu .
11.07.2012, 09:00
veeseelaa
20552
Srce se kida, razum se gubi.....
I pružam ruku Za milost molim Da dijete spasim Od zle ruke Oči su moje ponor ka dnu Moje je srce pregršt muke
I promijeniti ništa ne mogu Ni zaustaviti ovaj tren Ni patnju, suze, niti krik, muku Samo te mogu držati za ruku
Beživotno tijelo, krvave ruke Majčine suze, te strašne muke I nikada tu bol oprostiti ne mogu Da pravda zločince stigne, molim se Bogu
Majka je sina u mezar spustila Krik je iz grudi izustila Miluje zemlju, tlo pod nogama gubi tabut majka ljubi
Bol, tuga, drhtaj duše Majka bez sina, snovi se ruše Zar ovo nije sve san, zar je svanuo ovakav dan?
Majka tiho kraj tabuta plače, maramu stiska rukom i jeca prizor je mučan, srce se kida, sve su to bila samo djeca.....
< Poruku je uredio veeseelaa -- 11.7.2012 9:01:43 >
11.07.2012, 09:04
shpagica
574
11.07.2012, 09:06
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
11.07.2012, 09:16
shpagica
574
IZVORNA PORUKA: draguljče
Nije tema, ali to nisu neki Petrovdanski dani. Oduvijek su se obilježavali, e sad je samo "tuga" što je skoro na isti datum. Petrovdan je 12. jula.
A povodom TIH NEKIH DANA ratko mladic je nakon pokolja rekao
"Evo nas 11. jula 1995. godine u srpskoj Srebrenici. Uoči još jednog velikoga praznika srpskoga, poklanjamo srpskome narodu ovaj grad. I napokon došao je trenutak da se, posle bune protiv dahija, Turcima osvetimo na ovom prostoru."
I zato, draguljce - lagano prosetaj sa ove teme...
11.07.2012, 09:17
babina beba
825
prokleti bili i oni i njihovi horovi i dani i vlast koja je dozvolila da se ti horovi odrze i to bas danas, ali ta ista vlast je kriva za danasnji dan za Srebrenicu..ti bezdusnici, krvnici, govna, ma nemam rijeci samo nek ih stigne svaka danasnja suza srebrenicka...morala sam ovo izbaciti iz sebe jer danas sve boli
< Poruku je uredio babina beba -- 11.7.2012 9:22:06 >
11.07.2012, 09:26
Skvo RR
4542
Tesko je... Molim Boga da danas porodicama olaksa....ipak je od svih tuznih dana tokom godine, ovaj dan danas najtezi
11.07.2012, 09:27
veeseelaa
20552
Jel me to pitaš za oprost? Il sam usnila čudan san? jel to majku Srebreničku moliš da halali onaj julski dan?
Jel to ne možeš da spavaš katile Jel te to vapaji iz gore zovu? Jutrom ustaješ i misliš da proći će Da imao si samo još jednu moru
Iznova svaku noć te snovi muče Budiš se u znoju sa krikom Možeš li katile da osjetiš bol Koji si nanio svojim nedjelom i likom?
Znaš li da majka Fatma ne spava? Da kod prozora svako jutro stoji Čini se majki da ide Omer A da joj kći Asima cvijeće nosi
Omera nema, nema ni Asime Sve je priviđenje u magli tuge.... Sve si ti katile pobio tada A nisi im ni znao ime.....
Jel me to pitaš za oprost? Il sam usnila čudan san? jel to majku Srebreničku moliš da halali onaj julski dan?
< Poruku je uredio veeseelaa -- 11.7.2012 9:28:23 >
11.07.2012, 09:32
Mirkica
6978
IZVORNA PORUKA: babina beba
prokleti bili i oni i njihovi horovi i dani i vlast koja je dozvolila da se ti horovi odrze i to bas danas, ali ta ista vlast je kriva za danasnji dan za Srebrenicu..ti bezdusnici, krvnici, govna, ma nemam rijeci samo nek ih stigne svaka danasnja suza srebrenicka...morala sam ovo izbaciti iz sebe jer danas sve boli
neka ih bona ma pusti ih i njih i njihove horove, to samo pokazuje koliki su ljudi ili neljudi STA SU ONI , neka ih neka se vidi NEKA SE NA ZABORAVI da oni nikada ne mogu biti bolji i nece biti bolji , neka neka se dokazu da bi opet da mogu nama Bosnjacima to i treba da iznova i iznova osvjezimo pamcenje s kim zivimo KATILIMA .
11.07.2012, 09:34
Pingvina
1477
Da srce pukne... Neka im je vjecni rahmet lijepim dusama..a njihovim porodicama sav sabur ovog svijeta!!! Za majke utjehe nema i nece biti na ovom svijetu..Neka ih Milostivi spoji s njihovim sehidima.Ozdravice majcino srce kad sa sinom Dzennetskim bascama proseta.
Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada... 05.03.2012.:((( Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))
11.07.2012, 09:39
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Pingvina
Da srce pukne... Neka im je vjecni rahmet lijepim dusama..a njihovim porodicama sav sabur ovog svijeta!!! Za majke utjehe nema i nece biti na ovom svijetu..Neka ih Milostivi spoji s njihovim sehidima.Ozdravice majcino srce kad sa sinom Dzennetskim bascama proseta.
Amin
Ja sam imala silnu zelju odgovoriti na post od draguljce ali nisam htjela dizati tenzije, jer smo itekako tuzni pa mi ne pada napamet spominjate te NEKE njihove dane. Vec cemo lijepe nase sehide molitvama i suzama ispratiti
11.07.2012, 09:42
selma2008
73
IZVORNA PORUKA: Anoniman
Danas sam provela dan sa komsinicom iz Bratunca,muza su joj ubili, gledala sam joj cerku dok se igrala sa mojim sinom, srce mi se steglo, jer svog oca nikad nije upoznala...Mnogo ih je takvih...I nisam imala rijeci utjehe svaki put kad bih pomislila da bi je poneka utjesila ostala je nerecena...Ne znam da li postoji utjeha za tako ogromnu bol i tugu...Zar smo mi zaista civilizovana planeta ako jesmo kako se ovo smjelo desiti....Sramota za balkan, evropu, cijeli svijet....Gledam slike starih nena, majki, sestara placu za svojim najmilijim, dusa me zabolila,niko ne moze ostati ravnodusan na suzu majke.......
Da vam Allah podari vjecni rahmet, majkama i porodicama ubijenih sabur i utjehu, pravdu za svaku vasu suzu prolivenu,svaku noc ne prespavanu , svaku boru brigom istkanu, za svu ljubav koju su vam zlocinci oteli...Nije zaboravljena ni jedna nevina dusa njih 8372 zive i dalje u nama.... Da se nikad vise ne ponovi 11 juli 95...
11.07.2012, 10:08
leona81
6373
po meni je najveca tuga kad pricam sa strancima i shvatim da oni ne osudjuju medjunarodnu zajednicu niti holandske vojnike...nekako po njihovom mi smo krivi za to sto se desilo? nikako ne mogu da shvatim kako ljudski mozak moze tako da razmislja...ne bi se Srebrenica nikad dogodila da oni nisu dopustili i po meni su jednako krivi kao i agresor...
11.07.2012, 10:09
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
I pružam ruku Za milost molim Da dijete spasim Od zle ruke Oči su moje ponor ka dnu Moje je srce pregršt muke
I promijeniti ništa ne mogu Ni zaustaviti ovaj tren Ni patnju, suze, niti krik, muku Samo te mogu držati za ruku
Beživotno tijelo, krvave ruke Majčine suze, te strašne muke I nikada tu bol oprostiti ne mogu Da pravda zločince stigne, molim se Bogu
Majka je sina u mezar spustila Krik je iz grudi izustila Miluje zemlju, tlo pod nogama gubi tabut majka ljubi
Bol, tuga, drhtaj duše Majka bez sina, snovi se ruše Zar ovo nije sve san, zar je svanuo ovakav dan?
Majka tiho kraj tabuta plače, maramu stiska rukom i jeca prizor je mučan, srce se kida, sve su to bila samo djeca.....
11.07.2012, 10:34
Pingvina
1477
IZVORNA PORUKA: leona81
po meni je najveca tuga kad pricam sa strancima i shvatim da oni ne osudjuju medjunarodnu zajednicu niti holandske vojnike...nekako po njihovom mi smo krivi za to sto se desilo? nikako ne mogu da shvatim kako ljudski mozak moze tako da razmislja...ne bi se Srebrenica nikad dogodila da oni nisu dopustili i po meni su jednako krivi kao i agresor...
Potpisujem!!I iako znam da takvi ljudi nemaju duse-i danas se pitam mogu li nocu zaspati???
Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada... 05.03.2012.:((( Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))
11.07.2012, 10:45
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Pingvina
Potpisujem!!I iako znam da takvi ljudi nemaju duse-i danas se pitam mogu li nocu zaspati???
ja bih opet rekla ''u svakom žitu ima kukolja'' pa i u holndskom... naša je kuma udata za holanđanina koji doživljava priču o srebrenici ( pored vega ostaloga) vrlo emorivno s astalnim osjećajem krivlje d aon kao građanin holandije možda je moao ili trebao nešto uraditi... borba sa vjetrenjačama u svakoj zemlji je ista...kako ko dnas tako i u holandiji... stranac je, holonđanin ali je vrlo vrlo emotivamn prema komletnoj priči koje nije bio učesnik niti sekunde osim por odnom listu
11.07.2012, 10:51
shpagica
574
Ma ne znaju ljudi...ne opravdavam ih ali eto, ni ja ne znam puno o Siriji a trebala bih jer se ista stvar trenutno tamo desava i svaki dan ubijaju djecu izmedju ostalih...
11.07.2012, 10:52
leona81
6373
IZVORNA PORUKA: shpagica
Ma ne znaju ljudi...ne opravdavam ih ali eto, ni ja ne znam puno o Siriji a trebala bih jer se ista stvar trenutno tamo desava i svaki dan ubijaju djecu izmedju ostalih...
kako ne znaju kad rade i zive ovdje a vecina ih je bila u ratu ovdje u misiji...?
drage zene , nisam dijete rata , ne mogu da kazem da shvatam bilo koju majku ali suosecam duboko iz dna srca sa majkama srebrenice , sa majkama , narodom sirije ma svugde dge je nasilje nad neduznom stanovnictvom, ne mogu da verujem da ima takvog naroda i nikad necu moci da shvatim zasto??????? kakvi su to ljudi samo zasto ????
jedan vojnik , dobrovoljac holandski , dok sam jos boravila u holandiji mi je rekao , da su oni bili tu da su svi imali metak u cijev ali nisu smeli da pucaju , da su trazili naredjenje i d su bili spremni ali da im je ( ne znam ko ) samo govorio da cekajui da ne smeju da opale svaki metak je bio izbrojan i za jedan pogresno ispaljen , bi letela glava tako da niko nije smeo da mrdne
on nakon toga vise nikad nije bio dobrovoljac, covek nakon toga vozio autobus ( iako je/bio bi , dobro placen za to )
tako su rekli ne znam sta je bilo , ja sam o ratu u BiH sve samo cula
vecni rahmet zrtvama a , majke da mi vas je zagrliti i sa vama se gorko isplakati
ma posetit cu i ja jednog dana srebrenicu hocu a.B.d
11.07.2012, 11:26
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa