zatrpavanju radnim zadacima
i meni se ovo dešava stalno, uvijek uz izgovor ti si najmlađa, ti ćeš to najbolje i najefikasnije.... izgubljen mi je kompas šta ja uopće obavljam u firmi
danas sam sumirala situaciju i došla do spoznaje da ja jedina ne radim samo svoj posao, radim od svega pomalo dok svi drugi nikad ništa ne urade što pripada mom dijelu posla, ama baš nikada
vrh je bio danas kad je računovodstveni referent rekao da nezna koje firme da kontaktira za dostavu ponuda za kupovinu fiskalnu kasu jer nezna gdje ni odakle da počne
pa je i taj posao dat meni
banalno al meni oduzima vrijeme, 100 e-mailova, 100 telefonskih razgovora itd
al vrh nad vrhovima je bio kad je direktor rekao da se JA obučim raditi na fiskalnoj kasi i da preuzmem sve izlazne fakture, JA koja uopće niti sam primljena niti školovana za obavljanje knjigovodtsvenih poslova
I sve bi to bilo ok da ja mogu razvlačiti posao al dir zna koliko sam ekspeditivna i očekuje sve u tili čas što ja realno i mogu uraditi, u biti i radim poslove za 2-3-4 jer zaista brzo kontam, brzo radim .....
E sad ukoliko udjem u dijalog sa dir pribojavam se odmazde, konflikta a i sama sam britka na jeziku i sve ode u pm
Da naglasim da je moja plata veća za nekih 100-200 KM od ostalih kolegica u firmi
što po meni uopće nije realno obzirom da im ja pomažem ma šta pomažem redovito radim njihove poslove!
i da dodam da dok sam bila na porodiljskom kolegici koja bi mjesečno odradila jedan moj poslić dir uvećao platu za 20%, ok bi i to bilo da ja nisam iako na porodiljskom išla i od kuće radila poslove za firmu ...
znači njoj 20% a meni šipak
i sad jel ovo mobing il roking
jel dobro uopće znati sve??? il kukati i praviti se da ne kontaš stvari??? meni je kasno za to jer svi znaju da ja sve znam a ako neznam za dva sata sve saznam