IZVORNA PORUKA: veeseelaa
Hanady ne okolišaj, nego kolika ti je plata? s ovom hiljadom cilja se na tebe al ja sam uvjerena da ti imaš višu platu
imam vesela veću i ne krijem je...
ima i u zakonu napisano osnova za državnog službenika x koeficient....
imam školu pa mi je koeficient dobar...
a ja sam radila i u srednjoj školi...
radila kao prevodilac, konobarica, hostesa, ...sve uvijek imala mogućnost da pomognem mami koja je bila samohrana majka....
vjerovatno je mene malo moja životna priča...tačnije moje mame...osvjestila prerano...
ali ja želim svim ženama ovoga svijeta da dobiju i ljubav i pažlju i poštovanje i imaju dva posla ...posao kućanice i posao u dobroj firmi plaćen adekvtano.
Vremena su teška...al mi je žao da nam život prođe u nadi da sutra bolje će biti...učini sebi bolje i biće ti bolje...
nisam materijalista...vrlo rado dijelim i posljednju kiflu...al sa više novca lakše je u svemu...bar nemam strah od ovisnosti sutra ...neću ni ja svoju djecu da zamaram potrebom da mi plate struju i vodu...kad sam mogla sebi sama to da obezbijedim.
Jedino u svoj ovoj priči žao mi je što posao koji naše forumašice rade nije adekvatno plaćen, što nam država nije ostavila prostor da biramo mjesto rada i da ga ima više u ponudi a manje potražnje...ovako teško je do posla doći i čini mi se dosta se nas pomori sa tom situacijom pa sebe kuraže kako je super biti samo kućanica.
ja stojim iza stajališta da je svaka mama super mama...i da bi svaka voljela biti sa svojim bebama al ja priznajem ja se od svojih beba na poslu odmorim...i zadovoljnija sam...24 sata vrtit se po kući, kuhinja, hala...soba i na sve to šetat sa njima...hej bolan pa za šetnju sa njima odmah sebi apaurin u tašnu stavim prije pelena....
kako radim nisma niti jednom ton na djecu povisila a na trudničkom bogami od 8 mjeseca do povratka na posao...brinula sam se za sebe.
Ja ne krivim one koje su kućanice samo...nisu one to odabrale...rijetko je neka sjela i rekla napuštam posao...ja sam mama i kućanica. Svaka il je ostala bez posla ili ga napustila silom nekih drugih prilika.
i sa osnovnom školom posao treba imati svaka žena...svaka...stojim iza toga i stav nemjenjam...
žena je bolja u svemu i hrabrija i sigurnija i ne malo puta više poštovana kada je i na jednom i drugom poslu...