Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Zadnjih nekoliko dana razmisljam mnogo o trudnoci. Razmisljam o tome da uopce ne bi bilo lose da rodim sebi bebu pred kraj cetvrte godine faxa jer dok je beba mala lakse se i nadje vremena za ucenje, a u toj bebinoj prvoj godini bih, ako Bog da, odradila i diplomski. I taman se mogu "baciti" na trazenje posla, a beba moze u vrtic. Jedino me malo strah trudnoce, tj. ne daj Boze da bude rizicna i da budem morala mirovati, sta.cu onda s faxom. Kakva su vasa iskustva i sta mislite o ovom?
07.04.2013, 23:40
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: SdZ
Kakva su vasa iskustva i sta mislite o ovom?
Kontracepcija i knjiga... To dvoje najbolje ide zajedno...
07.04.2013, 23:45
malena sharena
1196
IZVORNA PORUKA: tajra
Kakva su vasa iskustva i sta mislite o ovom?
Kontracepcija i knjiga... To dvoje najbolje ide zajedno...
Potpis. Strpi se jos malo. Ne tovari na sebe tu obavezu.
07.04.2013, 23:48
MicoTico
340
SdZ, nije lako ni malo. Ja sam u babinama ispite polagala. Još sam radila puno radno vrijeme. Bez mm-ove podrške ne bi sigurno dosta toga postigla, ali da sam se napatila, jesam. Ukoliko se desi, OK, mada, po mom mišljenju, bolje sačekaj, a i pred kraj si, pa onda navalite
07.04.2013, 23:51
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: MicoTico
SdZ, nije lako ni malo. Ja sam u babinama ispite polagala. Još sam radila puno radno vrijeme. Bez mm-ove podrške ne bi sigurno dosta toga postigla, ali da sam se napatila, jesam. Ukoliko se desi, OK, mada, po mom mišljenju, bolje sačekaj, a i pred kraj si, pa onda navalite
Istog sam mišljenja
07.04.2013, 23:56
Dz3ni
387
I ja sam 13 dana nakon poroda otišla na ispit. SdZ evo ja sam četvrta (doduše obnavljam je jer sam se otišla poroditi prošle godine na sred semestra), ostala mi je još jedna a imam bebu od 11 mjeseci. Ali i obnova mi taman došla da budem sa bebom kući, ne moram na sva predavanja, samo jednom sedmično i na ispite. Sve se može... Još ako je tm za, što da ne
07.04.2013, 23:59
sporty mamaa
3211
Bebu konektujes na sisu, a ti se konektujes na knjigu i eto uspjeha Ja sam zavrsila sve ispite u sedmom, a bebu rodila pocetko osmog mjeseca. Diplomski odradila u devetom
08.04.2013, 08:44
SdZ
2784
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Bebu konektujes na sisu, a ti se konektujes na knjigu i eto uspjeha Ja sam zavrsila sve ispite u sedmom, a bebu rodila pocetko osmog mjeseca. Diplomski odradila u devetom
Pa i ja sam razmisljala ovako. Ako bi Bog dao, zatrudnila bih tako da bi mi termin bio nekako u juli/august. Ako bi nesto ispita i ostalo, valjda se rijese u septembru, ako ne ima aposolventski i polako. Usput bih tipkala i diplomski. Ne znam zasto, ali jednostavno sam toliko pozeljala bebu.
08.04.2013, 17:34
bebacha
1170
Ako ikako mozes de ti prvo zavrsi pa onda beba. savjet iz iskustva ti dajem.
08.04.2013, 17:36
bebacha
1170
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Pa i ja sam razmisljala ovako. Ako bi Bog dao, zatrudnila bih tako da bi mi termin bio nekako u juli/august. Ako bi nesto ispita i ostalo, valjda se rijese u septembru, ako ne ima aposolventski i polako. Usput bih tipkala i diplomski. Ne znam zasto, ali jednostavno sam toliko pozeljala bebu.
a beba moze imat grcene,moze biti nocna ptica,placljivica nije da te odgovaram od bebe al za tvoje dobro ti savjetujem da sacekas i rijesis fakultet
08.04.2013, 17:47
MicoTico
340
Sve si ti miko lijepo isplanirala, ali to neće kako ti hoćeš. Čitala si i sama sigurno koliko neplaniranih trudnoća ima, pa koliko trudilica godinama, a ti bi da ti termin bude u julu-avgustu. A o tome kakva će beba biti, da ne govorimo. Moj T. je 4 mjeseca po cijelu noć imao grčeve , ništa nije pomagalo. Vriska po cijelu noć. Do nedavno se budio po 7-8 puta u toku noći. Ja bih jedva ujutro skupila snage da ustanem i odem na posao, o učenju ni govora. Da ne misliš da te odgovaram (to je tvoj život i tvoja odluka), s mojom M. je što, stari narod kaže" drugi par opanaka", s njom sam mogla sve. Pa čak i da sam dvije takve imala Eto toliko o bebama i planiranju
08.04.2013, 17:47
minja_
655
Meni je sa trudnocom I porodom "umrlo" pola mozga . Radila sam istrazivanje za magistarski na pocetku trudnoce, uz dosta lijepe uslove na poslu, uz normalnu trudnocu, lijep porod, bebu koja je spavala 17 sati dnevno, a opet me je pustila sva moguca ambicija da to privedem kraju u razumnom roku, apsolutno mi se nije dalo citati I pisati bilo sta, memorija mi je bila nula a nisam se plaho ni sikirala zbog toga. Helem, tek nakon dvije I po godine privedoh I tu fornalnost kraju.
Mlada si, zavrsi fakultet, ako budes mogla odradi gdje pripravnicki, pa onda polahko.
08.04.2013, 20:51
SdZ
2784
Sve si ti miko lijepo isplanirala, ali to neće kako ti hoćeš. Čitala si i sama sigurno koliko neplaniranih trudnoća ima, pa koliko trudilica godinama, a ti bi da ti termin bude u julu-avgustu. A o tome kakva će beba biti, da ne govorimo. Moj T. je 4 mjeseca po cijelu noć imao grčeve , ništa nije pomagalo. Vriska po cijelu noć. Do nedavno se budio po 7-8 puta u toku noći. Ja bih jedva ujutro skupila snage da ustanem i odem na posao, o učenju ni govora. Da ne misliš da te odgovaram (to je tvoj život i tvoja odluka), s mojom M. je što, stari narod kaže" drugi par opanaka", s njom sam mogla sve. Pa čak i da sam dvije takve imala Eto toliko o bebama i planiranju
Naravno da sam svjesna da nije bas sve u mojim rukama i da ne mozemo mi sebi odrediti tacno u datum kad cemo roditi bebu. Boze sacuvaj, u Bozije odredbe se ne petljam. Rekla sam kakvi su mi planovi, tj. kad bismo poceli raditi na bebi, pa sta Bog da.
Hvala vam na savjetima i djeljenju vasih iskustava. Svaki post mi puno znaci.
08.04.2013, 20:54
MicoTico
340
SdZ, šta god odlučiš, želim ti svu sreću Kad pročitam svoj prethodni post, čini mi se da sam nekako grubo napisala, a zaista mi nije bila loša namjera. Samo sam pisala iz ličnog iskustva
08.04.2013, 20:58
SdZ
2784
Ma uredu je sve. Malo sam izgubljena u svojoj zelji, planovima, razlicitim iskustvima. , a kao i svaki covjek voljela bih da se sve to uklopi. Bit ce kako Bog odredi. I On ce odluciti sta ce prevagnuti u mojoj glavi.