cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Torte

  
clock-img

19.02.2010, 21:41

clock-img

luna77

pencil-img

462

ivana koji je jogurt najbolji da sutra uzmem za onu tvoju tortu .obozavam slastice koje se ne peku user posted image

< Poruku je uredio luna77 -- 19.2.2010 21:52:55 >

clock-img

19.02.2010, 23:28

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

IZVORNA PORUKA: luna77

ivana koji je jogurt najbolji da sutra uzmem za onu tvoju tortu .obozavam slastice koje se ne peku user posted image



Možeš uzet bilo koji jogurt,ja uzimam one u čašici.Može biti i tekući jogurt ali nemoj da bude onaj nemasni sa 0,01% masnoće jer su ti ipak odveć vodenasti.Javi kako je ispalo user posted image


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

06.03.2010, 21:03

clock-img

shejla

pencil-img

1136

kako je sad bila dobra emisija na Discovery travel & living, "Cake boss". Ide subotom u 19,45

Cake Boss

< Poruku je uredio Ilhana RR -- 18.7.2010 20:57:05 >


_____________________________

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)


clock-img

08.03.2010, 00:35

clock-img

mudrost

pencil-img

183

IZVORNA PORUKA: milenium

ako nema bjele milke(a ja je uvjek nađem)uzmi onda bjelu za kuhanje,samo nek je bjela. ja sam pekla u onom okruglom kalupu al više ne pečem jer mi pušća (a nije zenkler)user posted image

KORE:
5bjelanjaka umutit,dodat
100gr šećera,pa opet umutit.i na kraju
1kašiku brašna i
80(ili 100)grama mljevenih lješnjaka

ovo je za 1koru,moraš 3 X ovako(dok se jedna peče ti drugu muti )
(lješnjake prije mljevenja trebaš isušit u pekari da im spane ona ljuska papirnatauser posted image )

Krema:
15 žumanjaka,1puding od vanilije,200grama šećera i 3 kašike brašna izmutit i izlit u pola litra prokuhanog mlijeka.
dok je vruće kremu podjelit popola.i u jedan dio dodat bjelu milka čokoladu,a u drugi dio crnu milka čokoladu(običnu mliječnu)
kad se ohladi  u jedan dio dodat pola margarina ,u drugi dio drugu polovicu margarina.izmutit šlag-pola ga u jedan dio ,pola u drugi.

i filuješ:
kora-bjela krema-crna krema----kora-bjela krema -crna krema itd dok ne potrošiš sav materijal.



hvala milenium za recept. torta je supeeeeeeeeruser posted image
pravila sam je kad mi je curici bio rodjendan!


user posted image


_____________________________

nasa dusa Šejma 22.2.2009

...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...

clock-img

08.03.2010, 00:52

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ekstra si ukrasila,jel ovo šlag krema od vanilije okolo?a ovo si pisala s čokoladom?

clock-img

08.03.2010, 00:57

clock-img

mudrost

pencil-img

183

aha,okolo je slag krema od vanilije, a ovo crno je cokolada u tubi, bas namijenjena za saranje po kolacimauser posted image
ja bas volim ove domace torte, zato sam htjela da bebani napravim neku tortu, i kad sam vidjela tvoj recept, nisam mogla odolitiuser posted image


_____________________________

nasa dusa Šejma 22.2.2009

...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...

clock-img

08.03.2010, 08:53

clock-img

shejla

pencil-img

1136

IZVORNA PORUKA: mudrost

pravi,pravi, znas i sama da se neces pokajatiuser posted image
a ova cokolada je tvrdja, jedva sam ovo napisala, ova slova sam mogla skidati a da se torta ne pokvari, pa tako kad bih pogrijesi, samo skinem i ponovo napisemuser posted image sva sam se preznojila dok sam ovo pisala, inace mi ukrasavanje ne ide bas od rukeuser posted image



a gdje si kupila tu tubu za pisanje??? Ima li u jos nekim bojama ili samo cokoladna?

_____________________________

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)


clock-img

08.03.2010, 14:49

clock-img

mudrost

pencil-img

183

ovdje ih ima u svakom marketu, a mislim da to ima i u bosni, mozda da pogledas u konzumu. a ima jos u crvenoj,i bijeloj boji. i dodju 3 nastavka za pisanje. ima deblje, tanje, i jedno u obliku zvijezdice.

_____________________________

nasa dusa Šejma 22.2.2009

...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...

clock-img

09.03.2010, 23:59

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Mi smo ovom torticom počastili sebeuser posted image

clock-img

10.03.2010, 00:29

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

IZVORNA PORUKA: milenium

ako nema bjele milke(a ja je uvjek nađem)uzmi onda bjelu za kuhanje,samo nek je bjela. ja sam pekla u onom okruglom kalupu al više ne pečem jer mi pušća (a nije zenkler)user posted image

KORE:
5bjelanjaka umutit,dodat
100gr šećera,pa opet umutit.i na kraju
1kašiku brašna i
80(ili 100)grama mljevenih lješnjaka

ovo je za 1koru,moraš 3 X ovako(dok se jedna peče ti drugu muti )
(lješnjake prije mljevenja trebaš isušit u pekari da im spane ona ljuska papirnatauser posted image )

Krema:
15 žumanjaka,1puding od vanilije,200grama šećera i 3 kašike brašna izmutit i izlit u pola litra prokuhanog mlijeka.
dok je vruće kremu podjelit popola.i u jedan dio dodat bjelu milka čokoladu,a u drugi dio crnu milka čokoladu(običnu mliječnu)
kad se ohladi  u jedan dio dodat pola margarina ,u drugi dio drugu polovicu margarina.izmutit šlag-pola ga u jedan dio ,pola u drugi.

i filuješ:
kora-bjela krema-crna krema----kora-bjela krema -crna krema itd dok ne potrošiš sav materijal. 
 



Ajde, molim te, kaži mi jel ovo ide samo po jedna čokolada; i šlag, koji? iz vrećice ili šlag od slatgog vrhnja?

Vajlda nisam dosadna user posted image

_____________________________

04.12.2008.

clock-img

10.03.2010, 00:40

clock-img

milenium

pencil-img

6133

da,ide ti samo po jedna čokolada.(zar je malouser posted image ).jedna bjela i jedna crna čokoladauser posted image šlag iz vrećice(al možeš i koji god hoćeš)user posted image
i slikaj tortu ako budeš pravila,pogotovo iznutra da vidimuser posted image

clock-img

10.03.2010, 00:56

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Hvala ti, super si.
Tražim neki lijep receptić koji nisam do sad radila i ovaj mi se baš dopao, a tortu spremam za jednu djevojku e sad putovaće dva sata, valjda se neće ''rasklimati''. Ako budem pravila a mislim da hoću, slikamuser posted image

_____________________________

04.12.2008.

clock-img

10.03.2010, 23:30

clock-img

aidicaa

pencil-img

1008

IZVORNA PORUKA: milenium

ako nema bjele milke(a ja je uvjek nađem)uzmi onda bjelu za kuhanje,samo nek je bjela. ja sam pekla u onom okruglom kalupu al više ne pečem jer mi pušća (a nije zenkler)user posted image

KORE:
5bjelanjaka umutit,dodat
100gr šećera,pa opet umutit.i na kraju
1kašiku brašna i
80(ili 100)grama mljevenih lješnjaka

ovo je za 1koru,moraš 3 X ovako(dok se jedna peče ti drugu muti )
(lješnjake prije mljevenja trebaš isušit u pekari da im spane ona ljuska papirnatauser posted image )

Krema:
15 žumanjaka,1puding od vanilije,200grama šećera i 3 kašike brašna izmutit i izlit u pola litra prokuhanog mlijeka.
dok je v
ruće kremu podjelit popola.i u jedan dio dodat bjelu milka čokoladu,a u drugi dio crnu milka čokoladu(običnu mliječnu)
kad se ohladi  u jedan dio dodat pola margarina ,u drugi dio drugu polovicu margarina.izmutit šlag-pola ga u jedan dio ,pola u drugi.

i filuješ:
kora-bjela krema-crna krema----kora-bjela krema -crna krema itd dok ne potrošiš sav materijal.

user posted image  evo moje milka torte,vidi se samo za izvana,a unutra su tri kore,k nivoa kreme i okolo šlag.



Jel se ovaj fil za koru samo izlije i prokuvano mleko? Ne treba da se prokuva kao pudink? Ili...?
Obavezno pravim tortu:::))))


_____________________________

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

clock-img

11.03.2010, 01:59

clock-img

milenium

pencil-img

6133

to izliješ u mlijeko i mlijeko će se od toga zgusnit.izliješ prašak iz vrećice.(ne kuhati puding posebno)user posted image

clock-img

14.03.2010, 00:09

clock-img

milenium

pencil-img

6133

evo ja sam danas pravila ovu ''jaffa tortu'',evo i slike postupka:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image user posted image

user posted image prva kora za tortu mi nije dobro ispala pa sam napravila ove kuglice od tog biskvitauser posted image

clock-img

14.03.2010, 07:38

clock-img

bumbalu

pencil-img

90

milenium daj recept

clock-img

14.03.2010, 15:12

clock-img

milenium

pencil-img

6133

nisam je sad slikala iznutra al pošto sam već davno stavljala ovu tortu na recepte kopirat ću vam slike jer je ista unutra,samo sam ovaj put drugačije okolo ukrasila:
user posted image

bumbali nisam pisala recept jer već ima na 5 mjesta recept od ove torte
(doduše ja sam malo svoj izmjenila)
ukucaj gore desno u našu tražilicu jaffa torta i izbacit će ti recept!user posted image

clock-img

14.03.2010, 16:08

clock-img

mamica87

pencil-img

518

Moze li mi neko dati recept za fil koji je najbolji da se stavlja kada se pravi torta a fondant ide na njuuser posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

clock-img

14.03.2010, 16:44

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Bilo koji čvršći fil,npr.sa pudingom,može ova jafa koju je Milenium napravila....Ne bi trebala da bude sa onim bijelim korama što se suše da se ne bi slegle od težine.Milka,jafa,reforma...

clock-img

20.03.2010, 23:09

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Evo sam upravo dovršila čokoladnu tortu za moju nevjestu, zaigrala se fondantom ko malo dijete user posted image user posted image user posted image

user posted image


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

21.03.2010, 14:46

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Hvala vam drage moje, evo da stavim i recept torte.

ČOKOLADNA EKSPLOZIJA user posted image

SASTOJCI:
30 dag petit keksa
500 ml čvrstog jogurta
20 dag crne čokolade
20 dag mliječne čokolade
20 dag bijele čokolade
suhe grožđice
600 ml
vrhnja za šlag
ZA FONDANT (30 dag marshmallow bombona,40 dag šećera u prahu cca) recept je stavila milenium na temi fondant

1. Mikserom se usitni keks i pomiješa sa jogurtom.Kad se dobije jednolična smjesa, utisne se u kalup koji ne bi trebao biti promjera većeg od 26 cm, i da se može kasnije skinuti obruč.
2. Od 200 ml vrhnja se istuče šlag.Na pari se rastopi crna čokolada,kad se rastopi doda se šlag i grožđice i smjesa se izlije u kalup, preko smjese od keksa.Stavi se u hladnjak 20-ak minuti.
3. Ponovno se istuče šlag od 200 ml vrhnja za šlag.Na pari se rastopi mlij. čokolda, doda joj se šlag i smjesa se izlije u kalup, preko crne čokolade.Stavi se opet u hladnjak na 20-ak minuti.
4. Isti postupak se ponovi i sa bijelom čokoladom i šlagom i ostavi se torta najmanje na 3 sata u hladnjak prije ukrašavanja.
5. Pripremi se fondant i njime se ukrašava torta.

Ovo je prava torta za sve čokoljupce user posted image






_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

21.03.2010, 20:25

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Kao što sam i obećala, milenium, evo slikica :)))

milka torta

user posted image

user posted image


Hvala mnogo na receptu, odlična je.




_____________________________

04.12.2008.

clock-img

26.03.2010, 22:46

clock-img

lely

pencil-img

1265

Pronasla sam neke sabloncice za izradu raznih likova vjerovatno od fondanta,mozda bi nekom pomogli pri ukrasavanju torte.
Postavit cu jednu slikicu,mislim da je premala da bi se printala i onda preslikavala na tu masu,ali mozda se moze uvecati ili precrtati u vecem formatu,ne znam.
Ima dosta sablona pa ako nekog zanima postavit cu jos slikica.

user posted image

clock-img

26.03.2010, 22:49

clock-img

lely

pencil-img

1265

Ovi su mi bas slatki user posted image

user posted image

clock-img

30.03.2010, 20:15

clock-img

Anoniman

 recept muzeve tetke...zove se Marcipan torta iako nema trunke badema...vjerovatno u orginalni recept idu bademi a ovaj je malo prilagodjen nama :)

"Marcipan torta"

Tijesto

3 jaja
4 solje secera
2 solje ulja
3 solje mlijeka
4 solje brasna
2 solje mljevenih oraha
1 prasak za pecivo
1 vanil secer
sok i kora  limuna

Prvo umutiti jaja i secer pa polako dodavati ostale sastojke

Krema

12 kasika secera rastopiti na laganoj vatri u 5 kasika vode
125 g putera
100 g cokolade za kuhanje
5 solja oraha

Krema se citavo vrijeme pravi na laganoj vatri...na kraju treba da je gusca...otprilike kao puding dok se kuha...u slucaju da je pregusta (sto se meni desilo) slobodno se moze dodati malo mlijeka.
Hladnu koru preliti vrucom kremom

p.s solje su od kafe...dakle male solje ...Po zelji se kora moze presjeci pa se izmedju premazati nekim dzemom


Zadnji članci

article-img