IZVORNA PORUKA: pahuljica farah
Ne znam da li mi se vise place zbog klipa ili zbog komentara pojedinih mama.
Neka nam je Bog na pomoci u kakvu buducnost idemo sa ovakvim narastajem roditelja!
U potpunosti se slažem s ovim!!!
Ne mogu vjerovati kako pojedini razmišljaju. Ne kažem da nema profesora koji bez razloga maltretiraju učenike (i sama sam bila žrtva istih... i zbog toga odlučila postati profesor da im pokažem šta znači "biti dobar pedagog"!!!)
Iako sam poprilično stroga, trudim se biti maksimalno poštena i pružiti ruku svakom učeniku koji treba malo podrške i upute... i to moji učenici cijene, pa čak i kad im dam lošu ocjenu koju su zaslužili.
Tvrditi da je na nastavnicima/profesorima sve i da su oni krivi jer svojim ponašanjem "izazivaju" određene reakcije učenika, užasno je neukusno. Kako neko reče: onaj ko se nije našao iza katedre, nema pojma kakav je posao prosvjetnog radnika!
Hiljadu puta mi znaju doći roditelji i reći: Pa, vi ste profesor, vi ga dovedite u red!!! Zar ja za 45 minuta dnevno mogu preodgojiti neko dijete koje već 14-15 godina biva odgajano na ulici?! To je apsurdno!!!
Da, roditelji imaju djecu jer "im se omaklo", jer će za par godina to dijete moći trknuti do granapa... i zbog ko zna kakvih sve glupavih razloga. Rijetki su roditelji koji
planiraju kako u svoje dijete usaditi lijepe manire i druge pozitivne vrijednosti. Lahko je dijete poslati nani, baki... na ulicu, da ne smeta dok roditelji piju kahvu,
bu se ili gledaju film, lahko je misliti da nastavnici/profesori trebaju odgajati djecu (jer su oni pedagozi)... ali se zaboravlja da nisu ti isti profesori željeli roditi vašu djecu, i nije njima pukao kondom dok ste vi bili u krevetu ili na nekom derneku!!!
Dijete će rasti na način na koji je "zasijano"!!! Dijete se odgaja i mnogo prije nego je rođeno!!!