cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Torte

clock-img

31.03.2010, 15:27

clock-img

lely

pencil-img

1265

Ja sam pronasla jedan fini recept za tortu,nije je tesko napraviti,a namirnice koje su potrebne za nju imamo u svaka doba u kuci.Ja sam je pravila 2x,jednom po orginalnom receptu bila je super samo malo blaza,a drugi put sam u kremu dodala malo neskvika i bila je jos bolja-jaca je.
Evo link pa probajte

Recept

clock-img

03.04.2010, 23:20

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Uz sve ostalo sam napravila za Uskrs i jednu laganu voćnu tortu sa višnjama,kako je ispala ćemo vidjet sutra user posted image

user posted image

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

05.04.2010, 02:27

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Juce me zove od brata starija cerkica, bolesna evo dvije sedmice i kaze "tetka, hoces li mi napraviti tortu za rodjendan?" ja je pitam koju ona odgovara "Princezu, Pepeljugu"... njena zelja, moja ispovijest!!!

user posted image

user posted image

< Poruku je uredio Ilhana RR -- 5.4.2010 2:34:25 >

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

05.04.2010, 10:34

clock-img

aya

pencil-img

265

Ilhana, torta je fantasticna!

http://img179.imageshack.us/img179/5075/tortaodsira.jpg

RECEPT ZA ANIDLU:

5 jaja
5 kasika secera
1 prasak za pecivo
5 kasika brasna
malo ulja (2-3) kasike
sve navedene sastojke umutiti i ispeci, potom ohladiti i presjeci na pola
(nemoj se zabrinuti, ali ovo sve kad sastavis bude poprilocno tecno, pa je pozeljno kalup za tortu omotati folijom da ne bi curilo u tepsiju - ne mora da znaci da ce se to desiti)

krema: umutiti 400 grama (2 mala pakovanja) slatkog frhnja i ohladiti u
           frizideru, te dodati

zatim toj smjesi dodati smjesu: 350-400 gr. mladog sira
                                                  2 kesice vanila secera
                                                 naribana kora limuna (ja je cesto izostavim)
                                                  sve umutiti i dodati "krem fix" i 100 gr. secera
                                                  u prahu
smjesu staviti na jednu koru, drugom prekriti, te na vrh staviti voce po zelji i preliti zelatinom, vrlo jednostavno i brzo, pri tome je vrlo lagano

< Poruku je uredio aya -- 5.4.2010 10:42:16 >

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

clock-img

05.04.2010, 12:35

clock-img

milenium

pencil-img

6133

user posted image evo da je svi videuser posted image

i jesi li je pravila u onom okruglom kalupu od 26cm?
i omotat folijom izvana ili iznutra?

clock-img

05.04.2010, 15:07

clock-img

aya

pencil-img

265

moj kalup je od 28 cm (s tim da ja  na taj kalup stavim 6 jaja, 6 kasika secera i 6 kasika brasna)

a foliju stavim okolo kalupa, s vanjske strane
a ako imas papir za pecenje stavi s unutrasnje stran

clock-img

05.04.2010, 18:14

clock-img

milenium

pencil-img

6133

jel slatko vrhnje misliš na šlag?
i koje je ovo voće ispod želatine?
i koliko kesica želatine ide?

clock-img

05.04.2010, 22:14

clock-img

aya

pencil-img

265

milenium, jeste onaj slag u tetrpaku (kao mlijeko) dovoljne su ti one 2 od 200, a dovolja je jedna kesica zelatine u prahu jer se ona rastopi u 0,5l vode, s tim da je obicno stavim na 28cm negdje oko 350-400ml vode
ovo voce u ovoj torti su breskve, a do sad sam pravila sa svjezim malinama i jagodama (na ljeto) a zimi: breskve iz kompota, kajsije i visnje 

clock-img

09.04.2010, 11:23

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Kako je uskoro Vildanov rodjendan odlucila sam da ja napravim tortu sa jestivom slikom. Juce sam prosetala do merkatora i tamo pronadjem lijepi slikicu i kada sam dosla kuci malo bolje sam je pogledala i uopste mi se ne cini ni malo jestivauser posted image
Cure moje sad sam u dilemi da li smijem tu sliku postaviti na tortu jer ipak ce je jesti djeca pa ne bi zelila nekih nezeljenih posljedicauser posted image

clock-img

09.04.2010, 11:27

clock-img

noaa

pencil-img

1662

Dida79 ja ti samo mogu reci da sam jela tu sliku a i djeca na rodjendanu i nikom nije nista bilouser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

clock-img

09.04.2010, 11:34

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Ma i ja sam jednom ali sam tortu narucila iz jedne renomirane slasticarne i jeli smo je bez ikakvog strahauser posted image a slika je bila frisko uradjena znam 100% a u pitanju su bili slike moje djece
Ali ova slika mi nekako suhveli sto bi se reklo pa bi volila cuti iskustva sa ovim gotovim slikicama

clock-img

09.04.2010, 12:04

clock-img

milenium

pencil-img

6133

dida ti stavi sliku a kad budete rezali tortu ne morate je jest.isto kao što netko skida one bobice s torte ili šlag s vrha ne jeda tako i vi ne morate jest sliku.nek bude samo za ukrasuser posted image

clock-img

09.04.2010, 12:07

clock-img

milenium

pencil-img

6133

aya,s čim si mazala tortu okolo s vanjske strane kad si izvadila iz kalupa?
i kako si dodala krem fix,onako u prahu iz vrećice iskrenula u kremu od sira ili si ga prvo izradila pa onda dodala u sir?user posted image jeli dovoljna ona 1 mala vrećica kremfixa?
ja ovu tortu definitivno pravimuser posted image

< Poruku je uredio milenium -- 9.4.2010 12:08:48 >

clock-img

09.04.2010, 12:43

clock-img

aya

pencil-img

265

nisam nicim malzala vide se slojevi: kora, krema, kora i voce u zelatini; jedino se trudim da kremu nanesem ravnomjerno izmedju 2 kore da bude sve u jednoj liniji.
A krem fix istresem iz kesice u sir, samo 1 vrecinu (ja bas ne volim te fixatore)

clock-img

09.04.2010, 12:49

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

user posted image

Nažalost, ja znam samo naručiti. user posted image

clock-img

26.04.2010, 00:27

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Danas je mom sinu bio rodjendan i ja sam odlucila da pravim Milka tortu po milenium  receptu.Torta je bila vise nego dobra user posted image Thanks milenimuuser posted image
A evo i slikica
user posted image

clock-img

05.05.2010, 13:22

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pozdrav, ženice!
Meni treba savjet!
Dakle, u petak moram (trebam, želim:) napraviti tortu. Voljela bih napraviti čokoladnu tortu, jer je ta svim mojim ukućanima omiljena, i na netu je za tu vrstu tortu milion recepata, a mnoge sam i isproballa. E, sada, fora je u tome da meni treba recept torte koja je kremasta i nije suha, a da na nju mogu postaviti fondant, pa se ne raspadne:))) Ako iko ima ikakav savjet, više je nego dobro došao. Hvala vam svima unaprijed!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

05.05.2010, 13:25

clock-img

Private

pencil-img

521

bebbe a da probas SAHER tortu?

clock-img

05.05.2010, 13:29

clock-img

nikita

pencil-img

1945

IZVORNA PORUKA: Private

bebbe a da probas SAHER tortu?

slazem se, imas od crochefa.com video recept, ukucaj sacher torta , ja sam je pravila odlicna je

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

05.05.2010, 13:30

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

evo reform brza, ukusna čokoladna i savršena za fondant.

Kora:
10 bjelanjaca
300 gr šećera u prahu
300 gr smljevenih oraha
2 kašike oštrog brašna ( ili gustin)

istčeš bjelanjke i šećer u čvrt snijegpostupno dodaš orahe i brašno. od dobivene smjese pečeš 5-6 kora tanjih. ja te kore pečem u plehu kockatom iz pećnice oblik pravougaonika. ispečem 2 kore znači masu dijelim na pola za pečenje i onda jednu koru sječem na 3 djela. torta tada ima oblik dugog rolata ali je baš cool kad se sredi fondatom.

krema:
10 žumanjaca
200 gr šećera
3 rebra čokoldae
250 gr putera
3 kašike crne kafe ili ness kafe

Šumance izmješaš sa šećerom, doda se čokolada i stavi na paru i kuha semješajući dok smjesa ne počne da se zgusne.

ispečene listove premažeš kremom, složiš jedan na drugu. ova se torta i okolo maže ovo kremom al ja nisma ja sam je dobro nafilovala kremom između listiva i onda sam je ostavila da se hladne. Črvstu i ohlađenu sredila sam fondantom napravljenim od bombona kako je na temi postavljeno.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.05.2010, 13:47

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Pozdrav, ženice!
Meni treba savjet!
Dakle, u petak moram (trebam, želim:) napraviti tortu. Voljela bih napraviti čokoladnu tortu, jer je ta svim mojim ukućanima omiljena, i na netu je za tu vrstu tortu milion recepata, a mnoge sam i isproballa. E, sada, fora je u tome da meni treba recept torte koja je kremasta i nije suha, a da na nju mogu postaviti fondant, pa se ne raspadne:))) Ako iko ima ikakav savjet, više je nego dobro došao. Hvala vam svima unaprijed!

može i ledena torta
evo je na 17 strani. brza, dobro čokoladan a ne peče se.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.05.2010, 14:14

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

evo reform brza, ukusna čokoladna i savršena za fondant.

Kora:
10 bjelanjaca
300 gr šećera u prahu
300 gr smljevenih oraha
2 kašike oštrog brašna ( ili gustin)

istčeš bjelanjke i šećer u čvrt snijegpostupno dodaš orahe i brašno. od dobivene smjese pečeš 5-6 kora tanjih. ja te kore pečem u plehu kockatom iz pećnice oblik pravougaonika. ispečem 2 kore znači masu dijelim na pola za pečenje i onda jednu koru sječem na 3 djela. torta tada ima oblik dugog rolata ali je baš cool kad se sredi fondatom.

krema:
10 žumanjaca
200 gr šećera
3 rebra čokoldae
250 gr putera
3 kašike crne kafe ili ness kafe

Šumance izmješaš sa šećerom, doda se čokolada i stavi na paru i kuha semješajući dok smjesa ne počne da se zgusne.

ispečene listove premažeš kremom, složiš jedan na drugu. ova se torta i okolo maže ovo kremom al ja nisma ja sam je dobro nafilovala kremom između listiva i onda sam je ostavila da se hladne. Črvstu i ohlađenu sredila sam fondantom napravljenim od bombona kako je na temi postavljeno.

hanady,zaboravila si puter i ness kavu?šta s tm?je li skuhane kave ili sirove u zrnu tj mljevene?i kolko min se peče?

clock-img

05.05.2010, 16:05

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

jesam zaboravila sam jer sam na poslu pa napamet nisma dobra nema govorauser posted image user posted image user posted image user posted image

e kore se peku oko 20 min na papiru za pečenje

puter se izradi pa gad se ona kuhana krema malo zgusne odnda se u puter dojaje krema miksajući...u to se doda skuhana jaka crna kafa ili ness kafa isto skuhana zavisiki ko kakav miris voli ja češće sa ness pravim.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.05.2010, 22:47

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Evo jedna torta i za velike

user posted image

user posted image

clock-img