IZVORNA PORUKA: mama75
marinela Nadam se da je vec bolje. Ja sam inace primjetila kako sam jako kriticna prema svojoj djeci. Onda vidim drugu djecu sta rade i shvatim da grijesim, da su moja ista ili cak bolja od te djece, ali ja te roditelje nikada nisam cula da se pozale na svoju djecu. Svaki put kazem da cu se promjeniti, ali opet po starom. Vidim da si i ti takva. Ko zna, mozda je to i dobro, vidjecemo nekad u zivotu aBd.
Pa samo pogledajte moje postove na odgoju
, nekad mi žao bude koliko kukam na Emili, ali tražim savjete ili utjehu ili potvrdu da ne griješim baš puno. A kad vidim drugu djecu i roditelje kojima su neke stvari ok, evo tipa udaranje, pitam se volim li ja onda moje dijete ili šta se dešava
.
mama75, ipak mislim da je uredu htjeti bolje a ne samo prihvatiti faze jer su faze.
Nedavno mi žena reče nakon nekih gostiju koji su je dobro 'zabavili': "Emu ustati pa spomenuti". Umal' se ne izvrnuh
. Elem, kod nas je prošlo guranje i udaranje. Možda bi i samo od sebe, ali smo se mi fakat izmorili u toj fazi trudeći se da je prevaziđemo. Proći će i kod vas.