IZVORNA PORUKA: ena23
Da podignem temu...
ovih dana trebamo kupiti krevetic. samo ne znamo da li da uzmemo klasicni drveni ili da uzememo pokretni. cesto pustujemo mojima i njegovima (do sad jednom mjesecno). e sad, meni se vise svidjaju oni klasicni drveni ali prakticniji ce mi biti pokretni. s tim sto me brine da li su pokretni stabilni, da li su kvalitetni, kao drveni? i jos, bili smo proslog vikenda u fisu i vidjeli ogromnu razliku u cjenama- zasto "obicni" pokretni krevetici kostaju oko 100km a graco-ov 235? je li bas tolika razlika u kvalitetu? ja na prvi pogled nisam vala primjetila da je puno kvalitetniji... Molim za savjet?
Ena23 ako cete i sa bebeom toliko putovati,onda ti je bolja opcija pokretni krevetic,jer bespotrebno bi se trosila da kupis i drveni i pokretni.Eto mi smo od pocetka uzeli pokretni,jer nam se vise svidjao a stavarno nam je i koristio.
Ja bi te samo upozorila da skrenes paznju na dimenzije krevetica,posebno koliko je dubok i udoban kada skines onaj gornji dio koji je namjenjen za male bebare.Mi smo tu napravili gresku,uzeli smo krevetic koji nam je extra odgovarao dok je Anes bio mali i dok ga nismo morali spustiti na drugi nivo.Na tom drugom nivou krevetic mi je igledao jako neudono,nekako mi je djelovao da nije ni ravan,pa smo uzeli jogi koji nam je bio dobar ali je znatno umanjio dubinu krevetica.E on je nama i tako posluzio dok Anes nije porastao i pokusao iskociti iz njega(cak je jednom i uspio).Tad smo uzeli veci krevetic,koji je extra udoban na drgom nivou i ako ima samo svoj tanki jogi(to ustvari i nije jogi,to je kao neka tvrdja podloga sa malo spuzve,ali je ova za razliku od one prve dosta udobnija),a sad je dovoljno i dubok-Anes ne moze iskociti
A sto se tice tih cjena,pa ne znam kakvog su kvaliteta i cvrstoce ti krevetici,npr. ovaj nas Cam je jako stabilan i Anes ga ne moze ni zaljuljati,mada je nama izmenju zida i ormara,ali isprobali smo i na drugim mjestima.
Nadam se da ces izabrati extra krevetic,sretno