Draga mala ma, budući da su ostale forumašice rekle sve, ja nemam potrebe ponavljati ti savjete, samo ću ti napisati šta sam ja radila. Kad sam došla iz bolnice, treći dan kao i ti, beba je dojila a ja mislila da je to mlijeko, no meni je mlijeko nadošlo tek peti dan, a do tada je beba sisala kolostrum koji je preporučljivo da pojede što više radi imuniteta itd... Kada mi je mlijeko naglo naošlo, oko mene pametne glave su me ustravile da to moram nazor ispumpat na sve moguće načine jer ću dobiti upalu. Pokušavala sam i izdajalicom, nije išlo, ručno su mi gnječili i ono malo dojki što sam imala tako da sam danima ksnije imala bolove i modrice svuda po njima. Ali to bi sve bilo lakše da sam se ja sabrala i opustila i polako sve t izvela, no, nakon toga, mlijeka je bilo u izobilju ali sam opet dobivala savjete, čim zaplače odmah je stavi na grudi, neka sisa ali ja nisam tako, svoju sa bebu smirivala na drugi način jer je ona bila jaka i mene bi totalno iscrpila bez potrebe. Pozdavljam da se beba stavlja čestona dojku, ali ja to nisam radila. Od drugoga tjedna života mojoj sam kćerki pošla davat čaj od komorača kad plače, a nije joj vijeme jela, i opet je napredovala 1200 i 1400 mjesečno prvih mjeseci. Poenta svega ovoga je da si ti mama toj bebi i da ćeš ti najolje znati što njoj treba, ne tete, babe, zaove i sve ostale oko tebe, koje su živile kako netko drugi kaže da treba i o tome se ne raspravlja. I mi smo sve nove mame bile, ali uči se u hodu, nemoj naprečac ništa, znati ćeš ti kad i šta treba. Sada je najbitnije da se oporavis od poroda i kao što je netko rekao da se naoružaš strpljenjem i ljubavlju, to je sve što ti treba! Evo ja nafilozofira , ali eto tek sam nova na forumu pa da nadoknadim što nisam do sada pisala.