cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Torte

  
clock-img

24.12.2009, 00:49

clock-img

leli§

pencil-img

1201

jedno 20-ak minuta na 450F... ti stavi na 220C i nadgledaj...kod mene je rerna nekava lijeva sa izlozenim grijacem samo doleuser posted image nemoj da prepeces cim cackalica izadje iz kolaca a da na njoj nema nista ljepljivo izvadi

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

24.12.2009, 13:55

clock-img

SdZ

pencil-img

2784

IZVORNA PORUKA: leli§

ja sam ti haman pa nikakav kuhar ali mislim da u tu smjesu pudinga i cokoladnih bananica trebas jos dodati i puter i sve do dobro smiksati...i znam da ne mozes glazuru uraditi preko slaga(slag je mekan a glazura treba cvrsto tlo) ...mozda si mislila slag ukrasiti cokoladnim prelivom?


inace meni ovo super zvuci sto si ti predlozila



Ovo sam pisala onako "grubo" sto bi rekli..mislila sam staviti puter u puding,a skontala sam da cu umjesto slaga napraviti smjesu od pudinga s kojim smijesam zelatin i onda ostavim da se ohladi i onda taj puding smijesam sa slatkim vrhnjem i s tim oblozim predhodno napravljeno i onda na to cokoladnu glazuru....ha,moze li ovako???user posted image user posted image


_____________________________

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

clock-img

04.01.2010, 01:36

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Evo mene sa jos jednom mojom... napravila dinci da ponese u njemacku jer se vracaju kuci :(
user posted image

user posted image

I ovo je sa fondantom naravno =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

06.01.2010, 17:12

clock-img

Anushka

pencil-img

903

Ilhana, svaka ti cast! bas si se ustelila.
ja sam za bozic napravila hrpu malih kolacica, ali ih nisam slikala pa nista od recepata. Zato sam mami napravila rodjendansku tortu, i stigla uslikati. Zove se RUSKI MEDOVIK i recept sam nasla ovdje: http://www.coolinarika.com/recept/ruski-medovik

a evo i kako izgleda:
user posted image

user posted image

jako je jednostavna i neobicna, jedini "problem" je sto se pravi sto je vise kora moguce, ali koliko god da se debele kore prave ukus je isti. Fil je od kisele pavlake i secera. Jaako je lagana i brzo nestaje!

clock-img

08.01.2010, 22:52

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

Eh evo i moje Izi tortice, spremna za sto za 4 user posted image
Morala sam probati da se ne obrukam sutra. user posted image
Recept je vec napisan negdje na ovoj temi. user posted image

user posted image

user posted image

clock-img

09.01.2010, 09:35

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

Hvala cure. user posted image
Ima Breskva repete, posebno za tvoje debljanje. user posted image

Milenium nasla sam recept, bio na temi kolaci. user posted image
Evo kopiram ti...


*500ml mineralne;
*500g šlaga;
*4 kasike secera;
*2 vanilija secera;
*300g mljevenog keksa;
*500g visanja(ociscene,bez kospica);
*100g sjeckanih ljesnika;
*3 kesice kapucina od vanilije;

*** Mikserom umutiti slag,mineralnu,secer i vanilija secer. Šlag podijeliti u 3 dijela.
*U prvi dio slaga dodati mljeveni keks.
*U drugi visnje i ljesnike.
*U treci kapucino i lagano mijesati.

***Kalup za tortu obloziti folijom,prvo sipati fil sa keksom,zatim sa visnjama i na kraju sa kapucinom.
*Ukrasiti visnjama... gotovu tortu staviti u frizider kako bi se stegla. 

Bude gotova stvarno brzo,lagana je za napraviti,a sastav se moze izmjeniti po zelji,ja volim visnje i vaniliju jaaako tako da pravim bas ovu.

Prijatno!!!

clock-img

09.01.2010, 17:48

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Brza keks torta

50 dag keksa
1/2 l jogurta
50 dag jagoda (ili drugog voća)
sltko vrhnje ili šlag
malo naribane čokolade

Mljeveni keks se pomiješa sa jogurtom i dobivena smjesa se oblikuje po želji,ja je radim okruglu.
Jagode se prerežu na pola i slože po biskvitu.
Pripremi se šlag i njime se prekrije torta.
Ukrasi se jagodama i čokoladom.


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

09.01.2010, 18:19

clock-img

mama2009

pencil-img

2192


Ledena torta

250g
oraha
200g
suhog grožđa, grožđica
150g žele bombona200g čokolade500g keksa500ml mlijekadvije kesice šlag kreme

Umutiti 4 žumanca sa 250g šećera u prahu i 250g margarina.
Odvojeno isjeći 250g oraha, 200g suhog grožđa i 150g žele bombona, pa izmiješati sa 200g istopljene čokolade i gore navedenom masom.

Izdrobiti 500g keksa i preliti sa 500ml hladnog i zašećerenog mlijeka. Omekšali keks sastaviti sa prethodno napravljenom masom i sipati u šerpu od 4l i staviti u frižider.

Ohladjenu tortu izvaditi i premazati sa 2 kesice umučenog šlaga.

Ukrasiti prema sopstvenoj želji.

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

clock-img

18.01.2010, 00:01

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Eh ja sam napravila toricu koja je brza i pravo dobra, pukla danas za po sata....al doduše bilo nas je mnogo u kući ipak svi vala o dva komada spucaše a moglo se i još haman...jedva se bi komad sačuvala.

Uglavnom

Ledena torta za zimske dane

potrebno
4 žumanceta
250 grama margarina
250 grama šećera u prahu
250 grama sjeckanih oraha
250 grama grožćica
250 grama žele bombona
400 grama petit keksa
malo mlijea
vanilija šećer ili ekstrat vanilije
200 gr čokolade za kuhanje

margarin izraditi sa šećerom i dodati žumanca, pa orahe, pa nasjeckane žele bombone, pa grožđice ( prije nego ih stavite potopite ih u mlaku vodu da odstoje jedno 20 min sa ekstratom vanilije ili vanilija šećerom), kad se ovo umuti dodati petit keks koji se rukama mrvi u smjesu na manje komadiće, i na kraju dodati istopljenju čokoladu. Dobro umutiti, voditi računa da vam je zdjela u kojoj ovo radite velika jer je malo teže mutiti ovu smjesu, po potrebi od zavisnosti od gustoće za sjedinjavanje dodati malo mlijeka ( pola fildžana otpirlike). staviti u torten pleh, dekorisati po želji, sa vrhnjem ili čokoladom i žele bombonama kao ja, ostaviti da prenoći i to je to.

evo sličica

user posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.01.2010, 18:10

clock-img

elkina_mala

pencil-img

518

curice
da li znate neki ukusan vocni kolac,ili od cokolade vanile nebitnooo samo da nije sa slagom???
jer ovdje u mom gradu nema da se kupi slag,mislim ono kesice i to,ima onaj u tubi ali je beze!!
sa bjelancadima mi se nesvidzauser posted image
pussa

_____________________________

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

clock-img

19.01.2010, 20:18

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

Mozes napraviti sa bananama i keksom ide slag ali i ne mora.Vise je dekoracija.Uzmes neki keks i sameljes ga ako vec nije samljeven u njega dodas secera na 300g keksa ne treba ti vise od 70/100g secera.Malo ruma,malo margarina najvise 100grama ja stavljam.Zko zelis dodaj ili mlijecne cokolade ili kakaa.Sve to sjedini sa mlijekom da bude gusto.To stavi ili u kalup za torte ili u manju tepsiju.Na to poredaj banane koje izrezes na kolutice,ovo mozes i sa visnjama i sa jagodama i sve zalijes pudingom kojim zelis.Pustis da se ohladi i stavis na sat dva u frizider.Mozes umjsto pudinaga koristiti i kreme za torte.

clock-img

19.01.2010, 20:33

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: elkina_mala

curice
da li znate neki ukusan vocni kolac,ili od cokolade vanile nebitnooo samo da nije sa slagom???
jer ovdje u mom gradu nema da se kupi slag,mislim ono kesice i to,ima onaj u tubi ali je beze!!
sa bjelancadima mi se nesvidzauser posted image
pussa



potrebno:

300 gr petit keksa mljevenog
200 ml jogurta ( može i voćni ako voliš kombinirat okuse)


400 gr jabuka
2 pudinga od vanilije
400 ml vode
250 gr šećera


Petit keks i jogurt pomješati i to stviti na dno pleha u kome se pravi kolač ili u oblik torte čak može i toten pleh. To je kora.

Staviti vodu da prokuha sa oguljenim i ijseckanim jabukama, na kocke ili kriškice kako se voli u to dodati šećer da se istopi kad se sve to skuha kao kompot uzmeš pudinge i sa hladnom vodom ( jedno 6 kašika)  ih razmutiš i ukuhaš u ključalu vodu kao standardan puding. Preliti ukuhanu sjesu preko napravljene kore i ostaviti u hladanjku da ostoji.

prijatno.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.01.2010, 20:41

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Sarena pita s Visnjama

evo i ova


< Poruku je uredio Ilhana RR -- 17.7.2010 23:27:03 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

20.01.2010, 11:17

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

IZVORNA PORUKA: ivana st

Brza keks torta

50 dag keksa
1/2 l jogurta
50 dag jagoda (ili drugog voća)
sltko vrhnje ili šlag
malo naribane čokolade

Mljeveni keks se pomiješa sa jogurtom i dobivena smjesa se oblikuje po želji,ja je radim okruglu.
Jagode se prerežu na pola i slože po biskvitu.
Pripremi se šlag i njime se prekrije torta.
Ukrasi se jagodama i čokoladom.



Evo i sličica
user posted image



_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

25.01.2010, 13:42

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

JOGURT TORTA SA VIŠNJAMA

biskvit (za voćne torte)
4 jogurta
10 žlica šećera u prahu
1/2 l vrhnja za šlag
2 vrećice želatine
2 svijetla preljeva za torte
tegla višanja

1. Jogurt pomiješati sa šećerom u prahu.
2. Želatinu pripremiti prema uputi.
3. Šlag izmiksati.Želatinu umiješati u jogurt pa dodati šlag.
4. Kremu izliti po biskvitu i pustiti da se ohladi.
5. Po hladnoj kremi staviti voće i preliti preljevom za torte.

Za ovu tortu je najbolje koristiti kalup za torte čiji se obruč skida.

user posted image


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

25.01.2010, 13:46

clock-img

milenium

pencil-img

6133

user posted image pa kako si ti to samo lipo dekorirala,za 5user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,Ai ova druga je extra,samo meni nikako ne uspjeva ovaj preljav za torte,nikad mi nije uspio,a sve radim kako piše.molim pojašnjenje ivana.

clock-img

26.01.2010, 09:39

clock-img

Hocu bebu

pencil-img

703

Sinoc sam pravila tortu za jednu posebnu priliku, nazalost ne znam postaviti sliku
Za sve one koji vole lagane beze kore, przene ljesnjake i fine kreme mmmmmmljaccc user posted image user posted image

BEZE TORTA

Za koru je potrebno:
10 bjelanjaka
20 kasika secera
1 kasika jabucnog octa

Umutiti bjelanjke zajedno sa secerom i octom, da se dobije gusta bijela smjesa. Uzmite tepsiju, cetvrtastog oblika, malo vecu te pouljite.Zatim stavite foliju preko nje,
opet foliju pouljite i dobro pobrasnite.Na takvu foliju izlijte smjesu te pecite/susite na 150 punih sat vremena, dok smjesa ne dobije smeckastu boju.

Za kremu je potrebno:
10 zumanjaka
1 puding od vanilije
10kasika secera
5 kasika gustina
1 margarin za kolace
200 ili vise grama ljesnjaka
1 litra mlijeka
1 slag krema

Ukuhajte u mlijeko zumanjke koje ste pomjesali sa secerom, dodajte puding pomjesan u malo mlijeka sa gustinom, te skuhajte kremu.
U pola kreme dodajte ljesnjake koje ste prethodno poprzili na tavi pa ih onda samljeli

Presijecite koru pazljivo niz duz, te stavite kremu s orasima, pa poklopite drugom korom, na nju stavite drugi dio kreme i sve skupa ukrasite slagom i pospite ostatkom ljesnjaka
Prijatno!

_____________________________

Ti si zelja iza koje druge zelje nema

clock-img

29.01.2010, 15:25

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Eh evo i ode mene jedna fina ledena torta (koja se zacas napraviuser posted image ), probale je neke forumasice kod mene pa im se svidjela...user posted image

Kikiriki ledena torta (ili kako je Manuela prozvala "Snickers torta")

Sastojci:
5 jaja
250 g maragrina
300 g secera
300 g sirovog kikirikija
2 slag pjene
100 g cokolade za kuhanje


Priprema:
Kikiriki isprziti u rerni na 150-200 st. oko 10 minuta uz stalno mijesanje (samo da poprimi zlatno-zutu boju, paziti da se kikiriki ne preprzi!). Kad se ohladi ocistiti ljuspice i samljeti u sjeckalici ili masini za mljev.oraha (ja ga zacas sameljem u sjeckalici).
U jednoj zdjeli umutiti 5 zumanaca sa 100 g secera, u to dodati margarin pa jos umutiti.
U drugoj zdjeli umutiti 5 bjelanaca sa 200 g secera.
U trecoj zdjeli umutiti 2 kesice slag pjene.
Sve tri smjese sastaviti, izmijesati i podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati otopljenu cokoladu a u drugi mljeveni kikiriki (ostaviti malo kikirikija za kalup i za dekoraciju). U kalup za torte sipati naizmjenicno jedan i drugi fil da bude isarano, posuti kikirikijem, preko kalupa staviti prozirnu foliju i staviti u led.
Pri posluzivanju tortu malo ranije izvaditi iz leda da bi je lakse sjekli te komad torte posuti kikirikijem.

Prijatno i uzivajte!



_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

29.01.2010, 15:46

clock-img

Anoniman

Nemojte biti smotane ko ja pa da vam izgori kikiriki user posted image ...5min i samo otvarajte i mješajte ...Al iz drugog pokušaja je uspjelo
Torta je mljac, mljac

clock-img

29.01.2010, 15:59

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Obzirom da smo sutra na piru danas sam radila tortu sa višnjama, nešto slično Schwarzvaldici.Evo sličice a pišem i recept user posted image

user posted image


_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

29.01.2010, 16:21

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Torta sa višnjama

1 kupovni tamni biskvit za torte

PRELJEV OD VIŠANJA:
50 dag višanja
8 dag šećera
2 žlice gusnela

Očišćene višnje preliti vodom (ili sokom iz staklenke), dodati šećer i zakuhati.
Gusnel umiješati u malo vode i razmućenog ga dodati višnjama.Kuhati na laganoj vatri do željene gustoće (oko 2 min.)

KREMA:
50 dag mascarponea ili dukatovog sirnog namaza
6 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
500 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix ili kremafix

Slatko vrhnje izmiksati uz dodatak šlagfixa.
Kad se dobije čvrsta krema doda se i mascarpone zajedno sa šećerom i vanililin šećerom.

UKRAŠAVANJE:
3 kesice šlaga
čokoladne mrvice

1. Preko prvog biskvita stavi se pola preljeva od višanja i pola kreme.
2. Prekrije se drugim biskvitom i ponovi postupak, te se pokrije trećim biskvitom.
3. Torta se premaže prethodno izmiksanim šlagom i ukrasi višnjama i čokoladom.



_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

30.01.2010, 18:45

clock-img

nikita

pencil-img

1945

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Kikiriki ledena torta (ili kako je Manuela prozvala "Snickers torta")
300 g sirovog kikirikija



Jel to kikiriki u ljusci ???

_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

30.01.2010, 18:49

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

IvanaTz hvala na receptu. user posted image

Nikolina mislim da mozes bilo koji, a ako je vec posoljen kikiriki malo ga operes. user posted image user posted image

clock-img

30.01.2010, 18:57

clock-img

nikita

pencil-img

1945

a moze li ikako da se ne przi user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

30.01.2010, 18:59

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

IZVORNA PORUKA: nikita

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Kikiriki ledena torta (ili kako je Manuela prozvala "Snickers torta")
300 g sirovog kikirikija



Jel to kikiriki u ljusci ???



Jest', jest'... Onaj u ljusci, prvo ga ocistis od one tvrde ljuske, isprzis pa skines i onu tanku crvenkastu ljuskicu...user posted image user posted image user posted image
Ovaj dio posla najbolje prepustite muzevima user posted image , ja tako uradila i vala torta mi je bas jednostavna (sto ne znam da li bi bio slucaj da sam ja morala ljustiti kikiriki...).
Mada, manuela danas rece da je uzela przeni slani kikiriki pa ga oprala i da joj je bila dobra torta!


_____________________________

9.9.2009. :-)))

Zadnji članci

article-img