IZVORNA PORUKA: buba29
drage moje ženice,treba mi vaša pomoć
odavno imam želju da mi se mevlud prouči u kući,zanima me vaše mišljenje,znači kad je najbolje da se to uradi (pošto nam dolazi Ramazan dali je bolje sad ili poslije),koja je rocedura (ko se zove na mevlud,čime poslužiti isl.) i sve ostalo vezano za mevlud ?????
Mila bubice...pretpostavljam da zelis mevlud iz dobre namjere i zaista je lijepo kada covjek zeli da uradi dobro.Moj najiskreniji savjet je uz Ramazan kucu osvjezis ucenjem Kur`ana,ukoliko si u mogucnosti,makar sa kasete i sl,jer to je ono sto je pozeljno,propisano,ispravno i cime neces pogrijesiti u trazenju dobra od Allaha.Ne zelim sad pisati o mevludu,jer je jasno da je mevlud samo neka tradicija uvedena na nasim prostorima koja se ne treba vezivati za vjeru,zbog ovih rijeci Aise radijallahu anha: "Ko uvede u ovu našu stvar (vjeru), što nije od nje - to mu se odbija." (mutefekun alejhi)
Ali samo ti zelim najljepsi savjet,a to je da prostorijama svoje kuce poklonis ucenje Kur`ana i da uradis pravu stvar.Kako god ti zelis,draga,samo sam dodala svoju sugestiju.