Tonkice,evo vrsnjakinje smo, i ja imam 24,5 godine, ja vec imam bebicu, a ostala sam trudna odmah u januaru prosle godine. I ja sam bila preplasena i sve,ali baby je tu. Nece biti lahko, ali vjeruj mi da se se svaka briga isplatiti. Sto se tice oca, necu ti se petljati, ali mislim da mu trebas reci a on neka odluci hoce li imati ista s tim djetetom ili ne, nemoj odlucivati ni za njega ni za dijete, a mozda ti sutra ne budu ni jedan mogli oprostiti,pogotovo tvoje dijete, sto im nisi rekla.
Znaju li tvoji roditelji, s kim zivis, prijateljiii, kako reaguju, mislim vjerovatno se vec primjecuje???
Ne znam da li radis gdje zivis i sl, ali znam kad je jedan roditelj da je novac na neki nacin problem. Ne moras ici privatnom gin, mislim da nema neke razlike izmedju njih i ovih u javnim ustanovama. Moju trudnocu je vodio jedan divan doktor, Dekovic, na kosevu,nikad mu ni dinar nisam dala i sve je proslo super. pravo je prijatan,veseo,voli se nasaliti i mislim da te nece osudjivati niti te pitati zasto nisi dosla ranije i sl, ne da mislim sigurna si. ako zelis javi se na pp i dacemo ti broj.
pregled nije neugodan, samo ti radi preko stomaka uz i poslat ce te na papa test, ali vjeruj mi, kada vidis svoje bebce na uz, jedva ces cekati da ides ginekologu i nsita ti nece smetati, ne znam ti kakav pregled. Ja sam zivjela od pregleda do pregleda. Jos kad dobijes slicicu...uh...srce ti ko planeta.
takodjer, ja bas i nisam s vremenom, ali ako zelis mozemo se naci na kafici i naci cu ti se pri ruci sigurno jer se divim tvojoj hrabrosti. sigurna sam da se i ostale forumasice slazu samnom i da cemo ti pomoci kako god budemo mogle i bude trebalo. Molim te otidji sto prije doktoru i javi nam se, ne ostavljaj nas zabrinute.
pusa i pomaz i pupu