Kad pocinje ramazan i kojeg datuma je Bajram? Nesto niko ne zna tacno da mi kaze...pa rekoh mozda vi znate...
Ramazan pada 21.augusta.2009., a prvi dan Bajrama je 20.septembra.2009.ako Bog da.
07.07.2009, 07:56
Anoniman
kod nas ako Bog da imsalah, trebalo bi da se uoci Ramazana, otvori nova Dzamija... znaci prva teravija da se klanja u novoj Dzamiji... koja ce to ljepota biti... ja jedva cekam da cujem ezan, jer mi je vrlo blizu, da me budi ujutro na sabah namaz...
07.07.2009, 07:58
Anoniman
malo odoh off, ali kad vec spomenuste Ramazan, pa mi drago da podijelim s vama ovu radost... ja necu moci postiti jer sam stalno gladna i stalno ovo bebe trazi da jedem, ali ako Bog da imsalah, umjesto posta cu istrajati da ne propustim namaz... upravo da se zahvalim Svevisnjem na ovoj iznenadnoj trudnoci i radosti koju nam donosi u dom...
07.07.2009, 07:59
poetesa
242
a moja će beba ako Bog da doći u Ramazanu I to mi je posebno drago.
07.07.2009, 08:37
Anoniman
Ramiz ili Ramiza?!
07.07.2009, 12:06
Nann
54
IZVORNA PORUKA: Bambi09
malo odoh off, ali kad vec spomenuste Ramazan, pa mi drago da podijelim s vama ovu radost... ja necu moci postiti jer sam stalno gladna i stalno ovo bebe trazi da jedem, ali ako Bog da imsalah, umjesto posta cu istrajati da ne propustim namaz... upravo da se zahvalim Svevisnjem na ovoj iznenadnoj trudnoci i radosti koju nam donosi u dom...
Tebi je onda oprosteno sto ne mozes postiti. Drzi se namaza,to je jedini pravi put. A to ta dzamiju koja ti je blizu,samo cu ti reci ja ti zavidim
07.07.2009, 12:07
Nann
54
IZVORNA PORUKA: poetesa
a moja će beba ako Bog da doći u Ramazanu I to mi je posebno drago.
Ako Bog da...Blago tebi. Nije mala stvar roditi se u mjesecu ramazanu
06.08.2009, 20:19
niki83
2113
Hvala Allahu dragom sto nam je podario razum i ovako lijepa osjecanja...tako je lijepo citati ovu temu! Neka vas Uzviseni sve blagoslovi i podari sve najbolje!Amin!
07.08.2009, 01:04
Ella_H
1264
Drage moje nemate pojma koliko bih zeljela i voljela biti u nasoj lijepoj Bosni uz Ramazan vi koje ste trudne i mi koje tek budemo porodjene tj jos u stanju nifasa mozemo prikupiti puno dobrih djela klanjajuci, uceci dove dragom Allahu dz.s za nase porodice prijatelje i bliznje i ustrajati na nasem namazu... Svima vam zelim sve najljepse uz Ramazan lutke moje...
07.08.2009, 01:07
Ella_H
1264
Ups da se ispravim u nifasu zena dok je nesmije klanjati hehe trudnicki me mozak malo izluduje :)