Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ivana koji je jogurt najbolji da sutra uzmem za onu tvoju tortu .obozavam slastice koje se ne peku
< Poruku je uredio luna77 -- 19.2.2010 21:52:55 >
19.02.2010, 23:28
ivana st
1361
IZVORNA PORUKA: luna77
ivana koji je jogurt najbolji da sutra uzmem za onu tvoju tortu .obozavam slastice koje se ne peku
Možeš uzet bilo koji jogurt,ja uzimam one u čašici.Može biti i tekući jogurt ali nemoj da bude onaj nemasni sa 0,01% masnoće jer su ti ipak odveć vodenasti.Javi kako je ispalo
_____________________________
Per aspera ad astra 2011 je stiglo naše sunce 2012 čekamo još jednu srećicu
06.03.2010, 21:03
shejla
1136
kako je sad bila dobra emisija na Discovery travel & living, "Cake boss". Ide subotom u 19,45
< Poruku je uredio Ilhana RR -- 18.7.2010 20:57:05 >
_____________________________
29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)
08.03.2010, 00:35
mudrost
183
IZVORNA PORUKA: milenium
ako nema bjele milke(a ja je uvjek nađem)uzmi onda bjelu za kuhanje,samo nek je bjela. ja sam pekla u onom okruglom kalupu al više ne pečem jer mi pušća (a nije zenkler)
KORE: 5bjelanjaka umutit,dodat 100gr šećera,pa opet umutit.i na kraju 1kašiku brašna i 80(ili 100)grama mljevenih lješnjaka
ovo je za 1koru,moraš 3 X ovako(dok se jedna peče ti drugu muti ) (lješnjake prije mljevenja trebaš isušit u pekari da im spane ona ljuska papirnata )
Krema: 15 žumanjaka,1puding od vanilije,200grama šećera i 3 kašike brašna izmutit i izlit u pola litra prokuhanog mlijeka. dok je vruće kremu podjelit popola.i u jedan dio dodat bjelu milka čokoladu,a u drugi dio crnu milka čokoladu(običnu mliječnu) kad se ohladi u jedan dio dodat pola margarina ,u drugi dio drugu polovicu margarina.izmutit šlag-pola ga u jedan dio ,pola u drugi.
i filuješ: kora-bjela krema-crna krema----kora-bjela krema -crna krema itd dok ne potrošiš sav materijal.
hvala milenium za recept. torta je supeeeeeeeer pravila sam je kad mi je curici bio rodjendan!
_____________________________
nasa dusa Šejma 22.2.2009
...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...
08.03.2010, 00:52
milenium
6133
ekstra si ukrasila,jel ovo šlag krema od vanilije okolo?a ovo si pisala s čokoladom?
08.03.2010, 00:57
mudrost
183
aha,okolo je slag krema od vanilije, a ovo crno je cokolada u tubi, bas namijenjena za saranje po kolacima ja bas volim ove domace torte, zato sam htjela da bebani napravim neku tortu, i kad sam vidjela tvoj recept, nisam mogla odoliti
_____________________________
nasa dusa Šejma 22.2.2009
...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...
08.03.2010, 08:53
shejla
1136
IZVORNA PORUKA: mudrost
pravi,pravi, znas i sama da se neces pokajati a ova cokolada je tvrdja, jedva sam ovo napisala, ova slova sam mogla skidati a da se torta ne pokvari, pa tako kad bih pogrijesi, samo skinem i ponovo napisem sva sam se preznojila dok sam ovo pisala, inace mi ukrasavanje ne ide bas od ruke
a gdje si kupila tu tubu za pisanje??? Ima li u jos nekim bojama ili samo cokoladna?
_____________________________
29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)
08.03.2010, 14:49
mudrost
183
ovdje ih ima u svakom marketu, a mislim da to ima i u bosni, mozda da pogledas u konzumu. a ima jos u crvenoj,i bijeloj boji. i dodju 3 nastavka za pisanje. ima deblje, tanje, i jedno u obliku zvijezdice.
_____________________________
nasa dusa Šejma 22.2.2009
...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...
09.03.2010, 23:59
rokoko
336
Mi smo ovom torticom počastili sebe
10.03.2010, 00:29
mamabb
1235
IZVORNA PORUKA: milenium
ako nema bjele milke(a ja je uvjek nađem)uzmi onda bjelu za kuhanje,samo nek je bjela. ja sam pekla u onom okruglom kalupu al više ne pečem jer mi pušća (a nije zenkler)
KORE: 5bjelanjaka umutit,dodat 100gr šećera,pa opet umutit.i na kraju 1kašiku brašna i 80(ili 100)grama mljevenih lješnjaka
ovo je za 1koru,moraš 3 X ovako(dok se jedna peče ti drugu muti ) (lješnjake prije mljevenja trebaš isušit u pekari da im spane ona ljuska papirnata )
Krema: 15 žumanjaka,1puding od vanilije,200grama šećera i 3 kašike brašna izmutit i izlit u pola litra prokuhanog mlijeka. dok je vruće kremu podjelit popola.i u jedan dio dodat bjelu milka čokoladu,a u drugi dio crnu milka čokoladu(običnu mliječnu) kad se ohladi u jedan dio dodat pola margarina ,u drugi dio drugu polovicu margarina.izmutit šlag-pola ga u jedan dio ,pola u drugi.
i filuješ: kora-bjela krema-crna krema----kora-bjela krema -crna krema itd dok ne potrošiš sav materijal.
Ajde, molim te, kaži mi jel ovo ide samo po jedna čokolada; i šlag, koji? iz vrećice ili šlag od slatgog vrhnja?
Vajlda nisam dosadna
_____________________________
04.12.2008.
10.03.2010, 00:40
milenium
6133
da,ide ti samo po jedna čokolada.(zar je malo ).jedna bjela i jedna crna čokolada šlag iz vrećice(al možeš i koji god hoćeš) i slikaj tortu ako budeš pravila,pogotovo iznutra da vidim
10.03.2010, 00:56
mamabb
1235
Hvala ti, super si. Tražim neki lijep receptić koji nisam do sad radila i ovaj mi se baš dopao, a tortu spremam za jednu djevojku e sad putovaće dva sata, valjda se neće ''rasklimati''. Ako budem pravila a mislim da hoću, slikam
_____________________________
04.12.2008.
10.03.2010, 23:30
aidicaa
1008
IZVORNA PORUKA: milenium
ako nema bjele milke(a ja je uvjek nađem)uzmi onda bjelu za kuhanje,samo nek je bjela. ja sam pekla u onom okruglom kalupu al više ne pečem jer mi pušća (a nije zenkler)
KORE: 5bjelanjaka umutit,dodat 100gr šećera,pa opet umutit.i na kraju 1kašiku brašna i 80(ili 100)grama mljevenih lješnjaka
ovo je za 1koru,moraš 3 X ovako(dok se jedna peče ti drugu muti ) (lješnjake prije mljevenja trebaš isušit u pekari da im spane ona ljuska papirnata )
Krema: 15 žumanjaka,1puding od vanilije,200grama šećera i 3 kašike brašna izmutit i izlit u pola litra prokuhanog mlijeka. dok je vruće kremu podjelit popola.i u jedan dio dodat bjelu milka čokoladu,a u drugi dio crnu milka čokoladu(običnu mliječnu) kad se ohladi u jedan dio dodat pola margarina ,u drugi dio drugu polovicu margarina.izmutit šlag-pola ga u jedan dio ,pola u drugi.
i filuješ: kora-bjela krema-crna krema----kora-bjela krema -crna krema itd dok ne potrošiš sav materijal.
evo moje milka torte,vidi se samo za izvana,a unutra su tri kore,k nivoa kreme i okolo šlag.
Jel se ovaj fil za koru samo izlije i prokuvano mleko? Ne treba da se prokuva kao pudink? Ili...? Obavezno pravim tortu:::))))
_____________________________
*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce *** 14.05.2016. pozitivan test***
11.03.2010, 01:59
milenium
6133
to izliješ u mlijeko i mlijeko će se od toga zgusnit.izliješ prašak iz vrećice.(ne kuhati puding posebno)
14.03.2010, 00:09
milenium
6133
evo ja sam danas pravila ovu ''jaffa tortu'',evo i slike postupka:
prva kora za tortu mi nije dobro ispala pa sam napravila ove kuglice od tog biskvita
14.03.2010, 07:38
bumbalu
90
milenium daj recept
14.03.2010, 15:12
milenium
6133
nisam je sad slikala iznutra al pošto sam već davno stavljala ovu tortu na recepte kopirat ću vam slike jer je ista unutra,samo sam ovaj put drugačije okolo ukrasila:
bumbali nisam pisala recept jer već ima na 5 mjesta recept od ove torte (doduše ja sam malo svoj izmjenila) ukucaj gore desno u našu tražilicu jaffa torta i izbacit će ti recept!
14.03.2010, 16:08
mamica87
518
Moze li mi neko dati recept za fil koji je najbolji da se stavlja kada se pravi torta a fondant ide na nju
_____________________________
Benjamin 17.07.2009
14.03.2010, 16:44
rokoko
336
Bilo koji čvršći fil,npr.sa pudingom,može ova jafa koju je Milenium napravila....Ne bi trebala da bude sa onim bijelim korama što se suše da se ne bi slegle od težine.Milka,jafa,reforma...
20.03.2010, 23:09
ivana st
1361
Evo sam upravo dovršila čokoladnu tortu za moju nevjestu, zaigrala se fondantom ko malo dijete
_____________________________
Per aspera ad astra 2011 je stiglo naše sunce 2012 čekamo još jednu srećicu
21.03.2010, 14:46
ivana st
1361
Hvala vam drage moje, evo da stavim i recept torte.
ČOKOLADNA EKSPLOZIJA
SASTOJCI: 30 dag petit keksa 500 ml čvrstog jogurta 20 dag crne čokolade 20 dag mliječne čokolade 20 dag bijele čokolade suhe grožđice 600 ml vrhnja za šlag ZA FONDANT (30 dag marshmallow bombona,40 dag šećera u prahu cca) recept je stavila milenium na temi fondant
1. Mikserom se usitni keks i pomiješa sa jogurtom.Kad se dobije jednolična smjesa, utisne se u kalup koji ne bi trebao biti promjera većeg od 26 cm, i da se može kasnije skinuti obruč. 2. Od 200 ml vrhnja se istuče šlag.Na pari se rastopi crna čokolada,kad se rastopi doda se šlag i grožđice i smjesa se izlije u kalup, preko smjese od keksa.Stavi se u hladnjak 20-ak minuti. 3. Ponovno se istuče šlag od 200 ml vrhnja za šlag.Na pari se rastopi mlij. čokolda, doda joj se šlag i smjesa se izlije u kalup, preko crne čokolade.Stavi se opet u hladnjak na 20-ak minuti. 4. Isti postupak se ponovi i sa bijelom čokoladom i šlagom i ostavi se torta najmanje na 3 sata u hladnjak prije ukrašavanja. 5. Pripremi se fondant i njime se ukrašava torta.
Ovo je prava torta za sve čokoljupce
_____________________________
Per aspera ad astra 2011 je stiglo naše sunce 2012 čekamo još jednu srećicu
21.03.2010, 20:25
mamabb
1235
Kao što sam i obećala, milenium, evo slikica :)))
milka torta
Hvala mnogo na receptu, odlična je.
_____________________________
04.12.2008.
26.03.2010, 22:46
lely
1265
Pronasla sam neke sabloncice za izradu raznih likova vjerovatno od fondanta,mozda bi nekom pomogli pri ukrasavanju torte. Postavit cu jednu slikicu,mislim da je premala da bi se printala i onda preslikavala na tu masu,ali mozda se moze uvecati ili precrtati u vecem formatu,ne znam. Ima dosta sablona pa ako nekog zanima postavit cu jos slikica.
26.03.2010, 22:49
lely
1265
Ovi su mi bas slatki
30.03.2010, 20:15
Anoniman
recept muzeve tetke...zove se Marcipan torta iako nema trunke badema...vjerovatno u orginalni recept idu bademi a ovaj je malo prilagodjen nama :)
"Marcipan torta"
Tijesto
3 jaja 4 solje secera 2 solje ulja 3 solje mlijeka 4 solje brasna 2 solje mljevenih oraha 1 prasak za pecivo 1 vanil secer sok i kora limuna
Prvo umutiti jaja i secer pa polako dodavati ostale sastojke
Krema
12 kasika secera rastopiti na laganoj vatri u 5 kasika vode 125 g putera 100 g cokolade za kuhanje 5 solja oraha
Krema se citavo vrijeme pravi na laganoj vatri...na kraju treba da je gusca...otprilike kao puding dok se kuha...u slucaju da je pregusta (sto se meni desilo) slobodno se moze dodati malo mlijeka. Hladnu koru preliti vrucom kremom
p.s solje su od kafe...dakle male solje ...Po zelji se kora moze presjeci pa se izmedju premazati nekim dzemom