Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja sam pronasla jedan fini recept za tortu,nije je tesko napraviti,a namirnice koje su potrebne za nju imamo u svaka doba u kuci.Ja sam je pravila 2x,jednom po orginalnom receptu bila je super samo malo blaza,a drugi put sam u kremu dodala malo neskvika i bila je jos bolja-jaca je. Evo link pa probajte
Uz sve ostalo sam napravila za Uskrs i jednu laganu voćnu tortu sa višnjama,kako je ispala ćemo vidjet sutra
_____________________________
Per aspera ad astra 2011 je stiglo naše sunce 2012 čekamo još jednu srećicu
05.04.2010, 02:27
Ilhana RR
6113
Juce me zove od brata starija cerkica, bolesna evo dvije sedmice i kaze "tetka, hoces li mi napraviti tortu za rodjendan?" ja je pitam koju ona odgovara "Princezu, Pepeljugu"... njena zelja, moja ispovijest!!!
< Poruku je uredio Ilhana RR -- 5.4.2010 2:34:25 >
5 jaja 5 kasika secera 1 prasak za pecivo 5 kasika brasna malo ulja (2-3) kasike sve navedene sastojke umutiti i ispeci, potom ohladiti i presjeci na pola (nemoj se zabrinuti, ali ovo sve kad sastavis bude poprilocno tecno, pa je pozeljno kalup za tortu omotati folijom da ne bi curilo u tepsiju - ne mora da znaci da ce se to desiti)
krema: umutiti 400 grama (2 mala pakovanja) slatkog frhnja i ohladiti u frizideru, te dodati
zatim toj smjesi dodati smjesu: 350-400 gr. mladog sira 2 kesice vanila secera naribana kora limuna (ja je cesto izostavim) sve umutiti i dodati "krem fix" i 100 gr. secera u prahu smjesu staviti na jednu koru, drugom prekriti, te na vrh staviti voce po zelji i preliti zelatinom, vrlo jednostavno i brzo, pri tome je vrlo lagano
< Poruku je uredio aya -- 5.4.2010 10:42:16 >
_____________________________
Sunce moje malo 21.august 2009 24.februara cura rekla "ma - ma" :-) 05.03. smo nasli jedan mali zubic
05.04.2010, 12:35
milenium
6133
evo da je svi vide
i jesi li je pravila u onom okruglom kalupu od 26cm? i omotat folijom izvana ili iznutra?
05.04.2010, 15:07
aya
265
moj kalup je od 28 cm (s tim da ja na taj kalup stavim 6 jaja, 6 kasika secera i 6 kasika brasna)
a foliju stavim okolo kalupa, s vanjske strane a ako imas papir za pecenje stavi s unutrasnje stran
_____________________________
Sunce moje malo 21.august 2009 24.februara cura rekla "ma - ma" :-) 05.03. smo nasli jedan mali zubic
05.04.2010, 18:14
milenium
6133
jel slatko vrhnje misliš na šlag? i koje je ovo voće ispod želatine? i koliko kesica želatine ide?
05.04.2010, 22:14
aya
265
milenium, jeste onaj slag u tetrpaku (kao mlijeko) dovoljne su ti one 2 od 200, a dovolja je jedna kesica zelatine u prahu jer se ona rastopi u 0,5l vode, s tim da je obicno stavim na 28cm negdje oko 350-400ml vode ovo voce u ovoj torti su breskve, a do sad sam pravila sa svjezim malinama i jagodama (na ljeto) a zimi: breskve iz kompota, kajsije i visnje
_____________________________
Sunce moje malo 21.august 2009 24.februara cura rekla "ma - ma" :-) 05.03. smo nasli jedan mali zubic
09.04.2010, 11:23
Dida79
3252
Kako je uskoro Vildanov rodjendan odlucila sam da ja napravim tortu sa jestivom slikom. Juce sam prosetala do merkatora i tamo pronadjem lijepi slikicu i kada sam dosla kuci malo bolje sam je pogledala i uopste mi se ne cini ni malo jestiva Cure moje sad sam u dilemi da li smijem tu sliku postaviti na tortu jer ipak ce je jesti djeca pa ne bi zelila nekih nezeljenih posljedica
09.04.2010, 11:27
noaa
1662
Dida79 ja ti samo mogu reci da sam jela tu sliku a i djeca na rodjendanu i nikom nije nista bilo
_____________________________
NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)
09.04.2010, 11:34
Dida79
3252
Ma i ja sam jednom ali sam tortu narucila iz jedne renomirane slasticarne i jeli smo je bez ikakvog straha a slika je bila frisko uradjena znam 100% a u pitanju su bili slike moje djece Ali ova slika mi nekako suhveli sto bi se reklo pa bi volila cuti iskustva sa ovim gotovim slikicama
09.04.2010, 12:04
milenium
6133
dida ti stavi sliku a kad budete rezali tortu ne morate je jest.isto kao što netko skida one bobice s torte ili šlag s vrha ne jeda tako i vi ne morate jest sliku.nek bude samo za ukras
09.04.2010, 12:07
milenium
6133
aya,s čim si mazala tortu okolo s vanjske strane kad si izvadila iz kalupa? i kako si dodala krem fix,onako u prahu iz vrećice iskrenula u kremu od sira ili si ga prvo izradila pa onda dodala u sir? jeli dovoljna ona 1 mala vrećica kremfixa? ja ovu tortu definitivno pravim
< Poruku je uredio milenium -- 9.4.2010 12:08:48 >
09.04.2010, 12:43
aya
265
nisam nicim malzala vide se slojevi: kora, krema, kora i voce u zelatini; jedino se trudim da kremu nanesem ravnomjerno izmedju 2 kore da bude sve u jednoj liniji. A krem fix istresem iz kesice u sir, samo 1 vrecinu (ja bas ne volim te fixatore)
_____________________________
Sunce moje malo 21.august 2009 24.februara cura rekla "ma - ma" :-) 05.03. smo nasli jedan mali zubic
09.04.2010, 12:49
hanabanana
4435
Nažalost, ja znam samo naručiti.
26.04.2010, 00:27
Dida79
3252
Danas je mom sinu bio rodjendan i ja sam odlucila da pravim Milka tortu po milenium receptu.Torta je bila vise nego dobra Thanks milenimu A evo i slikica
05.05.2010, 13:22
bebbe RR
2004
Pozdrav, ženice! Meni treba savjet! Dakle, u petak moram (trebam, želim:) napraviti tortu. Voljela bih napraviti čokoladnu tortu, jer je ta svim mojim ukućanima omiljena, i na netu je za tu vrstu tortu milion recepata, a mnoge sam i isproballa. E, sada, fora je u tome da meni treba recept torte koja je kremasta i nije suha, a da na nju mogu postaviti fondant, pa se ne raspadne:))) Ako iko ima ikakav savjet, više je nego dobro došao. Hvala vam svima unaprijed!
_____________________________
26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav! 25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!
05.05.2010, 13:25
Private
521
bebbe a da probas SAHER tortu?
05.05.2010, 13:29
nikita
1945
IZVORNA PORUKA: Private
bebbe a da probas SAHER tortu?
slazem se, imas od crochefa.com video recept, ukucaj sacher torta , ja sam je pravila odlicna je
_____________________________
Boze hvala ti na ovom najljepsem daru... EI 16.11.2009.
05.05.2010, 13:30
Hanady RR
18727
evo reform brza, ukusna čokoladna i savršena za fondant.
Kora: 10 bjelanjaca 300 gr šećera u prahu 300 gr smljevenih oraha 2 kašike oštrog brašna ( ili gustin)
istčeš bjelanjke i šećer u čvrt snijegpostupno dodaš orahe i brašno. od dobivene smjese pečeš 5-6 kora tanjih. ja te kore pečem u plehu kockatom iz pećnice oblik pravougaonika. ispečem 2 kore znači masu dijelim na pola za pečenje i onda jednu koru sječem na 3 djela. torta tada ima oblik dugog rolata ali je baš cool kad se sredi fondatom.
krema: 10 žumanjaca 200 gr šećera 3 rebra čokoldae 250 gr putera 3 kašike crne kafe ili ness kafe
Šumance izmješaš sa šećerom, doda se čokolada i stavi na paru i kuha semješajući dok smjesa ne počne da se zgusne.
ispečene listove premažeš kremom, složiš jedan na drugu. ova se torta i okolo maže ovo kremom al ja nisma ja sam je dobro nafilovala kremom između listiva i onda sam je ostavila da se hladne. Črvstu i ohlađenu sredila sam fondantom napravljenim od bombona kako je na temi postavljeno.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.05.2010, 13:47
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
Pozdrav, ženice! Meni treba savjet! Dakle, u petak moram (trebam, želim:) napraviti tortu. Voljela bih napraviti čokoladnu tortu, jer je ta svim mojim ukućanima omiljena, i na netu je za tu vrstu tortu milion recepata, a mnoge sam i isproballa. E, sada, fora je u tome da meni treba recept torte koja je kremasta i nije suha, a da na nju mogu postaviti fondant, pa se ne raspadne:))) Ako iko ima ikakav savjet, više je nego dobro došao. Hvala vam svima unaprijed!
može i ledena torta evo je na 17 strani. brza, dobro čokoladan a ne peče se.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.05.2010, 14:14
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
evo reform brza, ukusna čokoladna i savršena za fondant.
Kora: 10 bjelanjaca 300 gr šećera u prahu 300 gr smljevenih oraha 2 kašike oštrog brašna ( ili gustin)
istčeš bjelanjke i šećer u čvrt snijegpostupno dodaš orahe i brašno. od dobivene smjese pečeš 5-6 kora tanjih. ja te kore pečem u plehu kockatom iz pećnice oblik pravougaonika. ispečem 2 kore znači masu dijelim na pola za pečenje i onda jednu koru sječem na 3 djela. torta tada ima oblik dugog rolata ali je baš cool kad se sredi fondatom.
krema: 10 žumanjaca 200 gr šećera 3 rebra čokoldae 250 gr putera 3 kašike crne kafe ili ness kafe
Šumance izmješaš sa šećerom, doda se čokolada i stavi na paru i kuha semješajući dok smjesa ne počne da se zgusne.
ispečene listove premažeš kremom, složiš jedan na drugu. ova se torta i okolo maže ovo kremom al ja nisma ja sam je dobro nafilovala kremom između listiva i onda sam je ostavila da se hladne. Črvstu i ohlađenu sredila sam fondantom napravljenim od bombona kako je na temi postavljeno.
hanady,zaboravila si puter i ness kavu?šta s tm?je li skuhane kave ili sirove u zrnu tj mljevene?i kolko min se peče?
05.05.2010, 16:05
Hanady RR
18727
jesam zaboravila sam jer sam na poslu pa napamet nisma dobra nema govora
e kore se peku oko 20 min na papiru za pečenje
puter se izradi pa gad se ona kuhana krema malo zgusne odnda se u puter dojaje krema miksajući...u to se doda skuhana jaka crna kafa ili ness kafa isto skuhana zavisiki ko kakav miris voli ja češće sa ness pravim.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''