cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Torte

  
clock-img

31.03.2010, 15:27

clock-img

lely

pencil-img

1265

Ja sam pronasla jedan fini recept za tortu,nije je tesko napraviti,a namirnice koje su potrebne za nju imamo u svaka doba u kuci.Ja sam je pravila 2x,jednom po orginalnom receptu bila je super samo malo blaza,a drugi put sam u kremu dodala malo neskvika i bila je jos bolja-jaca je.
Evo link pa probajte

Recept

clock-img

03.04.2010, 23:20

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Uz sve ostalo sam napravila za Uskrs i jednu laganu voćnu tortu sa višnjama,kako je ispala ćemo vidjet sutra user posted image

user posted image


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

05.04.2010, 02:27

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Juce me zove od brata starija cerkica, bolesna evo dvije sedmice i kaze "tetka, hoces li mi napraviti tortu za rodjendan?" ja je pitam koju ona odgovara "Princezu, Pepeljugu"... njena zelja, moja ispovijest!!!

user posted image

user posted image


< Poruku je uredio Ilhana RR -- 5.4.2010 2:34:25 >


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

05.04.2010, 10:34

clock-img

aya

pencil-img

265

Ilhana, torta je fantasticna!



http://img179.imageshack.us/img179/5075/tortaodsira.jpg

RECEPT ZA ANIDLU:

5 jaja
5 kasika secera
1 prasak za pecivo
5 kasika brasna
malo ulja (2-3) kasike
sve navedene sastojke umutiti i ispeci, potom ohladiti i presjeci na pola
(nemoj se zabrinuti, ali ovo sve kad sastavis bude poprilocno tecno, pa je pozeljno kalup za tortu omotati folijom da ne bi curilo u tepsiju - ne mora da znaci da ce se to desiti)

krema: umutiti 400 grama (2 mala pakovanja) slatkog frhnja i ohladiti u
           frizideru, te dodati
          
zatim toj smjesi dodati smjesu: 350-400 gr. mladog sira
                                                  2 kesice vanila secera
                                                 naribana kora limuna (ja je cesto izostavim)
                                                  sve umutiti i dodati "krem fix" i 100 gr. secera
                                                  u prahu
smjesu staviti na jednu koru, drugom prekriti, te na vrh staviti voce po zelji i preliti zelatinom, vrlo jednostavno i brzo, pri tome je vrlo lagano

< Poruku je uredio aya -- 5.4.2010 10:42:16 >


_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

clock-img

05.04.2010, 12:35

clock-img

milenium

pencil-img

6133

user posted image evo da je svi videuser posted image

i jesi li je pravila u onom okruglom kalupu od 26cm?
i omotat folijom izvana ili iznutra?

clock-img

05.04.2010, 15:07

clock-img

aya

pencil-img

265

moj kalup je od 28 cm (s tim da ja  na taj kalup stavim 6 jaja, 6 kasika secera i 6 kasika brasna)

a foliju stavim okolo kalupa, s vanjske strane
a ako imas papir za pecenje stavi s unutrasnje stran

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

clock-img

05.04.2010, 18:14

clock-img

milenium

pencil-img

6133

jel slatko vrhnje misliš na šlag?
i koje je ovo voće ispod želatine?
i koliko kesica želatine ide?

clock-img

05.04.2010, 22:14

clock-img

aya

pencil-img

265

milenium, jeste onaj slag u tetrpaku (kao mlijeko) dovoljne su ti one 2 od 200, a dovolja je jedna kesica zelatine u prahu jer se ona rastopi u 0,5l vode, s tim da je obicno stavim na 28cm negdje oko 350-400ml vode
ovo voce u ovoj torti su breskve, a do sad sam pravila sa svjezim malinama i jagodama (na ljeto) a zimi: breskve iz kompota, kajsije i visnje 

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

clock-img

09.04.2010, 11:23

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Kako je uskoro Vildanov rodjendan odlucila sam da ja napravim tortu sa jestivom slikom. Juce sam prosetala do merkatora i tamo pronadjem lijepi slikicu i kada sam dosla kuci malo bolje sam je pogledala i uopste mi se ne cini ni malo jestivauser posted image
Cure moje sad sam u dilemi da li smijem tu sliku postaviti na tortu jer ipak ce je jesti djeca pa ne bi zelila nekih nezeljenih posljedicauser posted image

clock-img

09.04.2010, 11:27

clock-img

noaa

pencil-img

1662

Dida79 ja ti samo mogu reci da sam jela tu sliku a i djeca na rodjendanu i nikom nije nista bilouser posted image

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

clock-img

09.04.2010, 11:34

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Ma i ja sam jednom ali sam tortu narucila iz jedne renomirane slasticarne i jeli smo je bez ikakvog strahauser posted image a slika je bila frisko uradjena znam 100% a u pitanju su bili slike moje djece
Ali ova slika mi nekako suhveli sto bi se reklo pa bi volila cuti iskustva sa ovim gotovim slikicama

clock-img

09.04.2010, 12:04

clock-img

milenium

pencil-img

6133

dida ti stavi sliku a kad budete rezali tortu ne morate je jest.isto kao što netko skida one bobice s torte ili šlag s vrha ne jeda tako i vi ne morate jest sliku.nek bude samo za ukrasuser posted image

clock-img

09.04.2010, 12:07

clock-img

milenium

pencil-img

6133

aya,s čim si mazala tortu okolo s vanjske strane kad si izvadila iz kalupa?
i kako si dodala krem fix,onako u prahu iz vrećice iskrenula u kremu od sira ili si ga prvo izradila pa onda dodala u sir?user posted image jeli dovoljna ona 1 mala vrećica kremfixa?
ja ovu tortu definitivno pravimuser posted image

< Poruku je uredio milenium -- 9.4.2010 12:08:48 >

clock-img

09.04.2010, 12:43

clock-img

aya

pencil-img

265

nisam nicim malzala vide se slojevi: kora, krema, kora i voce u zelatini; jedino se trudim da kremu nanesem ravnomjerno izmedju 2 kore da bude sve u jednoj liniji.
A krem fix istresem iz kesice u sir, samo 1 vrecinu (ja bas ne volim te fixatore)

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

clock-img

09.04.2010, 12:49

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

user posted image

Nažalost, ja znam samo naručiti. user posted image

clock-img

26.04.2010, 00:27

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Danas je mom sinu bio rodjendan i ja sam odlucila da pravim Milka tortu po milenium  receptu.Torta je bila vise nego dobra user posted image Thanks milenimuuser posted image
A evo i slikica
user posted image

clock-img

05.05.2010, 13:22

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pozdrav, ženice!
Meni treba savjet!
Dakle, u petak moram (trebam, želim:) napraviti tortu. Voljela bih napraviti čokoladnu tortu, jer je ta svim mojim ukućanima omiljena, i na netu je za tu vrstu tortu milion recepata, a mnoge sam i isproballa. E, sada, fora je u tome da meni treba recept torte koja je kremasta i nije suha, a da na nju mogu postaviti fondant, pa se ne raspadne:))) Ako iko ima ikakav savjet, više je nego dobro došao. Hvala vam svima unaprijed!



_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

05.05.2010, 13:25

clock-img

Private

pencil-img

521

bebbe a da probas SAHER tortu?

clock-img

05.05.2010, 13:29

clock-img

nikita

pencil-img

1945

IZVORNA PORUKA: Private

bebbe a da probas SAHER tortu?



slazem se, imas od crochefa.com video recept, ukucaj sacher torta , ja sam je pravila odlicna je

_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

05.05.2010, 13:30

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

evo reform brza, ukusna čokoladna i savršena za fondant.

Kora:
10 bjelanjaca
300 gr šećera u prahu
300 gr smljevenih oraha
2 kašike oštrog brašna ( ili gustin)

istčeš bjelanjke i šećer u čvrt snijegpostupno dodaš orahe i brašno. od dobivene smjese pečeš 5-6 kora tanjih. ja te kore pečem u plehu kockatom iz pećnice oblik pravougaonika. ispečem 2 kore znači masu dijelim na pola za pečenje i onda jednu koru sječem na 3 djela. torta tada ima oblik dugog rolata ali je baš cool kad se sredi fondatom.

krema:
10 žumanjaca
200 gr šećera
3 rebra čokoldae
250 gr putera
3 kašike crne kafe ili ness kafe

Šumance izmješaš sa šećerom, doda se čokolada i stavi na paru i kuha semješajući dok smjesa ne počne da se zgusne.

ispečene listove premažeš kremom, složiš jedan na drugu. ova se torta i okolo maže ovo kremom al ja nisma ja sam je dobro nafilovala kremom između listiva i onda sam je ostavila da se hladne. Črvstu i ohlađenu sredila sam fondantom napravljenim od bombona kako je na temi postavljeno.




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.05.2010, 13:47

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Pozdrav, ženice!
Meni treba savjet!
Dakle, u petak moram (trebam, želim:) napraviti tortu. Voljela bih napraviti čokoladnu tortu, jer je ta svim mojim ukućanima omiljena, i na netu je za tu vrstu tortu milion recepata, a mnoge sam i isproballa. E, sada, fora je u tome da meni treba recept torte koja je kremasta i nije suha, a da na nju mogu postaviti fondant, pa se ne raspadne:))) Ako iko ima ikakav savjet, više je nego dobro došao. Hvala vam svima unaprijed!



može i ledena torta
evo je na 17 strani. brza, dobro čokoladan a ne peče se.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.05.2010, 14:14

clock-img

milenium

pencil-img

6133


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

evo reform brza, ukusna čokoladna i savršena za fondant.

Kora:
10 bjelanjaca
300 gr šećera u prahu
300 gr smljevenih oraha
2 kašike oštrog brašna ( ili gustin)

istčeš bjelanjke i šećer u čvrt snijegpostupno dodaš orahe i brašno. od dobivene smjese pečeš 5-6 kora tanjih. ja te kore pečem u plehu kockatom iz pećnice oblik pravougaonika. ispečem 2 kore znači masu dijelim na pola za pečenje i onda jednu koru sječem na 3 djela. torta tada ima oblik dugog rolata ali je baš cool kad se sredi fondatom.

krema:
10 žumanjaca
200 gr šećera
3 rebra čokoldae
250 gr putera
3 kašike crne kafe ili ness kafe

Šumance izmješaš sa šećerom, doda se čokolada i stavi na paru i kuha semješajući dok smjesa ne počne da se zgusne.

ispečene listove premažeš kremom, složiš jedan na drugu. ova se torta i okolo maže ovo kremom al ja nisma ja sam je dobro nafilovala kremom između listiva i onda sam je ostavila da se hladne. Črvstu i ohlađenu sredila sam fondantom napravljenim od bombona kako je na temi postavljeno.





hanady,zaboravila si puter i ness kavu?šta s tm?je li skuhane kave ili sirove u zrnu tj mljevene?i kolko min se peče?

clock-img

05.05.2010, 16:05

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

jesam zaboravila sam jer sam na poslu pa napamet nisma dobra nema govorauser posted image user posted image user posted image user posted image

e kore se peku oko 20 min na papiru za pečenje

puter se izradi pa gad se ona kuhana krema malo zgusne odnda se u puter dojaje krema miksajući...u to se doda skuhana jaka crna kafa ili ness kafa isto skuhana zavisiki ko kakav miris voli ja češće sa ness pravim.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.05.2010, 22:47

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Evo jedna torta i za velike

user posted image

user posted image

clock-img

08.05.2010, 22:48

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Rokoko jeste ovo dobrouser posted image
Daj recept please user posted image

Zadnji članci

article-img