IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Ako potječe iskašljavanje iz moga iksustav u ovoj fazi kada unutra ima puno nerazgrađenoga šlajma i nije dobro...jer tada u slučaju da iziritira dijete može doći do spazma....
a spazam...pišti...ne diše...
jednostavno diše ti smoa stomačićem dijete...
kad digneš body /potkošulju a dijete miruje-leži gledaj kako diše...
ako ti diše samo stomačićem a gote ti pluća mala miruju njega stislo i tu spazma ima...
opasniji spazama je kada krene recimo da povrtai veću količinu iz sebe sekreta i zaguši ga...to ne možeš ne primjeitit, dijete poplavi...to je rijetko i pod tom terapijom inhalacija slabije moguće...
a ja sam svoju preslušavala sama...ekako sam vrmenom naučila...utišam sve i stavim joj uho odozada na leđa...ako čujem unutra krckanje znaš ono ima hropac pa u toku hropca čujem kao da nešto unutra krcka ja sam odmah išla po inhalaciju dextametazonom da je ''ne zavučem''...
meni je čaj od luka i jabuke uveliko pomogao...
guščija mast u supu...
loj koziji...ja sma svojoj ( grdna rano) pravia male bijele bombone od loja onako rukama i ona je to jela :(( i bombonama zvala...kad kahne kasnije ibaci tu bombonicu il dio nje sve okolo uvezan šlajm na nju :(((
ja nisam smjela na pluća stavljati nikakve obloge, imala sma i svinjsku masta u sedam voda pranu, i kosziju i guščiju al nisam smjela ...jer ona je meni znala biti bez temperature po 7-8 dana i kad insan misli sad će se ovo smiriti ona je u 4 ujutro dobije 38.5...
tako da nisam smjela radi toga
Ženo draga on ovako diše,tad se obično čuje to pucketanje iz pluća(kao vatra kad pucketa) , često povraća šlajm i hranu ,a kad je to sve počelo prije tri mj. i 10 dana on je tolko kašljao da je iskašljavao nekakav ispljuvak boje hrđe
(dr.rekla da je mogla biti i krv i to joj je normalno
)
Uvijek počinje istim scenarijom:kašljucanje,curi nosić, t38C i onda op.bronhitis.
Iz istog razloga ni ja ne smijem mast,ako je virus onda mu neće pomoći ovaj atb.što pije.
E sad uvezi tog plavog prstena što spominješ oko usana
to on većim dijelom bolesti ima,niko nije komentarisao.Jedino na prijemu u bolnicu je naznačeno da postoji ali moguće od silnog plača zbog pregleda tj. trenutno.
Na žalost ja nisam bila tu a muško ko muško spetljao se ,jedva se sjetio naziva lijekova,da objasni dr. Mi smo već 5 dana na singularu ali da mi je da mu to istjeram iz pluća.
Taj čaj što spominjš jel to onaj što se kuha 8min?Jel se razrežu luk i jabuka?Ja sam ga kuhala ali razrezano sve i luk sa ljuskom jer je domaći.
Pošto nisam uključila atrovent davat ću mu taj čaj i ako znaš za još neki reci.
MZT