cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: ideje za doručak

  
clock-img

09.07.2009, 21:49

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

Mladi sir imas u kutijama da ga kupis vec izvagan,a i ja cu sutra da pravim ove pogacice

clock-img

09.07.2009, 21:49

clock-img

neki

pencil-img

3476

Hvala ti,e vala i ja cuuser posted image user posted image user posted image Javnem kakve suuser posted image

clock-img

09.07.2009, 21:53

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

i ja cu da javnem aparat u defektu

clock-img

10.07.2009, 18:42

clock-img

neki

pencil-img

3476

Tea Lana,pravila sam pogacice i u drugoj tepsiji mini pice,ma ne znam sta je bilo ukusnijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Hvala ti draga na receptuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.09.2009, 23:40

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

da malo temu dignem


Buhtle
user posted image



Sastojci

Za tjesto potrebno je:

800 gr brasna "Tip 400"

400 ml jogurta

30 gr svjezeg kvasca

2 komada jaja (odvojiti jedno zumance za premazivanje)

100 ml ulja

1 kafena kasika secera

po ukusu soli

Za nadjev potrebno je:

400 gr bjelog sira

1 komad jaja

Za posipanje potrebno je:

malo susama i curekot




Priprema NADJEV:

    Bjeli sir izgnjeciti viljuskom.Izgnjecenom siru dodati jaje. Pomjesati da se smjesa izjednaci.Dobivenom smjesom nadjevati buhtle.
IZRADA BUHTLI:
    Od sastojaka za tjesto zamjesiti dizano tjesto. Jedno zumance odvojiti za premazivanje buhtli.Dobivano tjesto ostaviti na sobnoj temperaturi da nadodje.Nadoslo tjesto izruciti na pobrasnjenu povrsinu. Podjeliti na loptice zeljene velicine. Svaku posebno nadjevati nadjevom od sira. Izraditi u lopticu – buhtlu, unapred namazanu maslacem ili uljem
user posted image


Dobivene formirane buhtle ostaviti na sobnoj temperaturi da nadodju

    Kada su nadosle  namazati zumancem i posuti susamom i curekotom.Buhtle peci u unapred zagrejanu rernu na temperaturi od 250 *C. Tokom pecenja postepeno smanjiti toplotu rerne.



clock-img

29.09.2009, 23:42

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

Svicarske snite sa gljivama i tost-kruhom
sastojci za 4 osobe

300g. gljiva-sampinjona

1 pakovanje tosta-kruha

2dl. kiselog vrhnja

200g. gaude narezane na fete

2 crvena luka

2 cesna bijelog luka

2 zlice brasna


sol.papar,vegeta,crvena paprika



user posted image

Priprema Gljive dinstati na luku i ulju pazite da vam tekucina ne ispari,dodajte zacine i ohladite.Vrhnje ,brasno i malo vode ,umutiti-(ne kuhati)!
U podmazanu sa maslacem tepsiju (za pizzu),poslozite tost vrlo gusto
jedan do drugog da prekrije dno,pa stavite smijesu od gljiva,pa umak od vrhnja,pa opet red tosta,i na vrh poslozite fete sira.
Pecite na 180c. oko20 min.Kada je peceno prekriti folijom,i neka tako stoji
10 min. i onda konzumirajte!


clock-img

29.09.2009, 23:44

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

Punjeni i zapečeni šampinjoni
Sastojci za 2 osobe

10 kom većih šampinjona (bez stapki)

10 ak dkg umaka bolonjez

2 dl umaka bešamel


malo ribanog sira gauda


user posted image

Priprema

    gljive kratko blanširajte ili stavite par min u mikrovalnu da omekšaju posolite ihnapunite bolonjez umakom pospite ribanim siromu vatrostalnu posudu u kojoj ćete zapeći stavite bešamel posložite u gusto šampinjone i pecite na najjačoj temp. dok ne porumeni sir i bešamel
Posluživanje Omjeri su navedeni odoka jer ne vagam sastojke

Svi recepti su isprobani i odlicni


clock-img

29.09.2009, 23:46

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Tea Lana, buhtlice cu da probam,,,,,,;) Javim za vikend kako je ispalo!
Treba mi 3 dana psihicke pripreme!
user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

29.09.2009, 23:48

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

pa sta mislis da sam ja ovo spremala u tri dana.Ovo ti je razgodjeno na mjesec.user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.09.2009, 23:51

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: tea lana

pa sta mislis da sam ja ovo spremala u tri dana.Ovo ti je razgodjeno na mjesec.user posted image user posted image user posted image



Hahaha, znaci imam i ja fore, mogu da razradim detaljan plancek!!!!

user posted image user posted image user posted image

Jedno pitanje oko buhtli, kada ih stavis u pleh, ovako ih razmaknes, pa se one stisnu kada nadodju, u zeljeni oblik npr zvjezdicu?


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

29.09.2009, 23:53

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

one kad nadodju skroz popune tepsiju u kojoj se peku.Stisnu se jos malo prilikom pecenja u relni.

clock-img

04.10.2009, 00:37

clock-img

leli§

pencil-img

1201

ja ujutro radnim danima volim pojesti vocni jogurt... inace kupujem ali mi je drugarica dal upute za jedan vrlo jednostavan a njam njam... u jogurt (kod nas u bih je najbolji onaj u casi milkosov sto je gust se pomijesa pavlake omijer 3:1...znaci na casu jagutra se stvai trecina case pavlake) svjeze voce i na vrh svega toga zitarice... a mogu i pahuljice... a i redoslijed moze biti drugaciji...zitaruce pa jogurt pa voce...

i evo jos jedan ali jos nisam isprobala: kriska ananasa se presijece na pola i jedna kruska se isjece na listove... premaze sa malo meda i maslinovog ulja pa se stavi na gril... kada se to malo "zapece" skine se i prelije medom...a sa strane se jos servira gusti jogutr sa medom i listicima badema na vrhu ...

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

06.10.2009, 12:54

clock-img

ena23

pencil-img

2131

HITNOOOOO! user posted image
Koliko je 500gr brasna racunano u soljicama? nemam kuhinjsku vagu pa cu ja sebi skontat kolko soljica je 300gr, 250 itd...




_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

06.10.2009, 13:01

clock-img

Nellica

pencil-img

220

http://www.coolinarika.com/recept/mlijecne-putar-stangice

Ovo je moj apsolutni favorit, premekane i preukusne kiflice kojima se moj mm i ja ''davimo''.

_____________________________

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

clock-img

06.10.2009, 13:04

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

jel budu suhe.nadam se da razumijes na sto mislis.bas volim te sve stvari od tjesta al kiflice i slicne stvari mi uvjek budu ouni suho,zapinju za grlouser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

06.10.2009, 13:08

clock-img

Nellica

pencil-img

220

Bebacha samo se se drzi recepta i mjerica, tijesto ce ti biti mekano ali svilenkasto,
ja sam juče čak dodala i malo integralnog brasna, ukusne i mekane su bile, tople , a i
podgrijane

_____________________________

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

clock-img

06.10.2009, 13:12

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ok-probacu ovi dana.samo jos jednom pitanje.maslac(puter)jel mora ili moze margarin.sva tjesta pravim sa margarinom.nesto nevolim miris putera

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

06.10.2009, 13:16

clock-img

Nellica

pencil-img

220

I ja stavljam margarin, i mijesim rukom.

Javi jesu li ispale dobro :)

_____________________________

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

clock-img

21.10.2009, 17:07

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

IZVORNA PORUKA: tea lana

Svicarske snite sa gljivama i tost-kruhom



user posted image

Ovo mi izgleda predobro!!! Spremit ću ovo jelo čim kupim gljive i javim kako je bilo.


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

21.10.2009, 21:14

clock-img

Anoniman

Kod mene u familiji niko ne doruckuje, ali licno kod mene je to obaveza inace bi se komirala do rucka...
Prvo sto uradim kad ustanem prije dorucka je kasika meda i napravim sebi domaci juice, jedan limun, narandzu, grejp i lime, iscjedim malo vode i popijem , to mi otvori apetit...
Obicno jedem integralni hljeb ili musli, kornfleks, zitarice.
Jaja na razni nacin, sa sunkom, slaninom, salamom,
sir i mlijeko su uvijek obavezni kod mene, paradajz, salata, krastavac takodje...
Pasteta, puter, med je jedini slatki namaz koji volim...
Razno voce za dezert...
Kad nemam vremena napravim tople sendvice, casa mlijeka ili vode i mirna Bosna....
I kafica poslije dorucka....

Imamo predivan i poznat park (Hans Kristijan Andersen park) Ljeti cesto ujurtro prosetam po parku, kupim sebi dorucak u pekari sjedem na klupu jedem i uzivam u prirodi....

clock-img

21.10.2009, 21:25

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Tea, buhtle su ti extra. Moram ih probati ovaj jedan dan al cu praviti i slane i sa eurokremom koje ja najvise volim =) I ako mi uspijednu bice na blogu ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

21.10.2009, 21:30

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

evo jedna slikica mog i Lamijinog dorucka danas =)

user posted image




_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

21.10.2009, 22:03

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

IZVORNA PORUKA: Ilhana

evo jedna slikica mog i Lamijinog dorucka danas =)

user posted image





otvori ti meni apetit

clock-img

21.10.2009, 22:05

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113


IZVORNA PORUKA: tea lana

IZVORNA PORUKA: Ilhana

evo jedna slikica mog i Lamijinog dorucka danas =)

user posted image





otvori ti meni apetit



hehe haj bujrum,! Zacas cu ja skuhati jaja ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

21.10.2009, 22:08

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

ma nije do jaja vise zbog serviranja ja kad sama jedem samo to u hljeb natrpam i gotovo

Zadnji članci

article-img