IZVORNA PORUKA: Okarica
Molim iskusne mame dojilje za savjet. Naime, moja curica, koja će za par dana napuniti deset mjeseci, u posljednje vrijeme dugo doji. Ne znam u čemu je problem. Čini mi se da bi mogla stalno da doji. Nikada nije toliko dojila. Podoj traje oko sat vremena i dok doji spava. Kad je pokušam staviti u krevetić, probudi se i onda neće da nastavi spavati. Pomislila sam da možda nema dovoljno mlijeka, pa sam joj pokušala dati adaptirano, ali ništa. Ovih dana slabo jede, doduše, ona inače nije neka "izjelica". Ima li neko sa sličnim iskustvom?
Izvinjavam se moderatorima ako tema već postoji, nisam je našla putem pretraživača.
Draga
Okarice! Identičan slučaj! Ja sve čekam hoće li proći, ali ona se sve više zagriza u dojenje, još sada zna sama tražiti... Vjeruj mi, bradavice su mi više izlizane i ižuljane, ma ne mogu ih doditi. Moja ih baš poštenski gnječi, pa tako znam da je vjerovatno do zuba.
Druga stvar, po čitavu noć se razvlači po meni, ujutro sam ko mumija, ruke mi utrnu držeći je.
Panično vrišti u pola noći kad joj pokušam izvaditi siku a staviti cucu, koju izbaci sa gađenjem.
Onda po danu kad je dojim i kad ne želi više jesti plače ako vratim siku nazad i želi samo da joj je na očima, stavi ruku na nju, sjedi mi u krilu i kezi se.:) Rekla sam da ću početi nosati providne topove.
Jede slabije nego prije, ali mislim da joj je dovoljno jer nije nervozna i normalno obavlja svoje dnevne aktivnosti.
U isto vrijeme je počela da pokuzuje burno svoju volju, pa i po tom pitanju ne znam kako da se postavim.
Ex Yu, tebi ću samo reći da su naši podoji na početku znali trajati po 40min. u vremenskim razmacima po sat. Znam da je teško, ali sve je normalno i naoružaj se strpljenjem jer te čeka dug put.
I ja pred kraj drugog mjeseca nisam mogla izdržati, tako da sam insistirala na cuci iako će ti mnoge majke reći da je to greška, a i sama sam bila veliki protivnik.:)