cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: sladoledi

clock-img

19.06.2009, 13:06

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

jesam vas navukla,samo ne mojte pretjerati pa da mene krivite za kguser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

19.06.2009, 13:48

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

ne znam da li je neka od vas jela pohovani sladoled ja jesam i odusevila sam se ,naravno ne ovdje kod nas nego u Londonu  i napokon sam pronasla recept za to.Sad cu vam staviti a ja cu to aBd da pravim u nedelju jer sutra nisam kuci

Kineski pohani sladoled
user posted image
Sastojci 1 kg sladoleda od vanilije 100 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka 2 jaja 100 g Krušnih mrvica Podravka 400 ml ulja za prženje Za umak: 100 ml vode 150 g šećera 100 g usitnjenog bobičastog voća
Priprema

    Od zamrznutog sladoleda žlicom za sladoled oblikujte kuglice, stavite ih u posudu i vratite u zamrzivač.Pripremite umak: zakipite vodu, dodajte šećer i kuhajte 10-ak minuta. Dodajte voće i nastavite kuhati još 3-4 minute.Zamrznute kuglice uvaljajte u brašno, prethodno razmućena jaja te u krušne mrvice.U voku zagrijte ulje i kratko uronite zamrznute kuglice.
Posluživanje Poslužite odmah, prelivene voćnim sirupom. Savjet Kuglice oblikujte, a zatim zamrznite par sati prije paniranja, a isto tako panirane kuglice vratite u zamrzivač bar sat vremena prije prženja.

Savjet Kuglice oblikujte, a zatim zamrznite par sati prije paniranja, a isto tako panirane kuglice vratite u zamrzivač bar sat vremena prije prženja Savjet je super ali da bude još bolje izvadite ih na sobnu temperaturu jedno 15ak min prije prženja i ponovo ih uvaljajte u jaje i mrvice kako bi imale deblji omotač i sladoled ne bi bio jako zaleđen



clock-img

19.06.2009, 18:46

clock-img

Golubica

pencil-img

431

IZVORNA PORUKA: tea lana

Grčki sladoled
Sastojci za 10 osoba 600 g šlaga 1l kisele vode 300 g mlevene plazme 15 krem bananica 2 kesice nes kafe 250 g šećera u prah
Priprema

    Umutiti šlag sa šećerom i kiselom vodom.Podeliti na 3 jednaka dela.U jedan dio staviti keks, u drugi seckane bananice, a u treći nes kafu u prahu.Filovati sledećim redom: keks-bananice-nes kafa

user posted image

Umesto plazme, mogu se staviti mlevene napolitanke, umesto bananica suvo voće. Varijacije ove torte su brojne.


E ovaj sam pravila jedno pet puta i davimo se.Ja uduplam dozu jer niko ne ostane na jednoj kriski.Ja koristim kalup za mramorni kolac.





Zove se i KAPUCINO KOLAC. Umjesto Nes kafe moze se staviti kapucino. Jako je ukusan, stavila sam nedavno recept na pdf KOLACI.
Pravite, necete se pokajati. user posted image


_____________________________

Asja, 02. 08. 2008.

clock-img

19.06.2009, 19:54

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

IZVORNA PORUKA: tea lana

Grčki sladoled
Sastojci za 10 osoba 600 g šlaga 1l kisele vode 300 g mlevene plazme 15 krem bananica 2 kesice nes kafe 250 g šećera u prah
Priprema

    Umutiti šlag sa šećerom i kiselom vodom.Podeliti na 3 jednaka dela.U jedan dio staviti keks, u drugi seckane bananice, a u treći nes kafu u prahu.Filovati sledećim redom: keks-bananice-nes kafa

user posted image

Umesto plazme, mogu se staviti mlevene napolitanke, umesto bananica suvo voće. Varijacije ove torte su brojne.


E ovaj sam pravila jedno pet puta i davimo se.Ja uduplam dozu jer niko ne ostane na jednoj kriski.Ja koristim kalup za mramorni kolac.




Ja ovu tortu pravim u varijanti mljeveni keks,visnje,sjeckani ljesnici i kapucino.
Mislim da sam stavila recept na temu torte.
A jedva cekam da probam i ovu varijantu,mm obozava bananice. user posted image

clock-img

20.06.2009, 21:05

clock-img

lely

pencil-img

1265

IZVORNA PORUKA: Nunichi

IZVORNA PORUKA: tea lana

Grčki sladoled
Sastojci za 10 osoba 600 g šlaga 1l kisele vode 300 g mlevene plazme 15 krem bananica 2 kesice nes kafe 250 g šećera u prah
Priprema

    Umutiti šlag sa šećerom i kiselom vodom.Podeliti na 3 jednaka dela.U jedan dio staviti keks, u drugi seckane bananice, a u treći nes kafu u prahu.Filovati sledećim redom: keks-bananice-nes kafa

user posted image

Umesto plazme, mogu se staviti mlevene napolitanke, umesto bananica suvo voće. Varijacije ove torte su brojne.


E ovaj sam pravila jedno pet puta i davimo se.Ja uduplam dozu jer niko ne ostane na jednoj kriski.Ja koristim kalup za mramorni kolac.




Evo napokon sam se nakanila da napravim i ovo,pocinjem,pa vam javnem kakav je ispaouser posted image

clock-img

20.06.2009, 21:09

clock-img

NANICA

pencil-img

629

i ja saam ovo slicno pravila ali sa zaledjenim visnjama ili malinama
u ovoj varijanti moram isprobatiuser posted image

_____________________________

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

clock-img

20.06.2009, 21:54

clock-img

lely

pencil-img

1265

Napravila...sad cekamouser posted image

clock-img

21.06.2009, 01:24

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ubuduce moram se natjerati da ovu temu ne citam... ja sam sladoledoholik user posted image  a treba skinuti jos koji kg user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

13.07.2009, 12:24

clock-img

mama mami

pencil-img

35

Ovaj sladoled se napravi za 5 minuta, samo što je potrebno čekati da se ohladi.
SLADOLED OD ČOKOLADE: Potrebne su vam: dvije kesice šlag pjene, 2 jaja, 2 reda čokolade (ja uvijek stavim više) i šećer po želji. Priprema: Umutiti dvije šlag pjene prema uputstvu na kesici i staviti u frižider. Umutiti snijeg od bjelanaca, dodati šećer i mutiti dalje sve dok ne postane čvrst. U snijeg dodajte žumanca i nastavite mutiti još 30 sekundi najmanjom brzinom na mikseru. U to kašikom umiješajte šlag i na pari rastopljenu čokoladu. Ostavite sladoled u zamrzivač nekoliko sati.user posted image

clock-img

13.07.2009, 19:50

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Evo još jedan recept za sladoled :
Izmiksa se 5 bjelanjaka,  doda 5 velikih žlica šećera, potom se doda 5 žumanjaka i sve se zajedni izmiksa.
U smjesu se doda 500 ml vrhnja za šlag, ponovno se miksa i na kraju se doda 1 ili 2 vanilin šećera.
Brzo je gotovo i ukusno jeuser posted image

< Poruku je uredio ivana st -- 13.7.2009 19:51:36 >

clock-img

13.07.2009, 22:55

clock-img

milenium

pencil-img

6133

user posted image
u kakvom kalupu se ovo pravi,okruglom,četvrtastom,velikom,malomuser posted image

clock-img

24.07.2009, 18:52

clock-img

Anushka

pencil-img

903

danas pravila ovu sladoled tortu, prvo sam se zijanila kad sam izracunala da mi treba 15 kesica slaga, pa se skontala kojim mikserom cu to sve odjednom mutiti i u kojoj posudi - pa odmah podijelila na 3 dijela i stavila nesquick umjesto kapucina. Napravila sam u kalupu za tortu i u jos jednoj cetvrtastoj zdjeli koliko je puno ispalo, i malo mi je bilo 15 bananica, stavila sam ih vise. Sljedeci put duplo manju dozu pravim. i nema slikauser posted image  mob mi u helac otiso, a i punjaci pa nista od reklamiranja, ali meni dosta sto su i mm i svekar i svekrva u glas govorili "svaka cast" i "za 10 je" i "ima li jos" i sluser posted image

clock-img

25.07.2009, 20:49

clock-img

Anoniman

Ja sam danas pravila ovu tortu. Dobra je samo meni nekako malo preslatka user posted image  Stavila sam je u četvrtastu duboku posudu i rezala na malo veče kocke. Uglavnom, skoro pola je nema user posted image user posted image

clock-img

27.07.2009, 22:39

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

SLADOLED OD COKOLADE
umutit 4 zumanjka sa 6 zlica secera
dodat 50 gr cokolade i prelit sa 3 dcl mljeka.
masu kuhati na laganoj vatri dok se masa ne zgusne
u ohladjenu masu dodoati snjeg od 4 bjelanjka i 2 dcl vrhnja za slag
(moze se dodat suho grozdje i zlicica ruma)
SLADOLED OD JAGODE
250 gr jagoda izmiksat
umutit 250 ml vrhnja za slag
4 zumanjka umutit sa 6 zlica secera
jagode stavit u slag,dodat umucene zumanjke,1 voćni jogurt od jagoda ;sve izmjesat i
stavit u zamrzivac,

 
Mi smo danas ovu varijantu sladoleda od jagode pretvorili u sladoled o borvnica, fje god piše jagoda čitaj borovnica

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img