IZVORNA PORUKA: meme27
da naravno da ima ovakvo ponasanje ne samo u swe nego svagdje
ali nazalost meni losa iskustva su ostala iz Bih jer i dan danas sijecam se tog zla ponasanja uciteljice nad ucenicima...a ovdje to nikada nisam vidjela
vjerujem da ovdje u nekim stvarima sto se tice skolovanja je dosta popustito pomalo zvuci i neodgovorno poneko misli mozda pa Boze dragi sve ovim ucenicima pustaju ali zato velika vecina ima mogucnost da se skoluje da ide dalje da veci procenat ljudi zavrsi fakultet i bude koristan svojoj drzavi
ali moglo bi se pisati jedan roman o ovome svemu
isto tako...
u njemackoj kada se desilo da me je maltretirala jedna uciteljica,ova druga koja je imala casove u drugoj ucionici je stala odmah u odbranu i tu je nastala velika galama izmedju njih dvije...mami nisam smjela reci...bila sam mala
kad sam se vratila u zenicu tu meje jedna stara nastavnica frustrasica povukla za kosu pred drugim nastavnicima zato sto nisam usla na vrijeme u ucionicu...STRASNO
ja u novom okruzenju...dosla iz njemacke nikoga ne znam a ona me maltretira
ja samo odem sa casa i pravac kuci krenem.sretne me na hodniku nastavnica koja je bila dobra sa ovom frustrasicom i nagovori me da ne idem po tatu...jer je znala da ce onda biti pravo problema
nisam otisla i dan danas mi je krivo
kadfa sam dosla kuci,glava se ohladila.
mami onda ispricam sve
ona popi
dila...
kada joj je ujuro otisla samo joj je rekla da ima srece sto nisam onako uplakana dosla kuci jer bi joj moj tata napravio veliku predstavu u skoli...
bila je sankcionisana i nije sa mnom smjela vise progovorit ni rjec