cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Torte

clock-img

30.01.2010, 19:00

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

IZVORNA PORUKA: nikita

a moze li ikako da se ne przi user posted image user posted image user posted image  

Pa nista se ne pece, de barem da se nesto malo przi user posted image user posted image user posted image

9.9.2009. :-)))

clock-img

07.02.2010, 22:43

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

mene zanimaju imali kod nas igdje kupiti one smjese za dekoraciju torti...one smjese slicne marcipanu, ne znam kako se zove..ne mogu postaviti slike..nesto me blokira zadnjih dana..

< Poruku je uredio iv@ncica -- 7.2.2010 22:54:40 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

clock-img

07.02.2010, 23:27

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

evo napokon mogu raditi upload... zanimaju me torte ovakve..te smjese ove..i naravno radi li ih tko..ako ne sama cu ;))9

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

< Poruku je uredio iv@ncica -- 7.2.2010 23:33:58 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

clock-img

08.02.2010, 09:24

clock-img

sheri

pencil-img

1515

iv@ncica to je fondant, ne znam ima li ga kupiti, ali to mozes sama napraviti.

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

08.02.2010, 09:27

clock-img

Anoniman

Jeli neka od vas pravila tortu ali da kore uspravno stoje ?

clock-img

08.02.2010, 09:28

clock-img

Anoniman

a ne vodoravno,zove se torta u obliku pite

clock-img

08.02.2010, 09:40

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

Ja sam se razbolila gledajuci u ova cuda... user posted image user posted image

KLIK

I mi smo u potrazi za idealnom torticom, ja bih neku na tufnice. user posted image user posted image

clock-img

08.02.2010, 09:47

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ja sam nasla punooo lijepi tortica.jos samo moram kupit fruktozu i glicerin za fondan.sve se kanim otic do apoteke po glicerin.neznam ni koliko je to pakovanjeuser posted image user posted image user posted image ja trebam pravit 3 torte.jedna ce bit onaj neki vjetaruser posted image user posted image user posted image druga plazma(za vrtic) a za trecu neznam.e sad treba mi dobar recept za plazmu al da ne sadrzi jaja posto je torta za djecicu.hajdi sad recepte na sunceuser posted image user posted image user posted image user posted image i da gospodica zeli tortu Doru.a moje muke user posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

08.02.2010, 09:56

clock-img

rokoko

pencil-img

336

IZVORNA PORUKA: bebacha

ja sam nasla punooo lijepi tortica.jos samo moram kupit fruktozu i glicerin za fondan.sve se kanim otic do apoteke po glicerin.neznam ni koliko je to pakovanjeuser posted image user posted image user posted image ja trebam pravit 3 torte.jedna ce bit onaj neki vjetaruser posted image user posted image user posted image druga plazma(za vrtic) a za trecu neznam.e sad treba mi dobar recept za plazmu al da ne sadrzi jaja posto je torta za djecicu.hajdi sad recepte na sunceuser posted image user posted image user posted image user posted image i da gospodica zeli tortu Doru.a moje muke user posted image user posted image user posted image

Plazma bez jaja
600g plazme
100g margarina
200g žele bombona
200g krem bananica
0,5l gaziranog soka od narandže
sve zamijesiti sa sokom(ako je potrebno dodati još soka),a bananice,žele ne mora biti strogo u ovoj navedenoj količini

clock-img

08.02.2010, 10:21

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

Evo jos sjikica... user posted image
Fondat torte

< Poruku je uredio Ilhana RR -- 18.7.2010 12:04:39 >

clock-img

08.02.2010, 11:30

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: bebacha

babacha, ako taj neki vjetaruser posted image user posted image ima slaga po sebi ne bih ti preporucila da pravis fondant preko, jer nece se uspjeti zakacitiuser posted image . treba ti neka torta sa cvrstim filom

clock-img

08.02.2010, 11:31

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

Hvala za recept.samo cu ja umjesto gaziranog soka stavit dus jer su mala djeca u pitanju.prepostavljam da se nece nista promjenituser posted image user posted image

clock-img

08.02.2010, 11:35

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

fondan ce ici samo preko plazma a ostale dvije cu radit sa slagom,mislim ukrasavat i crtat po torti sa slagom u boji.
a jel neko probao smjesu od rahat lokuma.pomjesa se lokum i secer u prahu u odredenom omjeru,dodaju se boje i radis sa njim kao sa fondanom.samo je probel sto ima puno sacera i brzo se topi.sad kontam kako bi bilo stavit pola secera a pola gustina.neznam kakav bi bio ukus.nesto mi taj fondan pod velikim upitnikom jer ima i frukrozu i glicerin a ipak su u pitanju djecica ili je bas bezbjednouser posted image user posted image user posted image

clock-img

08.02.2010, 11:41

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Smisao fondana je da ukrasi tortu.Nije uopšte problem,kada se isjeku parčad torte skinuti fondan.ja,u principu,ne volim da ga jedu,ali i ne branim previše jer ga ne jedu svaki dan,jednom,dva,tri puta u godini i ne pojedu sav sa torte.
Ma ja stalno tvrdim,izgled za djecu,a ukus za odrasle jer djeca pojedu tako male količine torte.

clock-img

08.02.2010, 11:45

clock-img

sheri

pencil-img

1515

ja sam pravila 2 torte sa fondantom, obe su bile za djecu, i bile su dobre torte, mislim kvalitetne. i da, fazon i jest da se djeca obraduju, da im se svidja torta, a ono sto je unutra njih bas i ne zanima mnogo. najedu se slatkisa u drugom obliku. ja licno nisam jela fondant, presladak mi je, ali nije to uopce lose ko moze. nece pojesti kiluuser posted image

clock-img

08.02.2010, 11:47

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

Ma ta torta ide u vrtic i u pitanju oko 60-djece i nemogu ici za svakim i skidat to,da je samo moje djete u pitanju vjerovatno nebi bas puno razmisljala.nasla sam jos par dobri ideja.ima jedna smjesa za oblaganje koja mi se pravo svidjela pa mozda nju probam.

clock-img

08.02.2010, 11:48

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

evo na ovu masu sam mislila  

Marshmallow Fondant - nova masa za oblaganje i dekorisanje

< Poruku je uredio Ilhana RR -- 18.7.2010 12:08:21 >

clock-img

09.02.2010, 14:53

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Za moju priju koja obožava sachericu user posted image

user posted image

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

09.02.2010, 17:25

clock-img

Niina

pencil-img

977

jooj ivancice ove torte su takooo lijepe :)))))))) samo kontam sta da kuham imat cu 100kguser posted image user posted image user posted image user posted image

I jesil saznala kako se pravi onaj glatki preljev???

Sheri mi izgleda kao najsposobnija po tom pitanju.....nisam ni ja neka slasticarka, sveukupno pravim 10ak kolaca ako je i toliko user posted image user posted image user posted image user posted image

ali mi se svidjaju ove torte, i voljela bih nauciti da ih pravim.....i jos jedno pitaje Sta torta za djecu ne smije sadrzati ili bolje receno od cega da se napravi ????

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

clock-img

09.02.2010, 18:32

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

Evo još malo da "parimo" oči:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

< Poruku je uredio acudesa RR -- 9.2.2010 18:35:29 >

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

13.02.2010, 13:38

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ja sam jučer pravila ovu za jednu maluuser posted image  Tops torta

user posted image user posted image

clock-img

14.02.2010, 15:18

clock-img

nikita

pencil-img

1945

Evo moje kirikiri torte

user posted image

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

14.02.2010, 15:25

clock-img

cicimici

pencil-img

87

nikita ovo super izgleda
možeš li napisati recept

Ne mogu vam dati recept za uspjeh,ali vam mogu reći formulu za neuspjeh : NASTOJTE SVAKOM UGODITI

clock-img

14.02.2010, 15:31

clock-img

nikita

pencil-img

1945

hvala, recept je na 18. str napisala ga je IvanaTz-Kikiriki ledena torta

EI 16.11.2009.

clock-img

15.02.2010, 20:41

clock-img

nikita

pencil-img

1945

IZVORNA PORUKA: ivana st

IZVORNA PORUKA: ivana st

Brza keks torta

50 dag keksa
1/2 l jogurta
50 dag jagoda (ili drugog voća)
sltko vrhnje ili šlag
malo naribane čokolade

Mljeveni keks se pomiješa sa jogurtom i dobivena smjesa se oblikuje po želji,ja je radim okruglu.
Jagode se prerežu na pola i slože po biskvitu.
Pripremi se šlag i njime se prekrije torta.
Ukrasi se jagodama i čokoladom.

Evo i sličica
user posted image

Da li treba ova torta prenociti u hladnjakui hoce li se jogurt ucvrsnuti dobro?

EI 16.11.2009.

Zadnji članci

article-img