cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Lude misli

clock-img

08.07.2009, 10:06

clock-img

tap3ah

pencil-img

358

Ne znam je li normalo cure, ali meni svakojakvih misli proleti kroz glavu dok se družim s našim bebačem.

Dok sjedim s njim u naručju ponekad mi proleti kroz glavu misao šta da mi isklizne iz ruku, padne na pod, udari od ćošak stolića, šta da se polica iznad sruši ... i sl.
Dok ga nosam pomislim ... šta da tepih isklizne pod nogama, šta ako se okliznem na parket kako ću se dočekati i hoću li pasti na bebu .... i slične budalaštine.
Da ne govorim o kolicima .... kad prozuji pored nas neko s automobilom, ja već razvijam u glavi scenarij kako odreagovati ako auto krene na nas i sl...

To mi se to ne dešava svakodnevno .... nego fakat s vremena na vrijeme proleti kroz glavu.

Pa eto ne znam ..... gđa mi kaže da nisam normalan, gdje ću tako šta misliti.

:) ..... šprinc je stigao ........... :)

clock-img

08.07.2009, 10:10

clock-img

neki

pencil-img

3476

user posted image user posted image user posted image Ma svima nama nekad nesto slicno prolazi kroz glavu...Ja se naprimjer jaaaaaaako bojim visine i betona,tako da kad idem niz stepenice,ili ako sam negdje bas visoko,pazim i vise nego sto bih trebala(valjda zato sto se i sama toga bojim).

clock-img

08.07.2009, 11:56

clock-img

lely

pencil-img

1265

I ja sam imala par tih "ludih" misli,pogotovo dok je bebac bio mali.Najgore mi je bilo kada ga stavim u krevet s nama,bojala sam se da bakrena slika ne padne na njega.Eh bila je jos jedna zaista luda....Posto moji zive u potkrovlju i naravno imaju krovne prozore,sve sam se bojala kada ga ostavim ispod prozara da ne padne na njega.Mislim zaista ludo,ali to je bilo jace od mene....mislim da se to desava vecini roditelja nista ne brini proci ce.user posted image

clock-img

08.07.2009, 12:00

clock-img

mišur

pencil-img

1329

Mislim da svaki roditelj od onog momenta kad postane roditelj, počinje previše strepiti i razmišljati o svim lošim mogućim i nemogućim stvarima..
Valjda je to neki zaštitnički instinkt, posebno kod majki...
I sama sam takva...Obavezno imam takve misli u šetnji, kad prolaze automobili ili kamioni...
Pomislim, šta ako se sudare kraj nas ili se otkači prikolica...user posted image
Pošto živimo na petom spratu, i Luka se stalno igra na terasi, ima strah i od toga..
Bolje da dalje ne pišem, jer kad bih stavila svoje misao na papir, vjerovatno bih zaključila da sa mnom nešto nije u redu...user posted image

clock-img

08.07.2009, 12:05

clock-img

LUNA4

pencil-img

225

mislila sam da sam samo ja takva....
vidim da nisam sama i zbog toga mi je drago jel sam mislila da bi mi bilo pametno posjetit kakvog strucnjakauser posted image
user posted image

mama i tata imaju dva Anđela kraj sebe i najsetniji su na svijetu!!!!
LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.
nase najvece bogatsvo su nase dvije prekrasne princeze!!!

clock-img

08.07.2009, 13:58

clock-img

Anoniman

samo ću ti reći da naslov teme odgovara tvojim idejama.user posted image

clock-img

08.07.2009, 14:00

clock-img

Lulu_

pencil-img

1444

imala imam i uvijek cu ih imati...i nekada me jako cine nesretnom jer se ne mogu opustiti

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

clock-img

08.07.2009, 14:30

clock-img

HannaS

pencil-img

373

Hjoooj i ja imam te takve misli...lude misliuser posted image Sta mi sve ne prodje kroz glavu,da mi dodje da user posted image  
Roditelj...

Moj Dindili... 12.05.2009

clock-img

08.07.2009, 14:38

clock-img

NANICA

pencil-img

629

IZVORNA PORUKA: mišur

Mislim da svaki roditelj od onog momenta kad postane roditelj, počinje previše strepiti i razmišljati o svim lošim mogućim i nemogućim stvarima..
Valjda je to neki zaštitnički instinkt
, posebno kod majki...
I sama sam takva...Obavezno imam takve misli u šetnji, kad prolaze automobili ili kamioni...
Pomislim, šta ako se sudare kraj nas ili se otkači prikolica...user posted image
Pošto živimo na petom spratu, i Luka se stalno igra na terasi, ima strah i od toga..
Bolje da dalje ne pišem, jer kad bih stavila svoje misao na papir, vjerovatno bih zaključila da sa mnom nešto nije u redu...user posted image

Potpisujem u potpunosti. Sa prvim djetetom je bilo tako a evo sad i sa ovim malenim.

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

clock-img

08.07.2009, 14:45

clock-img

Anoniman

Uh hB .... nisam jedina user posted image
Kao što neko reće, mislila sam da sam "zrela" za kakvog stručnjaka user posted image user posted image

clock-img

08.07.2009, 14:47

clock-img

Anoniman

tap3ah, pošto si ti tata, nadam se da ti neće biti uvreda da nastaviš na već postojeću temu "strahovi kod mama"... vidim nešto mi poznato, kad pretraživač potvrdi moje sumnje.
http://www.ringeraja.ba/forum/Strahovi_kod_mama/m_188756/tm.htm

clock-img

09.07.2009, 12:49

clock-img

Suzana

pencil-img

1698

tap3ah, odličan si mi!!!
A cure su ti već odgovorile na tvoju dilemu - sve je to normalno. user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

clock-img

09.07.2009, 12:54

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

hvala bogu vidim da se i drugima to dešava, ja sam neki dan nosila tanjir sa vrućom supom i već sam vidjela u glavi kako se spotičem i zalijevam s njom mog bebaća, ili da mi ispada preko ograde balkona, a nedavno smo bili u luna parku i ja sam pomislila sta ako neko ravno sa ringišpila sleti na moja kolicauser posted image user posted image user posted image , stvarno sam prolupala, ne smijem nikom u svojoj porodici ni govoriti o tim svojim strahovima

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

09.07.2009, 12:58

clock-img

Chuchi

pencil-img

563

sta sve procitah i nasmijah seuser posted image user posted image user posted image znaci nisam jedinauser posted image

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

clock-img

09.07.2009, 12:58

clock-img

Blue rose RR

pencil-img

4361

Shee, neka ga počeo je aktivnije da dejstvuje .. sve pohvale tati user posted image user posted image

Hmmm, teško je o tome ne misliti. Svaki dan svaku svoju radnju, u glavi brzinom munje, (nekada sebi ličim na onog matematičkog frika iz serije "zakon brojeva") .. unaprijed odradim, i skužim šta bi moglo proći pogrešno.
npr. sjećam se slučaja kada je dijete iz ruku majke orgnuto od strane putnikom vozila, i dijete je u rukama majke poginulo. Od tada svima vazim ,a ja se toga držim ko pjan plota - dijete šeta na suprotnoj strani od ceste... ima toga još...

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

clock-img

09.07.2009, 13:12

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

I ja obično u glavi razvijam mnoge situacije....ssve je to normalno valjda nam odbrambeni mehanizam pojačano radi kad su naša djeca u pitanju

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

09.07.2009, 13:32

clock-img

Anoniman

Kad prelazim ulicu, imam strah da neće koja budala zajuriti i pokupiti nas, mada je čista ulica i ako svi stoje na crvenom.
Kad kuham imam svakavih ludih misli...
Kad idemo nekim parkom i ako je pored trava strahujem da će zmija iskočit i ujesti moju bebu, ili da će past sa drveta, ako vidim psa bježim ko luda...

clock-img

09.07.2009, 13:38

clock-img

Chuchi

pencil-img

563

IZVORNA PORUKA: Breskva

Kad prelazim ulicu, imam strah da neće koja budala zajuriti i pokupiti nas, mada je čista ulica i ako svi stoje na crvenom.
Kad kuham imam svakavih ludih misli...
Kad idemo nekim parkom i ako je pored trava strahujem da će zmija iskočit i ujesti moju bebu, ili da će past sa drveta, ako vidim psa bježim ko luda...

Ti to pravo slikovito opisala user posted image user posted image user posted image
Prije nego sam imala djecu nisu mi nakada na pamet padale takve lude misli, a sada, nema dana da mi kroz glavu ne prodje milion
kojekakvih situacija, pa sam neki dan postavila isto ovo pitanje i pojadala se svojoj zaovi, mislila sam da sam jedina, ali ispostavilo
se eto da nisam, i NE, NISAM LUDA, nego sam samo obazriva majka... na svu srecu!user posted image user posted image user posted image user posted image

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

clock-img

09.07.2009, 13:45

clock-img

lakota

pencil-img

19

Sve smo mi iste. I ja imam sličnih "ludih misli". Ali sam već odavno skontala da šta god da mi se dešava da je to sigurno normalno, i da se to dešava svim majkama.

clock-img

09.07.2009, 13:56

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ma većina majki s kojima se družim ne priča javno o ovakvim stvarima i kažu ma neeee, meni se to ne dešava, zato hvala bogu da postoji RRuser posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

09.07.2009, 14:34

clock-img

Anoniman

I ja sam jedna od tih s ludim mislima...Mada se znam kontorlisati i na meni ne izgleda kao da ih imam.
Najveci strah imam da mi dijete ne padne s balkona ili da je neko ne ukrade...pa tu je i stalna potreba da mi bude "na ocima" i sta god da ona radi ja razmisljam o posljedicama te igre....da ne bi pala na cosak stola, da ne bi dohvatila noz, da se ne bi oprzila, da ne proguta nesto...uh. Ima toga mnogo...i uvijek sam pod utjecajem istih i stalno u strahu i na oprezu.

< Poruku je uredio pahuljica farah -- 9.7.2009 14:35:32 >

clock-img

13.07.2009, 23:05

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Ma, naravno da svi mi, i mame i tate, strijepimo. Ima li na svijetu ista dragocjenije nam?! Tap3ah, to je sve normalno, sve dok nije opsesija. Uh... Stid me da pricam sta mi i samoj padne napamet... 

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

13.07.2009, 23:10

clock-img

slono

pencil-img

379

Ne kazu dzaba:" Ne daj ti Boze da ti se desi sto ti mati misli"................!!!!!!

E pa i mene stid pricati sta mi sve padne na pamet, sve je to normalno,a ja mislila da sam samo ja takva....... user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!

Mama ima dva slatka kolačića!
I kolačić- ljeto 2003.god.
II kolačić- zima 2008.god.

clock-img

13.07.2009, 23:11

clock-img

teta berta

pencil-img

1361

bube su u glavi, pročiće i to, ma nije ništa opasnouser posted image

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

clock-img

13.07.2009, 23:11

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: slono

Ne kazu dzaba:" Ne daj ti Boze da ti se desi sto ti mati misli"................!!!!!!

Joj, vala baš!!!!

Zadnji članci

article-img