IZVORNA PORUKA: Tity
drage mame :)
Ja imam jednu dilemu, vidim pričate o motoričkom razvoju djece, a da li mi neko može reći ili je imao iskustva s dr-ima kada su u pitanju bebe koje su motorički napredovale mnogo brže nego njihova generacija...
NPR: okreće se stomak - leđa s 40 dana,
puže s 5 mjeseci,
podiže se na noge naravno držeći se za namještaj s 6 mjeseci...
Pozzz i hvala
Draga Tity,
Nadam se da nije kasno da ti odgovorim na tvoj post...
Naime, moj dječak je imao takav oblik ponašanja da je u svemu malo žurio
, propuzao s 3,5 mjeseci počeo se prevrtat s 2, sjedio je sam bez potpore s 5, hodao uz namještaj sa 7, a prohodao s manje od 10.
U svakom slučaju i sad je to jedan vižlasti dječak od nepunih 8 godina i dan danas radi stavri koje rade djeca od 10, jer se samo s takvom i druži a njegovi vršnjaci ga ne zanimaju...
nemoj se brinuti...
Ostale mamice, nemojte se brinuti oko nekigh stavri jer dijet enešto nije uradilo po tablici... posmatrajte svoju dječicu kao male ljude i vidjet ćete da će vam sve biti lakše... ljekari malo pretjeruju...
Ja sam imala problem pretjerivanja ljekara netom po rodjenju mog sina koji je imao sepsu... predviđali su mu sve i svašta i čak mi rekli da se ne vezujem za njega jer i AKO preživi da neće biti samostalan nikad u životu... i evo vratite se na početak posta i vidjet ćete da nisu bili u pravu ni po kojem osnovu...
Čuvajte se i mazite tu svoju dječicu!!!