IZVORNA PORUKA: lepetetka
kako ja mrzim posuđivanja novca
pogotovo kada te nazove tamo neko ko te se sjeti samo u tim situacijama, nikada ti ne dođe kući, ne pijete kafice i onda u po frke hej možeš mi posuditi novca, mislim kako ih nije stid nazvati tako nekog 5-og 10-og..
Bližnjim ne posuđujemo, nego dajemo ako je za nevolju, tu su roditelji, braća, sestre sa porodicama..
MM bio žirant mnogo puta, ali dobrim prijateljima i porodici..
Moj brat je odbio jednog čovjeka da mu bude žirant. koji je podigao kredit i potom ostao bez posla, i sada mu žirant vraća kredit, jadan čovjek,
kažem hvala Bogu pa nije brat bio, jer je i on tada bio u velikim izdacima, pa gura i roditelje..
A o takvim koji ne vraćaju svoje kredite ne vrijedi ni pričati, ali nisu im to halal pare ako imaju a neće da vračaju SVOJE dugove..
A ima ljudi i koji gledaju da ti samo izvuku novce, posude čas od ovog čas od onog
Svakome se desi da ima neki "kritičan period" pa mu zatreba recimo nešto novaca do plate, posudi, pa onda vrati. Ma ok je meni sve dok osoba vraća i dok se drži dogovora.
Ok mi je i halaliti nekome kome stvarno treba, nije mi se ni to jednom desilo.
Još je gore kad ti prijatelj kome si posuđivao ili davao novac okrene glavu i sve zaboravi. Ono, dok si posuđivao i davao ok, poslije ko te šiša.
Još kad misli da je on pravu a ti si Bože pogriješio što jednom nisi izašao u susret i što možda nisi imao da mu posudiš tog momenta ili budeš žirat.Mislim, HAAALOOOO
Ove koji me se sjete urijetko kad im trebam, samo kulturno "otkantam". I baš me briga šta misle. O njima ne razmišljam sekunde.