IZVORNA PORUKA: salmy
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
naravno da je razlika između zagreba i sarajeva kad ovdje trgovce tretiraju kao roblje...najniža radnička klasa...a konobar ako je prijavljen to je kao da si bingo dobio.
Ne bih se slozila s tobom, kakve veze ima tretiranje roblja isl!
Ako VOLIS svoj posao..........sa zadovoljstvom ces ga raditi...ako NE...nema te love koju ce ti neko platiti da radis! i budes ljubazan i KULTURAN.
ma zaista tako može govoriti dsamo neko ko nije radio od zore do mraka za mizernu platu.
nemoj da se ljutiš ali iskreno ti kažem...
zamisli mora momak da prehrani porodicu i ide da radi za 300 km i gazda mu neda dobre uslove rada, neda da pokaže meni radni inspekcije, neda mu da on vrši nabavku robe, neda mu da ima i čistačicu nego on i pere suđe u šanku i čisti wc i poslužuje...i sve za istae pare...još dođe gazda i ima pritužeb...
možeš ti svoj posao voljeti koliko hoćeš ali ako nakon nekoga vremena vidiš da samo ljubav hljeb na sto ne donosi...teško bude...
meni je moj posao satisfakcija...koliko radim toliko i zaradim...znam uvijek može i bolje ali ja na bolovanje mogu a prdavačica i konobar da BOG da da imaju gdje nakon bolovanja da se vrate.