IZVORNA PORUKA: bejbibi
IZVORNA PORUKA: LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: bejbibi
IZVORNA PORUKA: manuela RR
I naravno spirala + rikverc trebalo bi da bude sigurna zastita...
A pa necu stavljat spiralu ako cu i dalje rikverc
Valjda bi spirala trebala pomoc da se opustimo
Morat cu i ja uskoro .to sad vidim kao jedinu opciju
Preko spirale se cesce ostane trudan nego kad su u pitanju kondomi i tablete, cisto da znam.
Imala sam opsiran razgovor sa svojim ginekolog prosle godine i imao je dosta slucajeva zena koju su ostale trudne preko spirale.
Ma znam da nista nike 100 % al je zastita neka. Ovako sam u konstantnom strahu iako je uvijek rikverc ja iz prve zatrusnim tako da nema zezancije kod nas zato moram neku zastitu .
Nekako sam vise za spiralu nego za pilule . Imam neku fobiju od pilula debljanje,dlakavost i sl .. ne usudjujem se ni probati ..
Jel se ne moze zatrudniti na pilulama ako se redovno uzimaju ? I kako to ide ,svaki dan ili ?? Koje ti koristis
Ja pijem yasmin tablete. Tableta u principu ima u svakom pakovanju 21 (prije sam pila triquilar) sad sam eto na yasmin tabletama evo vec skoro godinu dana. Da ti odmah odgovorim za debljanje i dlakavost, dlaka godinama imam sve manje i manje (mozda je to problem u pubertetu i adolescenciji) a sto se tice kilograma ja sam smrsala nekih 3-4 kg od prosle godina pa do danas (2 kg su mi uvijek gore dole kad dobijem ciklus tako da eto mogu reci da sam smrsala 5-6 kg) tako da eto i ta teorema ne opstaje. Tablete se pocnu piti nakon sto se hormoni urade pa doktor odluci koje tablete iz koje skupine bi najbolje odgovarale tom hormonskom statusu.
Uglavnom, prvi dan ciklusa pocnes piti i pijes tako 21 dan, ja ih obicno pijem navece. Ako se desi da zaboravis popijes onda ujutru i navece popijes redovnu samo gledas da je 12 sati razmaka izmedju te dvije. Desavalo mi se da zaboravim pa popijem ujutru odmah cim ustanem i onda navece pred spavanje tu redovnu. Ja dok pijem tablete sigurna sam, cim prestanem opstanem trudna
ja u principu lako ostajem trudna tako da su meni tablete spas. E posto tableta ima 21 poslije te zadnje si sigurna jer ciklus ide 4-5-6 dana zavisno od organizma, i onda opet u krug, prvi dan ciklusa pocnes piti i to je to. Kod tableta je dobro sto recimo ako mislis na more mozes nastimati pa da prekines na pola, dobices krvarenje (4-5 dan zavisno) i pocnes piti redovno...ne utice na zatrudnjivanje. Ja sam u ovih 10 godina koliko ih pijem mozda jednom ili dva puta to uradila, bilo mi bas bitno da me ne zakaci na moru.
Licno nisam za spiralu, jednostavno pomisao da u sebi imam spravu koja fercera na principu da nije kontraceptivno sredstvo vec abortivno (posto sa spiralom vecina zena ostane trudno i da ne zna spirala "ubije" fetus koji je u nastanku) iz mojih nekih uvjerenja nikad ne bih ugradila spiralu. Podvlacim kao i tada, to je moje
privatno misljenje, ne osudjujem zene koje koriste taj vid kontracepcije, svako sebi bira ono sto mu odgovara kako bi bio sretan i zasticen i kako bi mogao uzivati.
Da eto ne pijem tablete, odlucila bih se ili za kondome ili bi muza eventualno kastrirala
nesto bi moralo biti tako da znam da sam sve poduzela da mi se ne bi "omaklo"