IZVORNA PORUKA: tanjab74
Drage zenice, toliko mi je drago sto sam pronasla ovaj forum. Borim se sa teskom anksioznoscu i svakodnevnim napadima panike vec godinu dana. Moj zivot se pretvorio u pakao. Imam troje predivne djecice, djecaka od 13 i djevojcice od 7 i 3 godine. tesko mi je mnogo zbog njih, ne mogu ni u park da ih odvedem. Ne znam sta mi je gore, konstantna teska anksioznost i uzasna trema zbog koje sam kao invalid i nisam u stanju da funkcionisem ili napadi panike koji su takodje svakodnevni. Probala sam antidepresante ali sam dobila strasnu reakciju i zavrsila u hitnoj pomoci. Muz stalno radi tako da sam ja cijeli dan sama. Mnogo se patim, ocajna sam. Placem dok ovo kucam, imate li ikakav savjet. veliki pozdrav od Tanje
Tanja, ako ti trenutni AD ne odgovaraju traži da ti doktor propiše druge, nisi ni prva ni zadnja i ne prekidaj terapiju na svoju ruku bez dogovora sa doktorom-psihijatrom
Ne moram ti ni govoriti da te potpuno razumijem i da sam i sama to prošla, misli da ću umrijeti, poludjeti,ostati bez djeteta, muža itd..
Dovela sam se u situaciju da ne izlazim iz kuće i da sam sebe ubjedila da ću završiti u bolnici jer nisam sposobna za život, to je bilo jako tužno i jako pogrešno.
Ništa od ovoga nije istina i ti nisi bolesna i nećeš se razboljeti niti umrijeti ali trebaš pomoć psihijatra i grupe.
Moje iskusvo sa grupom je neprocjenjivo, to su ljudi pred kojima plačeš, smiješ se, govoriš što ti je na srcu, doživiš panični napad i digneš se a oni te potpuno razumiju i podržavaju.
Tu ćeš dobiti snagu, hrabrost, podršku, razumijevanje, ljubav.
Divno je kad nekoga razumije muž, prijateljica, mama..., mene isto ne razumiju i ja im ne zamjerim jer jednostavno ne mogu da shvate iako me vole, JA sebe sad razumijem.
TrebaM se uzdati u sebe i ne dozvoliti da moj život, moja sreća i moje zadovoljstvo zavisi od drugih osoba, ne ... ja sam tvorac svoje sreće i svog života i odatle treba sve da krene.
Pokušaj sa grupom, neka neko ide sa tobom par puta ako te je strah same a znam da jeste, tako sam i ja radila u početku a sad uživam i jedva čekam ponovni susret sa grupom
Vidjeće biće ti dobro, samo se pokreni i ne odbijaj AD jer tu su da nam pomognu, nemoj imati predrasude prema lijekovima jer to i jesu samo lijekovi koji nam pomau.
< Poruku je uredio nikka -- 15.5.2012 19:59:06 >