IZVORNA PORUKA: ledy blue
ili kad u ekskluzivnijim buticima pocnu da odmjeraju tj. procjenjuju kupovnu moc potencijalnog kupca...to mi je totalno fuj...
meni se nedavno desilo da sam tražila nešto elegantno za malu svečanost-a ja u tenama i sportskim pantalonama, bez šminke-(odmaram brate i lice i noge i tijelo) i valjda se tetama u Sarajevo tekstilu učinilo da ja to nešto ne bih mogla kupiti, pa me s noge na nogu-
(tipa-to je sve što ima sukanja, a ja ih vidim još na 10 mjesta), bile su pred zatvaranjem radnje pa im valjda bilo mrsko da ponovo rade obračun, baš sam se osjećala glupo-došlo mi da pobjegnem iz radnje-ali nisu znale na koga su naletjele: "O čemu se ovdje radi? Da li je vama cilj otjerati mušteriju ili vam ja ne izgledam kao neko ko bi išta kupio? To nije uredu" (poče meni jedna od njih bla, bla, bla.....svađa se sa mnom-i, kao bile su ljubazne, znaju one šta ja tražim a toga nema u radnji,...)
A, kad sam ja rekla: "Sve to što sada pričate-reći ćete svojoj šefici, njoj ćete sve lijepo objasniti"-druga priča, ko da nije ona rogobusna žena, odjednom fina
nisam ni tražila šeficu (bilo mi je mrsko), ali sam se stvarno osjećala ugroženo kao kupac