Zanimljivi komentari...tema je fantastična...
Evo i moje priče.
Veoma sam samouvjerena i tvrdoglava kada je u pitanju moje dijete, i GATKE I ČARKE.... ŽELIM MEDICINSKI OPRAVDANE KOMENTARE I ZAKLJUČKE. NIKAKVE HIPOTEZE I PRETPOSTAVKE. Ne slušam okolinu, već radim tačno po svome instinktu.
Rodila sam u zimsko doba, izašli iz bolnice i sve super....hoće da SVI dođu da VIDE bebu, na babine, a meni SISE na izvol'te....E NE MOŽE....odgodim ja dolaske prvih 15dana....nema smisla....petnaesti dan sam se osjećala toliko dobro da sam upalila auto i otišla da kupim "nešto", čisto da osjetim spoljni svijet...SAMA....MM je čuvao malenog tih 40min...
U GRANAP po hljeb i novine sam otišla 7 dan, tek toliko da me SUNCE OGRIJE... DVAdeseti dan smo izveli malenog , autom do vikendice, van grada na svjež zrak..sve super podnio...
Bebu sam nakon 7 dana iznosila na balkon , svaki dan po minutu, naravno, kad su sunčani intervali, umotanog u dekicu i sa kapicom...dakle, adaptiranje na vanjski vazduh prošlo uspješno...
Od tada se mi NE SAVIJAMO, hodamo, šetamo, vozamo se raznim prijevoznim sredstvima ( ne mislim na tramvaje i ostala mjesta na kojima ima BAJA....), i uživamo.
Dječak je super podnio adaptaciju na vanjski svijet, primio je sve vakcine NA VAKAT, počeo jesti svu hranu NA VAKAT, i dojio kad mu se ćefne, i gdje mu se ćefne... SAda nam je 8 mjeseca, HB i puno se volimo.
DAkle, nema brige drage moje, samo slijedite svoj instinkt, i izbjegavajte stres...ako se osjećate OK, taj osjecaj prenesite i na druge..
DACA & moja mala MACA